Odpoveď na príspevok od knapko9:
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa … @knapko9 za mna ano. Kupili sme ho v mountfielde a je s nim ovela lepsia praca. Po cca 5 rokoch som kupoval druhe koleso lebo to prve to nedalo, najprv bol defekt a potom sa pneumatika rozrezala - ale to aj preto, ze som ho asi pretazoval (aj ked nebolo dobre nafukane), daval som tam beton hlinu kamene kopcom - vsak na to furik je. Druhe koleso stalo par eur. Takze aj a napriek nesetrnemu pouzivaniu vydrzi dost a oplati sa.Odpoveď na príspevok od igor256:
@knapko9 za mna ano. Kupili sme ho v mountfielde … @igor256 priklanam sa k tomuto nazoru, tiez mame na stavbe teraz takyto furik, sme dokupovali a je to lepsie oproti tomu klasickemu. ale tak mozno sto ludi, sto chuti.Odpoveď na príspevok od knapko9:
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa … @knapko9 ano, sto ľudí, sto chutí.. vieš, stavebný fúrik, stavba, klince, prípadne drevené triesky, drôt.. určite je s ním pohodlejšia práca, ale určite toľko nevydrží.. to koleso. navyše, ako ho budeš mať uskladnené? uzavretý priestor? alebo niekde vonku na slnku? priame slnko, zima, zmeny teplôt, to všetko má vplyv na dušu, plášť.. bude ťa baviť dofukovať, ked začne púšťať? aj na aute odporúčajú výmenu gúm po 6-tich rokoch.. a ked s fúriom nenabeháš zo štyridsat tisíc km, tak gumu ani nestihneš zodrať a budeš meniť, lebo zejme bude púšťať.. :-D. srandujem, ale je to na zváženie, čo je lepšie. ja v tom mám jasno. Ja mám dva.. jeden slúži ako klasický fúrik, z druhého som odmontoval korbu a vyrobil rám na držanie dreva. vozím na ňom metrovicu na kúrenie.. oba sú s plným kolesom a oba fúriky majú minimálne 50 rokov.. stále slúžia.Odpoveď na príspevok od knapko9:
Ešte by som doplnil ze uvažujem nad furikom s obj… @knapko9 ja mam ten 85l z mountfield a ked pokosim travu (pripadne ked povertikutujem) tak to robim tak, ze travu dam do 200 alebo 300l vreca a to vozim na furiku. Stale si myslim, ze ten komfort stoji za to tu pneu raz za rok dofuknut a raz za 3-5 vymenit.Odpoveď na príspevok od igor256:
@knapko9 ja mam ten 85l z mountfield a ked pokosi… @igor256 keď je naplnené 300l vrece trávou nieje to ťažké vyložiť?Odpoveď na príspevok od knapko9:
@igor256 keď je naplnené 300l vrece trávou nieje … @knapko9 zhodíš dole. Záleží či je moc mokrá a/alebo natlačená. Vieš,... čo neurobí chlap preto, aby nemusel ísť dvakrát 😁Odpoveď na príspevok od knapko9:
U mňa je najväčší problém ako vysypať pokosenu tr… @knapko9 preco by nie, za mna urcite v pohode, v tejto veci neexistuje len jedno spravne riesenieOdpoveď na príspevok od knapko9:
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa … @knapko9 ako stavebny furik nevhodne ... stavba plna ostrych prednetov a ned chces zdolat nejaky schodik tak najazd lebo seknes gumu. Kdezto s plnym kolesom sa len rozbehnes.Odpoveď na príspevok od knapko9:
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa … @knapko9 Nafukovacie koleso na fúrik je taký blud. Vytváraš si problém navyše. Ja by som ešte chcel niektorých "expertov" poprosiť o vysvetlenie a zdôvodnenie, prečo sa pri práci s fúrikom s nafúkovacím kolesom akože menej človek nadrie oproti tvrdému kolesu? Samozrejme porovnávame rovnaký obvodový priemer kolies, rovnakú šírku,...Odpoveď na príspevok od knapko9:
Dobrý deň prajem, vedeli by ste mi poradiť či sa … @knapko9 Kúp a uvidíš, či je to taká výhra. Osobne v tom nevidím žiaden zmysel.Odpoveď na príspevok od petersd:
@knapko9 Nafukovacie koleso na fúrik je taký blud… @petersd Zo skúsenosti viem potvrdiť, že fúrik s nafukovacím kolesom sa tlačí komfortnejšie. Keď máš naložené, koleso utlmí nerovnosti a pevné koleso vtedy celkom trasie. U kamaráta na stavbe každý radšej robil s fúrikom, čo malo nafukovacie koleso. Jasné, že dokážeš s tým aj defekt dostať. To je tá nevýhoda.Odpoveď na príspevok od mato981:
....mal som furik s nafukovacim kolesom presne p… @mato981 keby to koleso drzalo tak, ako ho spravne nafuknes a nesfukuje ani nic podobne, tak super, ale takto vsak s tym mas starosti ako uzitku 😀