Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Cauko. Mam benzinove cerpadlo. A ma dva vyvody na… @arcticcode nie! Toto je zakázané! Ak máš malú hadicu a veľkú dieru, v zásade nepripajaj! Diera by mohla mať námietky....Odpoveď na príspevok od megdesign:
@arcticcode nie! Toto je zakázané! Ak máš malú ha… @megdesign rec je o cerpadle nie o sexe😅Odpoveď na príspevok od wolodymyr:
@megdesign rec je o cerpadle nie o sexe😅 @wolodymyr ja viem o čom je reč. 😃 Ale aká otázka taká odpoveď. 😉Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Cauko. Mam benzinove cerpadlo. A ma dva vyvody na… @arcticcode zober si 20€ a kup si v Tescu 3/4 hadicu ;-(Odpoveď na príspevok od rkorba:
@arcticcode zober si 20€ a kup si v Tescu 3/4 had… @rkorba Keď si v Tesco kúpi 1/2 tak sa mu tlakom nafúkne na 3/4. Takže OK.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Cauko. Mam benzinove cerpadlo. A ma dva vyvody na… @arcticcode Ja by som 1/2" nedával. Ono sa nezdá, ale hydrodynamický odpor 1/2" hadice oproti 3/4" je evidentný. Doma mám všetko zjednotené na 3/4". Keď niekde predsa len zapojím 1/2", vidno ten rozdiel (v neprospech 1/2").Odpoveď na príspevok od petersd:
@arcticcode Ja by som 1/2" nedával. Ono sa nezd… @petersd kto by to bol povedal :) kazdopadne, lepsie je 3/4 ... ale tie hadice uz nieco vazia a zena ju napr nerada taha po zahrade, tak si zapoji polcolku ... tiez z toho potom netecie "potopa" :) zapojit to mozes, ale nepocitat s vykonom prietoky ako ma pisane cerpadlo :)Odpoveď na príspevok od shadowmilan:
@petersd kto by to bol povedal :) kazdopadne, lep… @shadowmilan nepotrebujem prietok. Nejdem odcerpavat strbske pleso, ale polievat zahradku 😇Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@shadowmilan nepotrebujem prietok. Nejdem odcerpa… @arcticcode tak potom pohode, akurat sa bude cerpadlo viac trapit, ale hlavne aby na vstupe nebola polcol a na vystupe 3/4 :DOdpoveď na príspevok od shadowmilan:
@arcticcode tak potom pohode, akurat sa bude cerp… @shadowmilan ... ale uvedomuješ si dobre skutočnosť, že "čerpadlo sa bude trápiť" a čo to pre neho znamená?Odpoveď na príspevok od petersd:
@shadowmilan ... ale uvedomuješ si dobre skutočno… @petersd preco si to mam ja uvedomovat ? :D ved som to napisal, ci ho chce trapit, ci nie, je uz jeho vec :DOdpoveď na príspevok od arcticcode:
Rozmýšľam teraz, či radšej nezadovážim elektricke… @arcticcode Neviem, či je to Tvoj pozemok, či cudzí,.... ale ak Tvoj, "zainvestuj" kúp tenký CYKY kábel, zakop do zeme, na konci vyvedieš na stračej nôžke zásuvku a máš poriešené na niekoľko generácii dopredu... (neviem, či také niečo Ti poradí Tvoj odborník - požiarník) 😁Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Rozmýšľam teraz, či radšej nezadovážim elektricke… @arcticcode Ja mám na záhrade už 8rok. benzínové čerpadlo WP 30, motor 6,5hp 2"hadica.. Používam to na závlahu trávnika a stromčekov cez leto..200l naplní za 4min.. Je to menšie pož. čerpadlo a je ho dostať nový za 120€ na bazoši /4takt/ a ten Ti vodu pretlačí na tú vzdialenosť čo potrebuješ bez nejakého problému...Len to budeš musiež privážať na fúriku /váha cca 25-28kg/ ale robotu si urobí raz dva.. Ja keď ho púšťam na záhrade na 4trysky tak za pol hodinu je trávnik mokrý že tam nevstúpiš... Čiže mám o niečo väčšiu plochu asi 160m2... Potrebuješ mať ale DOBRÚ hadicu na sanie /savicu/.. Je možnosť regulácie obrátky motora a tým si vieš nastaviť tlak aký potrebuješ...Sused na záhrade má 2-takt ktorý je k dostaniu cca 80€ a vie si ho preniesť k potoku a dĺžku hadice má cca 35m a funguje mu to...Motor sice reve ako ďas pri čerpaní, ale tlačí bez problému ...1kw motor na čerpadlo je veľmi málo, keď ešte máš vzdilenosť dopravy 60m.....V kopanej studni mám ponorné čerpadlo cca 400W a IBC nádrž mi natlačí do plna za 35min..200l sud za 10.min...Odpoveď na príspevok od petersd:
