Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko. Napadlo ma proste z lesa zobrať čučoriedku… @arcticcode cuoriedky, tie nase lesne sa daju kupit, nie vsade ale daju. A aby ti rastli, musis im zabezpecit podmienky ako maju v lese. Kyslu, humoznu podu, tien pod stromami. https://www.zahrada-plantex.sk/cucori...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Ich zber je zo zákona zakázaný - no ak sú niekde … @starysomar Vraj akázaný zber.🤣🤣🤣 Priď sa pozrieť, keď dozrievajú pod Tatrami, koľko cigánov stoji okolo cesty a otrčá plné vedra čučoriedkou.Odpoveď na príspevok od starysomar:
Ich zber je zo zákona zakázaný - no ak sú niekde … @starysomar pokiaľ viem, zber je povolený pre vlastnú potrebu. Teda nie s česakom 5 kýblov ale proste tak pre seba. @arcticcode ja som skôr rozmýšľal vykopať jeden celý kričok a zasadiť ho do rašeliny (ku kanadským ktoré mám)Odpoveď na príspevok od starysomar:
Vídavam Cigánov s plnými sklenenými 5-litrákmi. A… @starysomar Ale tam je všetko zakázané. Nie?Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko. Napadlo ma proste z lesa zobrať čučoriedku… @arcticcode to nepôjde nevieš im zabezpečiť také podmienky ako majú v lese, u nás sú najnižšie asi v 800m nad morom a dozrievjú už v júli, akurát posledné roky veľa pomrzne ked kvitnú,tie na holiach sú tak od 1000 až po hornú hranicu lesa asi do 1600 a to je trochu problém väčšina v národnom parku, akurát strážcov by muselo byť milion , ked vidia hordu cigošov všetko mizne, ak ich je menej policajti tak vysypú ale nie v Telgárte lebo ich je tam kopa a predávajú všetko možné od hríbov , jahôd, malin, čučky , brusniceOdpoveď na príspevok od duzu:
@arcticcode to nepôjde nevieš im zabezpečiť také … @duzu Ja viem, kde sa dajú čučoriedky zbierať, o tom ma poučovať nemusíš, len som si ich chcel zadovážiť domov, aby som sa nemusel naťahovať po lesoch. Už nebývam v národnom parku, takže pre vlastnú potrebu si môžem nazbierať koľko chcem a čoho chcem.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@duzu Ja viem, kde sa dajú čučoriedky zbierať, o … @arcticcode tak si ich dones domov a uvidíš že ti rodiť nebudú,nevieš im zabezpečiť pôvodné prostredie, musel by si mať doma riedky les kde majú tak akurát svetla a rovnaké teploty,a to by si musel doma chladiť alebo založiť skleník kde im vytvoríš vhodné podmienky, známi si ich doniesol domov i s pôvodnou zeminou a po roku mu vyrástli obrovské ale nerodili nikdy pokúšal sa doniesť i ostatné horské kvety i zo skalami a nikdy nevyrástli a to študoval vo ZV na lesníckejOdpoveď na príspevok od starysomar:
Vídavam Cigánov s plnými sklenenými 5-litrákmi. A… @starysomar Ale však nájdeš hrudu hliny,a normálne pôjdem do osady reklamovať...Odpoveď na príspevok od starysomar:
Vídavam Cigánov s plnými sklenenými 5-litrákmi. A… @starysomar bežne kupujem od cigošov na objednávku donesie mi až domov koľko chcem za vopred dohodnutú cenu i očistené vlani 2,5 Eur /liter, to pri ceste nekúpiš tam pýtajú od 4. Kanadské kúpiš i teraz akurát tak pár deka tie sú vyšľachtené práve preto že lesné v záhrade nevypestuješ, ak to niekto dokázal nech sa ozveOdpoveď na príspevok od dusan72:
@starysomar Ale však nájdeš hrudu hliny,a normáln… @dusan72 ale neviem či sa z osady aj vrátiš, bežne si tam opekajú psov, neviem prečo je to zakázané a s prasaťa nie tu v okolí máme tiež cigošov ale bývajú bežne v obci, tí si nedovolia nikde nič vystrájať,niekde je kopa osád kde sú len počerní tam sa bez dozoru bežný človek neodváži, policajná stanica je tam oplotená ostnatým drátom a ke je tam bitka volajú kukláčovOdpoveď na príspevok od rurer:
@starysomar Vraj akázaný zber.🤣🤣🤣 Priď sa pozrieť… @rurer tak ale viacero veci je zakazanych a tychto spoluobcanov vidis tahat metrovice dreva alebo kablov 😃Odpoveď na príspevok od roman_x:
Semiačka z čučoriedok starostlivo a opatrne povyb… @roman_x aj z kompotu? nevadi, ze to preslo tepelnou upravou?Odpoveď na príspevok od jurplan:
@roman_x aj z kompotu? nevadi, ze to preslo tepel… @jurplan Možno má kompot bez tepelnej úpravy hehe :DOdpoveď na príspevok od arcticcode:
@jurplan Možno má kompot bez tepelnej úpravy hehe… @arcticcode čučky sa dajú konzervovať bez zavárania v rume a konzumujem i s červeným vínom a kolou , len po malých kúskoch, dobre sa pije ale pri väčšom množstve je hlavybôľ ale neskúšal som ich ako semiačka na sadenieOdpoveď na príspevok od duzu:
@arcticcode čučky sa dajú konzervovať bez zaváran… @duzu semienko pol roka macerovane v spirituse musi mat nenormalny klicny potencialOdpoveď na príspevok od zita19:
@duzu semienko pol roka macerovane v spirituse mu… @zita19 jeden čas som sa vedel dostať k čistému špiritusu aj zdarma i veľké množstvá a robili sa rôzne riedené esencie, následne sa miešal s benzénom aby sa nekradol aj tak pár ľudí osleplo aj pošlo do večných lovíšť, v labáku ho vedeli upraviť odparovaním a kondenzovaním ale semiačka tam nikto nedával