Odpoveď na príspevok od peter0:
Práve preto by som to dal z vonku. Že by to nejak… @peter0 chcel som to potiahnut 2x klebrom a sietkou, na vrch piesok, makadam a zamkovu dlažbuOdpoveď na príspevok od zicher:
Mám niečo podobné, na vrchu mám styrodur zasypaný… @zicher no pri 50 cm sa cudujem ze to este kondenzuje..osobne si myslim, ze problem je pristup vlhkeho vzduchu z vonku ale pri pivnici by malo byt vetranie..Ja planujem na vrch postavit zahradny domcek, neskor..Odpoveď na príspevok od dart9:
@zicher no pri 50 cm sa cudujem ze to este konden… @dart9 5cm XPS je lepsie ako nic, ale ten treba ochranit pred vodou, lebo ked sa raz nasaje, tak nebude tepelne izolovat, cize na neho treba dat daku hydro izolaciu. Je tam extremna vlhkost z kazdej strany, takze kondenz tam bude bohuzial neustale. Mam podobny poklom vyrobeny na ukraine a neustale mi cez neho tecie dazdova voda.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@dart9 5cm XPS je lepsie ako nic, ale ten treba o… @rkorba vidím to asi takto...na penu nalepím 5 cm styrodur z vrchnej a bočnej strany 0,5 m. Na to dam lepidlo a sietku a navrch natavím Ipu..potom makatam a zamkovu dlazbu..lepšie riešenie ma nenapada..potom mam v zalohe ešte jedno pokiaľ to nebude fungovať a to dat do stropného 10 cm otvoru odsávanie na časovač.. Ale aj tak sa mi to zdá trosku veľa okolo jednej pivnici..Odpoveď na príspevok od dart9:
@rkorba vidím to asi takto...na penu nalepím 5 c… @dart9 ziadne lepidlo a sietku to nepotrebuje, zvar si tu IPU v celku a len to poloz na to XPS z vrchu s presahom, nech voda stecie na steny pivnice. Na IPU daj geotextiliu alebo stary koberec :-) ako ochranu hydroizolacie pred kamenmi.