Kosačka na záhradu

Dobry den, potrebujem si kúpiť kosačku na záhradu (chatu), pozemok cca 800m2 viac menej rovinatý. Kosačku chcem benzíovú s pohonom, tých baterkových sa obávam. Kosiť budem sem tam aj trávu po kolená cca 40cm, ale to len možno 1-2 krát do roka. Chcem sa opýtať máte niekto skúsenosti s týmito, prípadne poradiť? https://www.hurtik.sk/s-pohonom-RYUJF... https://www.hurtik.sk/s-pohonom-RYUJF... https://www.hurtik.sk/s-pohonom-RYUJF... https://www.hurtik.sk/s-pohonom-RYUJF... ďakujem za každú radu :)
Odpovedať
Profilova fotka
no na takuto plichu by som si kupil asi tu automaticku kosacku a nech si kosi 😅
Odpovedať
Profilova fotka
Mam 4 roky Stihl 448 TC/PC/VC (je to plus minus autobus jedno), 3x baterka 300S. a kosim 2000m2 raz za tyzden, max raz za dva. Sused ma to iste v benzine, Stihl 448.3 daco. Baterka kosi 2x rychlejsie, pohon ani nemusis pustat lebo je to lahke ako kocik, zbera perfektne (odvtedy nehrabem). Ziadny olej, startovanie a podobne zbesilosti. Kupil som z nemecka v sete s 2ma baterkami a rychlonabijackou za 720e. Mam ju presne 4 roky, ziadny problem. Vysoku travu ale nenazberas do kosa, len mulcovac, ale to mi nevadi, lebo kosim max 20cm travu. Oproti benzinu nenormalne tiche, nastartuje aj 10rocne dieta.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od jozef7778:

no na takuto plichu by som si kupil asi tu automa…
@jozef7778 to by mi tam ukradli, preskočí plot, zoberie a ide. Ak by išlo o dom, tak to je o niečom inom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

Mam 4 roky Stihl 448 TC/PC/VC (je to plus minus a…
@mgx Moje benzínové stroje naštartujú aj 3 ročné deti. (Pravda, tie kde mám elektrický štartér) 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od kaarci:

Dobry den, potrebujem si kúpiť kosačku na záhrad…
@kaarci Ak chceš na 8á pozemku 2-krát v roku kosiť trávu po kolená, pozeráš na absolútne nevhodné kosačky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@kaarci Ak chceš na 8á pozemku 2-krát v roku kos…
@petersd kosievam každý tretí týždeň v prípade potreby aj skôr.
Odpovedať

@petersd kosievam každý tretí týždeň v prípade p…
@kaarci Tak čo potom vypisuješ o 40cm tráve ?
Odpovedať

@kaarci Tú vysokú trávu s touto kosačkou pokosíš len obtiažne. Na tak vysokú trávu potrebuješ lištovú kosačku. Takže buď 2 kosačky, alebo tú vysokú pokosiť klasickou kosuo.
Odpovedať
Kosacku na 800m2 potrebujem. Ak by bola moc vysoka, vytiahnem krovinorez. Chcel som poradit typ, skusenosti.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

Mam 4 roky Stihl 448 TC/PC/VC (je to plus minus a…
@mgx Za tie štyri roky sa Ti už nejaká stovka vrátila aj na benzíne, oleji, filtri... Ja som tiež šiel do baterkovej, ale okolo domu moc travy nemam, tak mi stačí parkside. A vlastne kosi zadarmo zo slnka, pojazd absolutne nechyba, lahka ako pierko. V sade mám už potom dvojvalec alko, ale to je iná plocha.
Odpovedať

@kaarci ak chceš kosiť dvakrát za rok, tak potrebuješ bubnovú kosačku. Obyčajná ti to akurát pováľa, požuje a ešte nebudeš stíhať vysýpať kôš.. Kosačky, čo máš v linkoch sú na pravidelné kosenie na porast tak do 20cm a aj s tým sa budú trápiť. Bubnovke nezáleží, či je tráva mokrá, suchá, alebo zelina hrubá a nepoddajná. Vretenovka na časté kosenie, potom je tá tvoja rotačka, tak tá zvládne tak dvojtýždňovú trávu, následne krovinorez, odporúčam taký lepši a bubnovka zvládne všetko. Ale tam už musíš zapojiť aj hrable do procesu zberu.
Odpovedať

Kosacku na 800m2 potrebujem. Ak by bola moc vysok…
@kaarci Kosil Ty si už niekedy s krovinorezom vyššiu trávu a hlavne že 800 m2 ? Netvrdím, že je to nemožné, ale..... no, .... želám Ti veľa šťastia 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
Pani, kosim kazdy 2 alebo 3 tyzden, cize x krat so roka. Kosievam krovinorezom a chcem si kupit kosacku na pojazd aby som sa vzdy tak nenarobil. Chcel som poradit s kosackou, ak som sa zle vyjadril tam nechtiac.
Odpovedať
Profilova fotka
ale si zaobstaraj na spasanie take stvornohe kosacky 😃 u nas by sa tomu decka potesili, take kozie syry alebo ovcie nie su na skodu 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od ado88:

ale si zaobstaraj na spasanie take stvornohe kosa…
@ado88 On sa chce menej narobiť a ty tu začneš so syrmi, ako keby to z kozy vypadávalo už hotové..
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?