Aký plynový gril odporúčate?

Ktory plynovy gril sa oplati kupit? Na co treba dbat pri vybere?
Odpovedať
1
2
Plynový gril je pre fanjšmkrov čo často a vo veľkom gruliju a robia stále nejaké opekačky. Každý dom by mal mať jeden, odpadá práca s uhlím a pracné rozkladanie, i ked aj uhlie dáva špecifickú príchuť jedlu. Cistá robota, len nevybuchnúť ako v komediách :)) Ci sa nájde nejaký polo- profesionálny kuchár aby sa vyjdril.
Odpovedať
@bdiuci ahoj, ja som kupoval minulý rok, najprv som chcel s lávovými kameňmi, ale nenašiel som už taký, takže len moje postrehy. Čím viac horakov tým sa skôr zohreje, najlepšie je keď zapálná iskra má zvlášť svoj spínač, ľahšie sa to potom zapaľuje. Čo sa týka nádobky na tuk, resp mastnotu najlepšie je keď je tiež riešená zvlášť nejakou nadobkou kam ten tuk kvapká. Čo sa týka bočných poličiek sú fajn, vieš si tam položiť taniere a podobne. Čo sa týka výrobcu tak Campingaz su cenovo pristupni aj kvalita je fajn.
Odpovedať
https://sortiment.metro.sk/sk/th-gril... My mame tento a sme spokojny. Dokupili sme si k nemu aj panvicu, priloha sa da robit bokom na horaku. V podstate takmer cele leto varime na nom vonku. A je super, ze je na kolieskach, uz sme robili aj ulicnu grilovacku 😂😂😂
Odpovedať
Ej ale mi robite chute s tou grilovou temou. :)
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec aka pracnost s uhlim?? Dam pol vreca do grilu a PB malym horakom do minuty hori a uhlie das aj teplovzduskou brikety iba plamenom. A o tento folklor plynovym grilom prides 🙂 no ziskas komfort. 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@bdiuci aby mal kryte horaky a nadobu na odkvapkavajucu mastnotu. Dbat treba na to aby grilmajstrovi nechybalo ani na NANOSEkundu pivooo 🙂 🙂 🙂
Odpovedať
@bdiuci Toto pozeram ja, ale ta cena. Weber Genesis II SP-335 GBS
Odpovedať
@zuzcek1988 presne, tiež som kúpil neznackovy gril z Metra a úplná spokojnosť.
Odpovedať
@janopopovec ja som už túto sobotu zahájil grilovaciu sezonu :-)
Odpovedať
@tomcok Dakujem
Odpovedať
@jurkoboss ano, je uplne postacujuci, este sme ho kupili v akcii o 50€ lacnejsie 😂 inak my grilujeme uz vyse mesiaca, neskoro si zahajil sezonu 😀😀😀
Odpovedať
@wolodymyr Ja mám radšej vonu uhlia, ked máš horák tak rozrobíš rýchlo, lebo uhlie musí mať požadovanú teplotu aby sa dalo piecť a to niekedy trvá.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja som kupoval po inspiracii na tomto fore "hybrid" z Mountfieldu :) Charbroil Gas 2 Coal ... Je aj na uhlie, aj na plyn ... Nemôžem si ho vynachváliť, zatiaľ najlepšia investícia :D Uhlie sa ukladá do takej speciálnej vane ktorá má vystupky tak, že Vám ho ten plyn krásne zapáli, takže žiadna robota s tým, aby ste tam niečo podpalovali alebo to riešili v zvlášť nádobách ... Čistý komfort ... Také bežné "rýchle" grilovačky, hlavne cez týždeň odbavíme na plyne ... Ked máme nejakú víkendovú s návštevou, nasypem tam weber brikety, vydržia cca 3 hod jedna dávka ... A samozrejme, jedlo robené na uhlí ma násobne lepšiu chuť.
Odpovedať
Profilova fotka
@janopopovec preto zapalujem PBlampou ide to rychlo do 15 min grilujem ... vravim o uhli Brikety trvaju dlhsie ale aj dlhsie horia.
