Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, idem si po radu ku skúseným zahradkárom, a… @arcticcode cibulu presusit a nasucho (napr. Povala). Mrkvu v mierne vlhkom piesku v pivnici. Zeler a kalerab sme vzdy naporcovali a mrazili.Odpoveď na príspevok od zita19:
Zemiaky sa potrebuju vetrat. Do toho suda ich nas… @zita19 Ďakujem za neradu. Tak sa mi zda, že v tom koposte skončiš raz ty :DOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@arcticcode cibulu presusit a nasucho (napr. Pova… @sousedekovci89 V uzavretej, či otvorenej nadobe? Či to je jedno? Zeler mam čisto len do vyvaru, čiže si ho asi nakrajam na prislušne kusy a že by som ho dal mraziť? A vždy v sobotu vyberem rozmraziť jeden kus a v nedeľu šup ho do vyvaru? Neni to zly napad, len mi bude treba asi ďalší mrazak "na ležaka"Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@sousedekovci89 V uzavretej, či otvorenej nadobe?… @arcticcode mrazenu? Normalne v sacku nacistenu naporcovanu na jednotlive porcie. My tiez len do polievky 😃 potom rovno z mraznicky sup do polievky ani rozmrazovat nemusis.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@zita19 Ďakujem za neradu. Tak sa mi zda, že v to… @arcticcode neskoncim, vsak som len komentovala dalsi tvoj genialny napad. Preco si nespravis ohradu na zemiaky z odpadovych paliet,? Tam sa budu vetrat. Sice pri 17°sa februara nedoziju, ale aspon do Vianoc by mohliOdpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@arcticcode mrazenu? Normalne v sacku nacistenu n… @sousedekovci89 Sory, ten úvod sa týkal cibule :DOdpoveď na príspevok od zita19:
@arcticcode neskoncim, vsak som len komentovala d… @zita19 Lebo mi tam takoj prelezu myši a mi to požeru.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, idem si po radu ku skúseným zahradkárom, a… @arcticcode Zemiaky na kopu, musia vetrať. Prípadne do prepraviek v jednej vrstve. 17°C im neublíži. Zemiaky treba z času na čas preberať a vyhodiť hnijúce. Kaleráb detto prípadne zamraziť/usušiť v sušičke. Mrkvu do vlhkého piesku. Zeler do prepravky v jednej vrstve a do pivnice, pripadne zamraziť/usušiť v sušičke. Cibuľu presušiť na site vonku a v dierovaných vreciach zavesiť. Ak tam máš myši, tak sa ich treba najskôr asi zbaviť a zamedziť, aby tam ďalšie neliezli, či?Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@sousedekovci89 Sory, ten úvod sa týkal cibule :D @arcticcode jaj cibulu nie treba ju uskladnit volne idealne v nejakom prutenom kosiku/paletovej debnicke/plastovej prepravke ci niecom podobnom.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, idem si po radu ku skúseným zahradkárom, a… @arcticcode cibuľa potrebuje sucho takze my ju nikdy neskladujeme pri zemiakoch Mrkva, zeler, petrzlen....potrebuju byt ulozene vo vlhkom piesku...mame na to idealnu studenu, vlhku pivnicu...a aj tak to vsetko parom berie...takze sme sa na taketo skladovanie vykaslali...a robime zeleninove balicky do mrazáku Zemiaky potrebuju tmavy,odvetrany, chladny (5°C) a nie velmi vlhky sklad...mame na to staru pivnicu....na kamenej podlahe na zemi sme poukladali palety, tie sme este doplnili zvrchu doskami, aby zemiaky neprepadal, este minuly tyzden sme posledne minulorocne zemiaky varili nasmu Serafinovi (samec osipanej)...proti myšiam bojujeme navnadami v podobe cukrikov, ktore maju k dispozicii, aby nemuseli jest len zemiaky Jablka a cibulu skladujeme v tmavej suchej casti pivnice v dome, ktora je od ostatnej casri oddelena dverami, a cez stenu sme urobili vetrak ( ako ku digestoru) lebo tiez mame v pivnici stalych 16°C...ale po tejto stavebnej uprave je tam citelne chladnejsie...a jablka a cibula nam vydrzia do majaOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 halušky? to je pre mňa asi najobľubenejši… @duzu vsecko hadzem na kompoat aj mrtve patkaneOdpoveď na príspevok od duzu:
@zita19 halušky? to je pre mňa asi najobľubenejši… @duzu vies co ma udivuje? Ze si zrazu zacal vypisovat o svojich kulinarskych preferenciach. Vsak mne je to uplne jedno co mas rad a ani to s temou nesuvisi. Uz v druhej debateOdpoveď na príspevok od zita19:
@duzu vies co ma udivuje? Ze si zrazu zacal vypis… @zita19 Hlavne že tvoje spamove sračky o komposte tu v teme o uloženi plodin, s temou suvisia... Mamka musí byť na teba hrdá.Odpoveď na príspevok od arcticcode:
@zita19 Hlavne že tvoje spamove sračky o komposte… @arcticcode o tom ako mas aj nemas odlozit zemiaky som ti napisala. Aj o zelenine. (a skus si udrzat slovnik hodny tohto fora)Odpoveď na príspevok od arcticcode:
Čauko, idem si po radu ku skúseným zahradkárom, a… @arcticcode V najbližšej dobe uverejníme aj v Magazíne článok na túto tému. Sleduj :-)Odpoveď na príspevok od denisa_hajdukova:
@arcticcode V najbližšej dobe uverejníme aj v Mag… @denisa_hajdukova sa mi paci, ze tu clovek vie najst aj taketo temy 😁 ze to tu proste nie je len o technickych veciach, aj ked to moze niekomu vadit 😃Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@denisa_hajdukova sa mi paci, ze tu clovek vie na… @luckapuc Myslím si, že každý si tu nájde to svoje a keď niekoho niečo nezaujíma, nemusí diskusiu navštíviť. Jednoduché. Teší ma takáto pozitívna reakcia. Ja sama pri písaní článkov nasávam užitočné informácie :-)Odpoveď na príspevok od luckapuc:
@denisa_hajdukova sa mi paci, ze tu clovek vie na… Strecháči, ako skladujete zeleninu vy? Máte aj iné tipy, ako odzneli v diskusii a máme ich v článku? Podeľte sa s nami o ne, Domáca zelenina má totiž nielen vynikajúcu chuť, ale aj výborné výživové hodnoty. Je preto škoda pri uskladnení urobiť chyby a znehodnotiť ju. @luckapuc @arcticcode Ako som sľúbila, máme článok o tom, ako uložiť plodinu na zimu ➡️ https://www.modrastrecha.sk/magazine/... Existuje veľmi veľa spôsobov: sušenie, mrazenie, zaváranie alebo len tak odložiť do pivnice.