Kvapkova zavlaha,pocitac

Chcel by som si porobit v zahonoch kvapkovu zavlahu, mate z niecim dobre alebo naopak zle skusenosti?Pozeral som nejake pocitace od Gardeny aj nejake smart.Nema s tym niekto skusenost?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Chcel by som si porobit v zahonoch kvapkovu zavla…
@peto222 všetko je to cez Cloud (otázne je ako dobre je stabilný), senzor zrážok je digitálny pracuje na báze zväčšenia objemu korku vo vnútri keď je mokrý, nerieši objem zrážok. Ja mám skvelé skúsenosti s custom riešením kde meteostanica meria presný objem zrážok a podľa toho spúšťam závlahu. Vzdialené monitorovanie je samozrejmosť. Dá sa to nakombinovať napr so shelly produktami.
Odpovedať
Icb nadrz, hadica a kincovky. Nastavit aby to kvapkalo tak akurat. Ak neprsi, nech kvapka a nadrz dopustat ako treba. Ak prsi, zavriet ventil. Prekvapuje ma ze niekto riesi cloud uz aj na kvapkovej zavlahe
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mduro19:

Icb nadrz, hadica a kincovky. Nastavit aby to kva…
@mduro19 a ked som dva tyzdne na dovolenke? Zeleninka bude kaput :P
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Chcel by som si porobit v zahonoch kvapkovu zavla…
@peto222 Používam kvapkovú závlahu vyše 10 rokov a úprimne ti k tomu poviem, že som si tiež postupne prešiel celým vývojom. Mám niekoľko okruhov kvapkovej závlahy, každý na inom konci pozemku a s iným účelom a teda aj inou logikou zavlažovania. Za mňa by som ti poradil to na začiatok urobiť čo najjednoduchšie a podľa toho, ako sa to v praxi ukáže, tak podľa toho to doladiť. Napríklad okruh v skleníku a vo vyvýšených záhonoch púšťam na 30min denne a ovládam to jednoduchými zavlažovacími hodinami namontovanými na najbližšom vod.kohútiku (dookola pozemku mám natiahnutú a zakopanú 5/4" hadicu o dĺžke 180 metrov, je tam vyvedených zo zeme cca 20 kohútikov, kde je stály tlak úžitkovej vody, ďalej používam kvapkovú závlahu v okrasnom záhone, napr. Tú púšťam v tomto suchu každých cca 10 dní manuálne na 24 hodín, kvapkovú závlahu v extenzívnej zelenej streche púšťam manuálne raz mesačne na 1-2 dni. Riadiacu jednotku Rainbird využívam na polievanie okrasného trávnika (7 okruhov), vďaka apke a wifi modulu viem upravovať intenzitu zavlažovania na jednotlivých okruhoch aj cez mobil. Napriek možnosti pripojenia kvapkovej závlahy na riadiacu jednotku Rainbird, toto neplánujem urobiť, lebo zavlažovanie a údržba trávnika sa riadi inými pravidlami.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@peto222 všetko je to cez Cloud (otázne je ako do…
@neutrino akú máš meteostanicu? Zbastlil som si ovládanie zo Siemens Logo relé, používam dažďový snímač od rainbirdu ale je to oničom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kajo873:

@neutrino akú máš meteostanicu? Zbastlil som si o…
@kajo873 ja mám TapHome meteostanica ale tá nemá zrazkomer (aj riadiacu jednotku) Takže zrážky meriame analógové meranie a prepočítavam pulzy na objem zrážok. Tým pádom mám priemer za hodinu / 24h a na základe toho rozhodujem či zavlazovat alebo nie. https://techfun.sk/produkt/senzor-zra...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od neutrino:

@kajo873 ja mám TapHome meteostanica ale tá nemá …
@neutrino Zaujímavý zrážkomer, takéto reišenie som ešte nevidel. Koľko má váhu jeden impulz - koľko mm ztážok zodpovedá jedno preklopenie lávky?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Chcel by som si porobit v zahonoch kvapkovu zavla…
@peto222 3,579 impulzu je 1mm2 aspoň tak to vyšlo z kalibrácia ale plus mínus to sedí. Dá sa to pripojiť aj k shelly uni
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?