Odpovedať
Robili sa rozne merania ohladom účinkou na zdravie a výparov. Plyn vyšiel ako najmenej škodliveší čo do jedla. Potom sa vyhodnovali výpary a dymy z uhlia či je škodlivešjie vdychovanie alebo konzumácia jedla. Paradoxne najmenšia zátaž vyšla pri vdychovaní, a najhoršie skončilo expozícia šiat s ktorými grilujete na uhlí a jeho vstrebávanie cez pokožku. Preto sa odporúča šaty ktorými grilujete už opakovane nepoužívať ale ich dať do prania. Požívaním takýchto šiat dochádza k ďalšiemu vstrebávaniu pokožkou aj dlho po grilovaní . Je to celkom prekvapivý výslledok ale bola na nich stanovená relatívne vysoký koncentrácia karcinogénov a nasledné vstrebávanie pokožkou a nameranie v krvi. Sám som bol prekvapený lebo som predpokladal inhalácia je najhoršia. :) Tak pamatajte grilofili - používať profi kuchársku zásteru, a do prania.
Odpovedať
@janopopovec saty do prania a maso atb napichane, sup sup do bruska. K tomu priloha z ,,bio" zeleniny. A negrilovat pocas slnecnych dni, lebo vsak slnko tiez sposobuje rakovinu 😀😀😀
Odpovedať
@zuzcek1988 Neviem ako ty ale maso jedávam minimálne, len samá divina pekne čistučká s našich lokálnych zdoroj - polovčky / najradšej mám srnca a guláš s divikaka/ A zabudni na napichané ATB kurence a iné šity, klobásy z diviny, sunka jedine Zipsers ale len on jedného konkretného dodávateľa u nás ktorá je najlepšia akú som kedyjedol - Pražské šitiy nie sú dobré ani ako potrava pre psov, a sumkové sálamy ani pre mačky / nemajú vždy ale len do COOP a malých dedinských predajní , a tá v marketoch je iná / Dá sa , len netreba žrať všetko čo majú na pulte, a nechodiť do Billy , Tesca a Lidla.... Bio zelenina by mala byť bio - ak má značku, ale drvivá vačšina ide zo zásob a samopestovania. Ked už len našu SK produkciu - dá sa vybrať máme tiež dobré Cherry paradajky a
Odpovedať
@janopopovec to som napisala na odlahcenie, ale v poriadku, sme sa moc nepochopili 😀
Odpovedať
@zuzcek1988 v pohode, včera mi niekto vypustil v podzmenom parkovisku pneumatiku, kým so to poriešil bo nemám plnohodnotnú rezervu fuška, asi sa mi ešte nenahodila poistka od "humoru" :))
Odpovedať
@janopopovec tak to sa ani necudujem...nasere
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Ja mám skúsenosť s plynovým kotlovým grilom, povrch má keramický smalt, takže neprihára a dobre sa čistí.
Odpovedať
@juto11 o aky sa konkretne jedna?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lubk0 Zdravím. Je to už nejaký čas, chcem sa opýtať, ako ste po dlhšom čase spokojný s tým grilom ? Ide o Gas2Coal od Charbroilu ? Koľko horáková varianta. Ďakujem.
Odpovedať
@oldiceq Pozri si outdoorchef ascona. Prave medzi tymito dvoma som sa rozhodoval. Som maximalne spokojny s pouzivanim a aj s cistenim. Velka grilovacia plocha.... Najdes kopec videii
Odpovedať
@oldiceq ja som stále maximálne spokojný ... Majú ho už viacerý známy a nemám mu čo vytknúť ... Mám 3 horákovú variantu (3 + 1 horák vo variči) ... Vtedy, keď som to kupoval iná varianta ani nebola 🙂 Máme to zaužívané tak, že keď robíme nejakú víkendovú grilovačku aj s návštevou atď, väčšinou fičíme na uhlie ... Keď len cez týždeň chcem niečo rýchlo deckám opiecť, ideme na plyn 🙂
Odpovedať
@lubk0 Dakujem pekne za rychlu reakciu. Pytal som sa aj preto, lebo som tu nasiel na streche aj nejake fotky co ludia zdielali, ze im velmi rychlo zhrdzavel napriek tomu ze ho mali pod krytom. Ako si spokojny s rostami? Je to smaltovane, ako sa to cisti, nie je to haklive na poskrabanie pri kontakte s kovom? U mna praveze by dominovalo pouzivanie s plynom, ale mat moznost frcat na uhlie nie je zla. Mountfield ma aktualne (zase) zlavy...
