Hluková izolácia

Profilova fotka
Ahoj. Stavbári. Rád by som si nechal poradiť od znalých a zbehlých v problematike. Ide mi o to, že mám jeden kompresor v dielni, ktorý by som rád premiestnil z dielne von do exteriéru, aby mi jednak nezaberal vnútri miesto a zároveň ani nehučal v miestnosti. Chcem ale brať ohľad aj na susedov a okolie, aby ani vonku to nebolo až také hlučné. Mám zámer mu spraviť nejakú "búdku" kvôli poveternostným podmienkam a rád by som tam dal aj nejaký materiál, ktorý tlmí hluk čo najviac. Otázka znie, čo použiť, aby som znížil dB najlepšie ako sa dá? Vďaka za rady
Odpovedať
Čím ťažší materiál, tým lepšie pohlcuje hluk. Takže v domácich podmienkach asi betón. Len nezabudnúť, že sa vo vzdušníku hromadí voda, aby to vonku v zime nezamrzlo...
Odpovedať
a nepremyslali ste ze by ste nieco zbuchali zo sendvicovych panelov? keby pouzijete tie pir z balex metalu nepomohlo by to? lebo aj izolaciu pir co maju sme pouzili vlastne ako na zateplenie aj na odhlucnenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od prirodokochac:

Ahoj. Stavbári. Rád by som si nechal poradiť od z…
@prirodokochac ja budem tiez riesit kompresor, a rozmyslal som, ze ho zakopem do zeme. obal by bol nejaky stary ibc kontajner /zavisi od velkosti kompresora/ a na vrch nejaka betonova platna s presahom. alebo dat do zeme do vodomernej sachty vsetko okrem vzdusnika. Da sa to servisovat a usetri sa na nakladoch.. takto si to predstavujem ja.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od kopin:

a nepremyslali ste ze by ste nieco zbuchali zo se…
@kopin pir panely mi navrhli tiež, vidím to na jednu z možností.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od rapidek:

@prirodokochac ja budem tiez riesit kompresor, a …
@rapidek do zeme to nevidím za dobrý nápad kvôli vlhkosti a váhe celého agregátu v prípade, že to treba odtiaľ dať von
Odpovedať

@rapidek do zeme to nevidím za dobrý nápad kvôli …
@prirodokochac ak ratam, ze vsetko bez vzduaniku dom do sachty, tak kde sa ta vlhkost v plastovej sachte zoberie?
Odpovedať

@kopin pir panely mi navrhli tiež, vidím to na je…
@prirodokochac sendvičové pir panely sú dobrá voľba. nie je to nič náročné. práve riešim stavbu záhradného domčeka z nich. dal som si cenovú ponuku do balex metalu a vyšiel ma panel 100 stena 34,80€/m2.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?