@arcticcode Neviem, či je to Tvoj pozemok, či cud… @petersd No ta neviem, či zrovna tenky CYKY by som dával. Požiarnik kamarat nie je odborník na elektriku, tu sa ľudia všeobecne boja elektriky, napr. si aj vymeniť zásuvku :D Ja zas sa toho nebojím, ale na takú vzdialenosť by som kľudne dal minimálne CYKY štvorku a istič na 16A (vlastne pri ističi mi je to asi jedno, nie? Lebo tam to nezávisí od dlžky vodiča, ale od celkového odoberaného prúdu). Ten tenký kábel asi tak či tak zakopem. Takto to mám. Vpredu je dom, nalepeny na cestu. Potom je prvý dvor cca 30m, potom je stodola na hrúbku 8m a potom je cca 80m pľac až do potoka.S tým, že posledných cca 6-7 metrov to začína klesať (terén) a potom naraz skok - strmina 3 metre k potoku. Toto okolo potoka už samozrejme neni moj pozemok, ale nevadi :D No a ja mám najbližšiu elektriku (zatiaľ) v dome, časom budem mať aj v stodole. Takže rozmýšľam, že teraz by som to poriešil len nejakou 100m predlžovačkou, nech možem polievať a keď budem riešiť elektriku v stodole, tak potom natiahnem cyky popod zem dozadu. Tam tak či tak mi bude treba elektriku aj na iné účely, tiež na stodolu zo zadu bude nalepeny altanok a tam si budem chcieť púšťať muziku, večer svietiť a pod... čiže nejaka elektrika určite sa pridá a nejako to riešiť budem. No a problém je, že tie predlžovačky majú 1mm kábel, to je shit, ale zas na 400W kalove čerpadlo by to ozdaj mohlo stačiť, či?Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@petersd No ta neviem, či zrovna tenky CYKY by so… @arcticcode 100m predlžovačka s vodičmi 1mm2.... Prajem príjemmu zábavu...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@arcticcode 100m predlžovačka s vodičmi 1mm2.... … @megdesign No take sa bežne vyrabaju predlžovačky, s 1mm kabličkom...Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@megdesign No take sa bežne vyrabaju predlžovačky… @arcticcode ..ak sa vyrábajú tak si to tam daj na tú dĺžku 100m..."Snáď" niečo vydrží..Už Ti to vysvetľovali vyššie prečo NIE spomínaný "káblik"...🫣 Prečo si myslíš, že tak často "vybafnú"...Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@petersd No ta neviem, či zrovna tenky CYKY by so… @arcticcode No veď podľa mňa je práve toto "tenký káblik".... 🙂 Predstvil som si teraz Tvoju takmer typickú góraskú zástavbu: domček - dvorček - stodola - záhrada 😉, už teraz by som to ináč ani neriešil, než píšem vyššie. Z domu po stodolu zakop CYKY 4 x 6mm2 (a možno 5x 6mm2, podľa inštalácie, z kade to budeš napájať) .... no a od stotoly ku potoku CYKY 4 (5) x 4 mm2. A ak neďaleko, tak aj 2,5mm by stačilo... Neváhaj, raz urobíš a máš vyriešené na "večnuju pamjať". Nebudeš sa k tomu už nikdy vracať, alebo riešiť problémy s predlžovačkou, lebo je to pravda, čo píšu vyššie.Odpoveď na príspevok od petersd:
@arcticcode No veď podľa mňa je práve toto "tenký… @petersd Neboj, do kotolne mám vyvedený 4x10, tam budem maž podružny rozvadzač, odtiaľ pojdem vzduchom (aj) do stodoly. Vzduchom preto, že už teraz mám na strechách tú blbosť, neviem jak sa to odborne volá, ten stlpček, kde sa pripajaju kable.