Odpovedať
@lubk0 koľko si ty dal zaň, keď si ho kupoval? Tiež už sa po niečom pozerám, najmä teda z dôvodu, že očakávam, že teraz pred sezónou budú ešte lepšie ceny ako potom v lete. Na zimu ho máš niekde v záhradnom domčeku, či je možné aby bol na terase celú zimu zakrytý a nič mu to neuškodí?
Odpovedať
@oldiceq máme ho 4,5 roka ... Samozrejme, že som k nemu hneď kúpil tú plachtu za cca 30-40 Eur aby bol mimo sezóny schovaný ... Ale tá plachta je na 2 veci ... Po prvej zime sa už ponatŕhala v rohoch ... Ona je totiž univerzálna a keď fúka vietor, tak s ňou trocha lomcuje a proste tie spoje povolili ... Tak sme ju po sezóne očistili a tie spoje sme sa snažili prešiť, ale mám dojem, že sme to s tým ešte zhoršili lebo ďalšiu zimu sa to znova potrhalo a ešte viac ... Takže ďalšie 2 zimy je gril proste bez plachty vonku, ničím ho nechránim ... Na jar ho prebehnem s wapkou, vyčistím a celú sezónu normálne funguje ... Hrdzavé sú na ňom nejaké skrutky na nohách ale samotné telo nemá vôbec žiadnu hrdzu, absolútne bez problémov ... Kamošovi tiež tie skrutky hrdzaveli, tak ich vymenil za nerezové a problém je preč... Ja to nejak neriešim 😄 Štandardne mi len zateká do toho teplomeru na kryte, ale opäť vec ktorá ma nejak netrápi, lebo keď začneš grilovať tak sa ten teplomer ohreje a voda sa odparí ... Rošť je myslím smaltovaný, najlepšie sa čistí keď ho necháš dobre vypáliť a len to prebehneš zo škrabkou a drôtenou kefou ... Ideálne to je vtedy, keď robíme na uhlí ... Tie brikety naozaj hrejú výrazne cca 3 hodiny ... Väčšinou máme všetko ogrilované v priebehu 1 hodiny, možno 2 ... Náslende zavrem gril a brikety krásne ešte hrejú aj hodinu. Tým pádom všetky zvyšky krásne spália a stačí to potom prebehnúť s tou špachtlou a kefou. Krásne do popadá do tácky kde je popol po briketách ... Tú len vyberieš a vysipeš do smetiaka (ja ju vysýpam až pri ďalšej grilovačke) ... Treba si ale uvedomiť, že pri prechode z plynu na brikety musíš odstrániť všetky 3 rošty, vybrať 3 kryty plynových horákov a vložiť tam tácku ... A zase pri prechode z brikiet na plyn zase naopak ... Na tú tácku má ten gril takú poličku, tj sa ti to nikde nepovaluje ... 10 kilovú bombu do toho grilu neschováš (to je vlastne u všetkých grilov zakázané, mal by si ju mať vedľa grilu) ... 10 kilovú jedine tak naležato. Kolega má k tomu kúpenú 5 kg, tá sa tam krásne zmestí ale zas má trocha problém, keď mu počas grilovačky dôjde plyn ... 10 kg majú výhodu, že to zoženieš na každej druhej pumpe 24 hodín denne 7 dní v týždni. S tou 5 kg chodí len do špeciálnej predajne ... Inak tomu nemám fakt čo vytknúť ... Možno iba fakt, že dakedy k tomu predávali železný "tál" namiesto jedného z roštov ... A už ho vyradili z ponuky, čo je škoda ...
Odpovedať
@lubk0 ""10 kg majú výhodu, že to zoženieš na každej druhej pumpe 24 hodín denne 7 dní v týždni. S tou 5 kg chodí len do špeciálnej predajne ... """ No neviem kde chodí pre plyn do špeciálnej predajne, lebo kade chodím /kade tade tankujem/ vidím ako 10kg plynové fľaše tak aj 5kg, čiže nevidím v tom problém... Chcem sa Ťa spýtať ako hodnotíš piecť mäso na plyne alebo uhlí...Myslím chuť mäsa... Švagor ho mal na plyn, ale hneď po prvom použití prešiel na uhlie... Ja mám na uhlie a som veľmi spokojný...Preto sa pýtam ak máš dlhodobé skúsenosti, tak mi napíš niečo o tom... Ďakujem 🙂
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?