Diskusiu odoberá 1 človek

Furik s nafukovacím kolesom

Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa oplatí kúpiť stavebný furik s nafukovacím kolesom? Vydrží to koleso niečo? Alebo hladat furik s plnym kolesom? Dakujem za rady
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od knapko9:

Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa …
@knapko9 za mna ano. Kupili sme ho v mountfielde a je s nim ovela lepsia praca. Po cca 5 rokoch som kupoval druhe koleso lebo to prve to nedalo, najprv bol defekt a potom sa pneumatika rozrezala - ale to aj preto, ze som ho asi pretazoval (aj ked nebolo dobre nafukane), daval som tam beton hlinu kamene kopcom - vsak na to furik je. Druhe koleso stalo par eur. Takze aj a napriek nesetrnemu pouzivaniu vydrzi dost a oplati sa.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@knapko9 za mna ano. Kupili sme ho v mountfielde …
@igor256 priklanam sa k tomuto nazoru, tiez mame na stavbe teraz takyto furik, sme dokupovali a je to lepsie oproti tomu klasickemu. ale tak mozno sto ludi, sto chuti.
Odpovedať

@knapko9 ano, sto ľudí, sto chutí.. vieš, stavebný fúrik, stavba, klince, prípadne drevené triesky, drôt.. určite je s ním pohodlejšia práca, ale určite toľko nevydrží.. to koleso. navyše, ako ho budeš mať uskladnené? uzavretý priestor? alebo niekde vonku na slnku? priame slnko, zima, zmeny teplôt, to všetko má vplyv na dušu, plášť.. bude ťa baviť dofukovať, ked začne púšťať? aj na aute odporúčajú výmenu gúm po 6-tich rokoch.. a ked s fúriom nenabeháš zo štyridsat tisíc km, tak gumu ani nestihneš zodrať a budeš meniť, lebo zejme bude púšťať.. :-D. srandujem, ale je to na zváženie, čo je lepšie. ja v tom mám jasno. Ja mám dva.. jeden slúži ako klasický fúrik, z druhého som odmontoval korbu a vyrobil rám na držanie dreva. vozím na ňom metrovicu na kúrenie.. oba sú s plným kolesom a oba fúriky majú minimálne 50 rokov.. stále slúžia.
Odpovedať
Ešte by som doplnil ze uvažujem nad furikom s objemom cca 130l na zber pokosenej trávy. A ten ma práve kolesá nafukovacie. Je to pri rodinnom dome, čiže žiadny nebezpečny terén
Odpovedať
uz nikdy....furt defekt...koleso som vyhodil
Odpovedať

Ešte by som doplnil ze uvažujem nad furikom s obj…
@knapko9 ja mam ten 85l z mountfield a ked pokosim travu (pripadne ked povertikutujem) tak to robim tak, ze travu dam do 200 alebo 300l vreca a to vozim na furiku. Stale si myslim, ze ten komfort stoji za to tu pneu raz za rok dofuknut a raz za 3-5 vymenit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od igor256:

@knapko9 ja mam ten 85l z mountfield a ked pokosi…
@igor256 keď je naplnené 300l vrece trávou nieje to ťažké vyložiť?
Odpovedať

@igor256 keď je naplnené 300l vrece trávou nieje …
@knapko9 zhodíš dole. Záleží či je moc mokrá a/alebo natlačená. Vieš,... čo neurobí chlap preto, aby nemusel ísť dvakrát 😁
Odpovedať
Fúrik stojí pár desať eur, dá sa dokúpiť samostatne duša, plášť, oska, ložiská stojí to všetko v jednotkách eur, môžete si spraviť zásobu na 100 rokov. Ak s ním budete voziť trávu, tak fúrik vás prežije. S gumeným kolesom sa toľko nenadriete. Ak ste lenivý na údržbu a máte dosť síl, tak istota je kovové koleso, ktoré treba občas navazelínovať, životnosť neobmedzená. Ak máte hlboko do vrecka, big bag za 4 eurá, rozrezať po dĺžke, nahádzať trávu a plošne odviesť. Pred pár rokmi sa dal v Hornbachu kúpiť veľký fúrik za 25 eur, rozložený s nafukovacím kolesom, na trávu ideálny, krásne sa čistí, ľahký, veľký, pamätám si ako som ho v Prešove kupoval dva. Dobrá kúpa. Tá doba už pominula.
Odpovedať
U mňa je najväčší problém ako vysypať pokosenu trávu do komposteru ktorý mam urobený z paliet. Preto uvažujem že dám trávu do takých vriec z lidlu a naplnené ich na furiku odveziem. Myslíte že je to dobrý nápad? https://www.lidl.sk/p/parkside-zahrad...
Odpovedať

U mňa je najväčší problém ako vysypať pokosenu tr…
@knapko9 preco by nie, za mna urcite v pohode, v tejto veci neexistuje len jedno spravne riesenie
Odpovedať
Profilova fotka

@knapko9 ako stavebny furik nevhodne ... stavba plna ostrych prednetov a ned chces zdolat nejaky schodik tak najazd lebo seknes gumu. Kdezto s plnym kolesom sa len rozbehnes.
Odpovedať
Článok sa načítava...

@knapko9 Nafukovacie koleso na fúrik je taký blud. Vytváraš si problém navyše. Ja by som ešte chcel niektorých "expertov" poprosiť o vysvetlenie a zdôvodnenie, prečo sa pri práci s fúrikom s nafúkovacím kolesom akože menej človek nadrie oproti tvrdému kolesu? Samozrejme porovnávame rovnaký obvodový priemer kolies, rovnakú šírku,...
Odpovedať
Profilova fotka

@knapko9 Kúp a uvidíš, či je to taká výhra. Osobne v tom nevidím žiaden zmysel.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@knapko9 Nafukovacie koleso na fúrik je taký blud…
@petersd Zo skúsenosti viem potvrdiť, že fúrik s nafukovacím kolesom sa tlačí komfortnejšie. Keď máš naložené, koleso utlmí nerovnosti a pevné koleso vtedy celkom trasie. U kamaráta na stavbe každý radšej robil s fúrikom, čo malo nafukovacie koleso. Jasné, že dokážeš s tým aj defekt dostať. To je tá nevýhoda.
Odpovedať
....mal som furik s nafukovacim kolesom presne pre argumenty,že "ale však lahšie sa s ním robi resp. ľahšie tlači"...ale osobne za mňa nikdy viac ,furik začal kdesi puštat vzduch okolo pneu ,potom zase okolo ventilku,dofukoval som to ako blb...normálne servis pneu ako pri osobnom aute 😁 potom som kupil obyčajný s plastovými kolieskami a servis žiadny chodim ,skačem ,nakladam na neho .... a po probleme .maximalne som pozeral že "karoseria" koroduje..😁
Odpovedať
bantamove koleso (plne) - absolutne nikdy nic ine... ano, s nafukovacim sa asi tlaci komfortnejsie, ale ked mas to koleso nespravne nafuknute (podhustene) tak zase o dost horsie ako s plnym... mal som jeden furik s plnym kolesom a jeden s nafukovacim - ten som vyhodil a kupil 2 dalsie s bantamom. Nemal som uz na to nervy to furt opravovat - nafukovat, lepit, kupovat nove - potom ti oska nesedi atd...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mato981:

....mal som furik s nafukovacim kolesom presne p…
@mato981 keby to koleso drzalo tak, ako ho spravne nafuknes a nesfukuje ani nic podobne, tak super, ale takto vsak s tym mas starosti ako uzitku 😀
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?