Cyprusovec žltnutie

Zdravim. Niektore stromceky Cyprusovca leylandskeho (maju cca 2 roky) zacali zltnut. Hnojene boli v lete horkou solou a prednedavnom boli hnojene draselnou solou. Zltnutie na stromcekoch sme pozorovali este pred letom. Vlahy majú vsetky stromceky rovnako. Na zelensich stromcekoch ihlicie je sfarbene dosiva. Niektore prosperuju viac ostatne akoby zastavili rast. Niektore z nich su skarede zlte. Mozu ich poskodzovat male pavuciky zijuce v stromcekoch? Pozorujem v ihlici pavucinky (vid foto). Ako zachranit stromceky aby neuhynuli. Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od seentia:

Zdravim. Niektore stromceky Cyprusovca leylandske…
@seentia Podarilo sa vám niečo zistiť? Ja mám podobný problém.
Odpovedať
bojím sa , že to bude ako u nas : Hlavným záškodníkom je chrobák krasoň (Lamprodila festiva), ktorého v rovnakom období výskytu aktívne dopĺňa ešte lykokaz borievkový (Phloeosinus aubei) a lykokaz tujový (P. thujae). V zahraničí sa využívajú prípravky zo skupiny pyretroidov a neonikotinoidov. Z biologických dobre zaberá prípravok na báze spinosadu (Spintor).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od klar_toma:

@seentia Podarilo sa vám niečo zistiť? Ja mám pod…
@klar_toma zatiaľ nie, aplikovala som Nisorun proti pavukovcom a o cca 2 týždne aplikujem Mospilan. Uvidíme na jar, či to pomôže :(
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od rudy1973:

bojím sa , že to bude ako u nas : Hlavným záškodn…
@rudy1973 dakujem pekne za odpoved, žiaľ, bude možno dlho trvať, kým prídeme na to, čo nám to spôsobuje :(
Odpovedať
Hnojenie horčíkovou a draselnou soľou by malo pomôcť, ale mohlo by byť užitočné aj komplexné hnojivo, ktoré obsahuje aj ďalšie mikroživiny ako dusík, fosfor alebo železo. Nedostatok živín sa môže prejaviť žltnutím ihličia.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halkosko:

Hnojenie horčíkovou a draselnou soľou by malo pom…
@halkosko dakujem za odpoved. Viete mi prosím poradiť aj konkrétnu značku takého komplexného hnojiva?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od halkosko:

Hnojenie horčíkovou a draselnou soľou by malo pom…
@halkosko a ešte by som sa chcela opýtať na váš názor, či im neškodí rastúca tráva okolo ? Či korienky trávy neberú živiny koreňom stromčeka. Vďaka.
Odpovedať
Tak dnes som objavila plošticu na stromčeku, ktorá ho vyciciava.... tak teraz neviem, či môžem urobiť postrek Karate Zeonom alebo počkať na jar. :(
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?