Čo myslíte vyklíči tráva ???

Profilova fotka
Ahojte, riešim takú dilemu a neviem to nikde zistiť. 26.10.2024 som spravil výsev trávnika. od vtedy som ho asi 2dni nemohol poliať na koľko som bol mimo domu. Nemám ešte vyklíčené semená myslíte si že už nepojdu resp. že som to pokašlal a na jar môžem robiť výsev znova ? Ďakujem za vaše skúsemosti čo ste sadili trávu takto.
Odpovedať
Profilova fotka
neries, na jar mas travu ako lusk :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fe_tomas:

Ahojte, riešim takú dilemu a neviem to nikde zist…
@fe_tomas zalezi kde jste, jake byli teplotni podminky (vlhko, rosa, teplota) a jak jste zasel (je prekryta vrstvou zeminy atd...) a ktery typ trav(jilek klici okolo 7dni, kostrava asi 15 a pokud tam byla lipnice lucni tak ta to asi neda ta klici myslim mesic) podleme se chytne ale spis vam muze premrznout a to bude horsi... ted uz s tim stejne nic neudelate takze neni duvod se stresovat kdyztak z jara idealne stejnou znackou/druhem...
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mgx:

neries, na jar mas travu ako lusk :)
@mgx Dobre ďakujem :) lebo už mám nervy s :)
Odpovedať

@fe_tomas semeno trávy vydrží kľudne v zemi do jari. No panic no stress. Tiež som sadil v polovici októbra...
Odpovedať
Ja to skusim trochu odlahcit. :) S tou travou Ti na 100% teraz veru nik nepovie, ale ak popchas do zeme cibuloviny (krokusy, snezienky, hyacinty, narcisy atd atd), tak tie vyjdu na jar uplne paradne. A teraz ich kupis uz v dobrych akciach.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od eugenie:

Ja to skusim trochu odlahcit. :) S tou travou Ti …
@eugenie Ja som kupoval v akcii v kauflande všetko do záhrady v 70% akciách :) a všetko mi pokapalo lebo som nemal čas sa o to starať plus tu v okolí ds je strašne teplo a keď nepolievate tak to všetko vyschne. A teraz idem riešiť hypotéku a zas idú peniaze do geometrických plánov a na všeliaké poplatky a už mi fakt stačilo vrážať do domu:) na budúci rok chcem len vírivku gumenú a plynový gril a hojdačku a hotovo :)
Odpovedať

@fe_tomas Videl som tu u nas okolo detskeho ihriska 2r dozadu siali travu zahradkari celkom na zimu. Aj som sa cudoval, ze preco to nerozhodili skor alebo nepockali na zaciatok jari. V jari im krasne hned narastla :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@fe_tomas semeno trávy vydrží kľudne v zemi do ja…
@megdesign Ako sa sadí tráva? 🫠
Odpovedať
Dva dni sú skutočne nič, som si istý, že na jar to bude v pohode a budeš mať ukážkový trávnik. Máš zbytočné obavy podľa mňa. 😅
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@petersd to sa pýtaš teraz akože vážne? 😃
Odpovedať
Profilova fotka

@petersd Fakt sa pri tomto ideme chytat za slovicka? Kazdy vie, co je tym myslene.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od turbot:

@fe_tomas Videl som tu u nas okolo detskeho ihris…
@turbot Tak ti bud vedeli, co robia, alebo to proste riskli, lebo na to skor zabudli. Ja by som to nechal uz asi skor na jar, ale tak pocasie moze tiez este prekvapit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka

@eugenie Ja som kupoval v akcii v kauflande všetk…
@fe_tomas aj tak s tým nič neurobíš, musíš počkať..mne len nedávno začala rásť a to som dosádzal 22. Októbra (pri slnečnejších dňoch som ju ešte k tomu zalieval) schválne som dal snáď trojnásobné množstvo semena (než bolo treba) a aj tak vidím, že sa väčšina neujala... keď bývaš na juhu, tak si mal zvážiť radšej nejakú trávu do sucha ,,Sahara", tá lepšie znáša sucho počas letných mesiacov, hentie zmesky z kauflandu to je ..... :) ale tak podľa toho čo od toho očakávaš a aký si náročný - niekomu stačí, že nevidí zeminu a niekto zasa chce mať ,,anglický trávnik"
Odpovedať

@petersd sadí sa i tráva ale prácne , no je ihned zelená plocha, treba celé pláty, oplatí sa tam kde potrebuješ ihned chodiť,môžeš zasiať čo chceš ale vždy tam naletí i niečo iné z okolia čo vôbec stihne za krátky čas narásť, teraz už u mňa tráva nerastie je tu prízemný mráz denne , no niekde už kvitnú stromy
Odpovedať
Profilova fotka
my sme takto u našich vlani v podobnom období vysiali trávnik. žiaľ inak to časovo nevychádzalo a ani sme moc nedúfali, že z toho niečo bude. ale nakoniec sa zadarilo 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?