Cerpadlo do narazanej studne

Prosim poradi mi niekto cerpadlo do narazanej studne? Hlbka je 12 m a voda v 6 m. Studna je vyuzivana na polievanie. Cerpadlo ktore tam bolo original doteraz cca 5 rokov sa stale kazi. Spada tlak a silno vybruje ze sa to ozyva az v dome. Dakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petra7825:

Prosim poradi mi niekto cerpadlo do narazanej stu…
@petra7825 no ste na hranici možností starého čerpadla. Odporúčal by som skôr vykopať okolo narazenej trubky cca 2m hlbokú šachtu, kde bude dolu sacie čerpadlo. Čo sa parametrov týka, tak treba zvoliť podľa požadovaného prietoku- tlaku nejaké vretenové sacie.. 6m hladina je pre nové čerpadlo celkom OK, ale dvoj-trojročné čerpadlo má už čo-to za sebou a môže mať a neskôr v budúcnosti iste bude mať problém vytiahnuť z tej hlbky vodu. Preto je lepšie vykopať 2m šachtu okolo trubky a tam dať čerpadlo nižšie. Ušetríte tak 2m výšky sania a s danou výškou 4m si poradí aj čerpadlo v horšom stave-t.j dlhšie vám vydrží a bude fungovať aj opotrebované..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@petra7825 no ste na hranici možností starého če…
@zicher sachta je vykopana, aj viac ako 2 m. Tak to mame teraz spravene. Len nam pada tlak stale tak chceme nove cerpadlo len som chcela odporucanie ake konkretne znacka... Napr tiezo su dobre? Ponorné čerpadlo: Malec SKM 150; aleboIBO SKM 15O
Odpovedať
Skôr si myslím, že výdatnosť je nižšia, než požadovaný odber.
Odpovedať
sorry ze sa sem pripnem ale mam na predaj vretenove :) ak by bol zaujem tak pis :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petra7825:

@zicher sachta je vykopana, aj viac ako 2 m. Tak …
@petra7825 ked vám padá voda, respektíve tlak, to nie je chyba čerpadla, ale spätnej klapky.. Sacia hadica, ktorá je strčená v narazenej trubke musí byť ukončená košom- sitom a spätnou klapkou.. Voda padá preto, lebo nedrží klapka, alebo je niekde netesnosť na sacom, prípadne tlakovom potrubí.. S tým nemá čerpadlo vôbec nič. No a teraz k čerpadlám.. Píšeš, že máš narážanú studňu. t.j. je tam nejaká max 4" trubka, hrubšie sa ani nenarážali.... AKo preboha chceš dať do takej trubky ponorné čerpadlo??? Trubka má vnútorný priemer 10cm a tie vami spomínané sú ponorky s priemerom 12,5cm.. To sú ponorky do kopanej, respekíve vrtanej studne, nie narážanej.... Na narážanú studňu sa dá použiť iba sacie čerpadlo, nie ponorné.. A vám vlezie do tej trubky ponorné čerpadlo, tak len kvitujem, ale je to zbytočne drahé.. Lebo pri výške hladiny 4m od čerpadla je lacnejšie použiť sacie. Aj z dôvodu ľahkej údržby a ceny čerpadla.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?