Dym z hlavice krovinorezu

Mame malú záhradu a krovinorez Fieldman. Tri roky sme s ním boli spokojní, ale naposledy keď sme kosili, začalo dymit spod hlavice krovinorezu, naspodku. Čím to môže byť? Odvtedy sme nekosili a už ani neskúšali to. Podotýkam, nedymilo sa z motorovej časti ale spodok, kde je hlavica
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cucu19:

Mame malú záhradu a krovinorez Fieldman. Tri roky…
@cucu19 Ako často to mažeš ? Ja asi dvakrát ročne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkonr:

@cucu19 Ako často to mažeš ? Ja asi dvakrát ročne.
@zdenkonr a čo treba mazať? Zatiaľ som nič nemazala
Odpovedať

@zdenkonr a čo treba mazať? Zatiaľ som nič nemaza…
@cucu19 No veď to čo treba mazať???? Kto maže tak ten aj ide.... Dole na hlavici máš skrutku a do nej musíš naliať olej alebo ak sa Ti podarí natlačiť riedku vazelínu...Ale ak už sa z hlavice dymilo, tak je viac isté že je zadreté už ložisko-bežalo na sucho...Ináč komplet hlavica nestojí majetok...Vymeň ju za novú a funguješ... Nezabudni ale do nej dať MAZIVO!!!!!!
Odpovedať

@cucu19 predpokladám že sa bavíme o benzínovom krovinorezi. Dolu ako je hlava, mala by byť na boku skrutka, ktorú keď dáš dolu, cez ňu doplníš mazivo, vazelínu do hlavy. Ja som si tam dal mazaciu skrutku na mazničku - dekalamitku a tak to občas premažem. https://urobsisam.zoznam.sk/navody/na...
Odpovedať

@cucu19 čím to je, čím to je? Nemažeš. A "Kdo nemaže, ten nejede". Si si ako myslela, že tam je nekonečná vazelina v ložiskách, áno?
Odpovedať
Stiga GL1 (125g) cca 5€, bežné dostupné aj v kamenných predajniach. Používam ju aj do flexy atď.
Odpovedať
Profilova fotka

@cucu19 mazat treba to ano ale podla mna mas pod hlavicou okolo sroby namotanu travu alebo nieco. Zaaretuj a odskrutkuj hlavicu a pozri na to blizsie. Osobne ked kosim vysoku travu tak to takto zvykne namotat a potom trenim vznika teplo a dym.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roberto18:

@cucu19 mazat treba to ano ale podla mna mas pod …
@roberto18 @cucu19 Chcel som napísať to isté. Mám už niekoľko dlhých rokov Stihl krovinorez a keď vravím krovinorez, myslím krovinorez - s vrtuľou sa reže aj krovie do 2 - 3 cm hrúbky.... a nič som doteraz nemazal. Keď už spominame toho Feldemana ja už mal náradie od nich a už nikdy viac túto značku. Keď už to má byť čína, tak skôr Parkside.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@roberto18 @cucu19 Chcel som napísať to isté. M…
@petersd detto ja 4 roky dolmar krovinorez vobec som hlavu nemazal este, u rodicov 16 rokov tiez a mazanu mal hlavu raz po 10 rokoch ked sme ho dali do servisu na taku vacsiu udrzbu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od technik007:

@cucu19 No veď to čo treba mazať???? Kto maže ta…
@technik007 made my day 🤣
Odpovedať

@zdenkonr a čo treba mazať? Zatiaľ som nič nemaza…
@cucu19 Vidím že ti odpovedali už. Originál mazivo kúpiš aj v OBI, Hornbachu atď.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?