Lunárny kalendár na júl 2024 pre záhradkárov, pestovateľov a farmárov

Profilova fotka
Ahojte strecháči, máme tu nový mesiac.💙 Riadite sa s príchodom nového mesiaca aj lunárnym kalendárom? Plánujete si podľa neho napríklad aktivity v záhrade?🤔 Kolegyňa Deniska si pre vás pripravila lunárny kalendár na júl 2024, ktorý nájdete v našom Magazíne: https://www.modrastrecha.sk/magazine/...
Odpovedať
takymito vecami som sa nikdy neriadil. ani tym, ze byliny zbierat pri splne a presne v taky a taky den. vsetko sa robi, ked je cas.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od milan303:

takymito vecami som sa nikdy neriadil. ani tym, z…
@milan303 Presne tak, keď to nie je u teba, tak po západe slnka.
Odpovedať
Profilova fotka
Sama sa lunárnym kalendárom neriadim 😁, ale je pre mňa zaujímavé sledovať, že koľko oblastí života by teoreticky mohol mesiac riadiť/ovplyvňovať/usmerňovať.
Odpovedať
ludia, prosim budte normalni! vsetko sa snazime vedecky zdovodnit, analyzovat, objavit. Ale verit tomu, ze pohyb mesiaca, hviezd ma vplyv na cloveka! Co sme v stredoveku? Prosim vas zahodte horoskopy, lunarne kalendare, povery apod. Zbytocne balamutenie.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od itgospa:

ludia, prosim budte normalni! vsetko sa snazime v…
@itgospa 😁 kto hovorí o hviezdach a horoskopoch. Sa mi páči, ako ktosi dokáže zahrnúť do svojej odpovede veci, ktoré sa danej problematiky netýkajú a pasovať sa hneď do role odborníka. Ja som tiež vedecky založený človek, ale bohurovne vyhlasovať, že mesiac, ktorý hýbe moriami a oceánmi, z tmy dokáže spraviť šero na celú noc, tak to si teda nedovolím. Za lunárnymi kalendármi sú prakticky storočia pozorovania, nakoľko pohyb mesiaca a fázy sú nemenné, za mňa niečo na tom môže byť. A ak sa tým človek riadi, stojí ho to presne 0 eúr/námahy naviac, tak prečo nie?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?