Ako uložiť betón vo vreciach

Ahojte, potrebujem súrnu radu - dnes mi privezú 40 vriec betónu. Prší celý deň. Môžem to nanosiť do garáže, ale cez víkend s tým idem robiť a predstava, že to potom zase budem z tej garáže vyberať je, no, nie veľmi vábivá. Keď to poriadne poprikrývam fóliami tak to vydrží, alebo je to hlúpy risk a mám si radšej zamakať? 🙂 Dík.
Odpovedať
@petiar nech ich privezú zajtra....
Odpovedať
@megdesign Ty si génius! 🙂))
Odpovedať
Co som ja mal suchy beton, tak tie papierove vrecia mali v sebe taku igelitovu vrstvu, tak si myslim, ze by sa to premocit nemalo. Tiez som to mal vonku pocas dazda, pozakryvane pre istotu foliou a nic sa tomu nestalo.
Odpovedať
zakry to normalnou foliou - nie nejakou mikronovou maliarskou, ale poriadnou a 2 dni to urcite vydrzi 🙂
Odpovedať
Myslim, ze lepsie ti poradi technicky list k tvojmu konkretnemu betonu. Napr. ja ked som naposledy takto nosil Baumit B20, tak som sa zariadil podla https://baumit.sk/files/sk/pdf_files/... kde pisu v sekcii Skladovanie: "V suchu na drevenom rošte chránené fóliou 6 mesiacov" Ak to vies dat na suchy podklad, poriadne zakryt foliami tak, aby pod to netieklo a zaroven sa nezrazala zvnutra voda, tak by si mohol splnit podmienku sucha. Vrecka by mali byt kazdopadne vodeodolne, no ja osobne by som to pri silnom lejaku, ci s dazdivou predpovedou radsej hodil pod strechu a mal 2x workout v cene 🙂
Odpovedať
@lubosko23 @marekjahoda @nomitan Vďaka za rady, možno v budúcnosti využijem, aj ten technický list som čítal, ale @megdesign poradil najlepšie - zavolal som do stavebnín a že jasné, chápu, nie je problém, prievezú zajtra. 🙂
Odpovedať
@petiar myslis ze v stavebninach to maju niekde v teplucku a suchucku? Tak ako by zmokol u teba zmokne aj tam...maju na tom foliu a fertig...
Odpovedať
V stavebninách to majú riadne zabalené, jemu príde časť palety, možno malé auto bez ruky a budú to skladať po kusoch. Netreba z toho robiť vedu. Ak má doma paletu a vie to riadne zakryť, tak to pár dní vydrží aj vonku. Ak má v sobotu pršať a bude mu to vonku ďalší týždeň stáť, tak to odfúrikuje do garáže, práca na 30-60 min.
Odpovedať
@cukrik25 predstav si. U nás v stavebninach majú sypké vrecované materiály pod strechou...
Odpovedať
@petiar no vidíš. 😉
Odpovedať
@megdesign Idem ti pivo. 🙂
Odpovedať
@megdesign gratulujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
ja mam vrecia betonu 3roky vonku pod foliou a nic im nieje ... samotne vrecia nieco vydrzia, niektory dokonca davaju take umele ...tie nemaju problem s dazdom vobec ... ale ak to prikrijes, nieje problem, hlavne aby ti neodfuklo foliu 🙂
Odpovedať
@shadowmilan "a nic im nieje" - to tie vrecia pouzivas ako tvarnice a rovno z nich murujes?
Odpovedať
@gashtaan nuz, kazdy nech si z toho vyvodi zaver aky chce 😄
Odpovedať
@cukrik25 V normalnych stavebninach maju otvorene palety v hangari...
Odpovedať
@shadowmilan 3 roky?... A čítal si už niekde o tom, že cement (aj v ideálnych podmienkach) po 3 mesiacoch skladovania stratí cca 10% veznej schopnosti, resp. pevnosti,.... a po roku skladovania stráca až 60% ? Ak však skladuješ ten svoj betón napr. na nejakú podsýpku, tak potom všetko OK. Na nič iné to už súce nie je... 😉
Odpovedať
@petersd neviem popravde, na sacku sa nic nepise ... nepostrehol som problem ked som to zamiesal, pride mi to rovnako tvrde ako predtym ... na monolit stropu asi nevhodne ... ako zaklad na altan alebo stlpiky ...asi to nebude take hrozne ...
Odpovedať
@shadowmilan Na sáčku betónu, alebo cementu to napísané nie je. Píše sa to v technických vlastnostiach cementu! Poviem Ti ale úprimne, ja by som túto 3 ročnú zmes už nepoužil na nič iné, než na podsýpku.... (vravím to naozaj vážne)
Odpovedať
@petersd Ja som mal v garáži nejaký betón len tak na palete. Nepršalo naň síce, ale vzdušná vlhkosť tam nejaká bola. Minimálne dva roky tam bol, možno aj viac. Skúsil som z neho spraviť menší stĺpik pre plotovú tyčku. Moje prvé betónovanie v živote, miešal som to motykou vo fúriku, kde-tu som rozbil hrudku. 🙂 To bolo pred rokom a furt dobre drží. Do stavby domu by som to nedával, ale na drobné práce v pohode.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Zdravím páni. Idem objednať 2 palety suchého betónu Baumit B20. Chcem do neho osádzať plotové stĺpiky nasucho, betón jemne vlhčiť a po osadení pomaly zaliať. Čítal som si podmienky skladovania v technickom liste, našiel som info už tu spomínané: V suchu, v neporušenom obale na drevenom rošte chránené fóliou 6 mesiacov. Nie je tam však uvedená info o teplote skladovania. Jedná sa mi hlavne o tieto aktuálne vysoké teploty okolo 30´C. Dozvedel som sa že suchý voľne sypaný betón z betonárky na slnku "zhorí" a preto je ho potrebné rýchlo spracovať. Prosím o info: Tento vrecovaný betón je teda v horúčavách chránený papierovým obalom pred zhorením na priamom slnku? Palety s betónom samozrejme plánujem prekryť napr. autoplachtou. Ďakujem za radu / skúsenosť.
Odpovedať
Profilova fotka
@g63amg beton z betonarky v stave polosuchy moze zhoriet, lebo tam uz proces tuhnutia prebieha. V sackovych obaloch nie, kludne na palete aj na priamom slnku. Len treba poriadne pozakryvat, aj boky. Ak nie je originalna folia, je lepsie dat 2 autoplachty alebo celty a po pripadnom dazdi aj skontrolovat (nesmie to zmoknut). Pozor na boky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@g63amg beton z betonarky v stave polosuchy moze …
@mgx ďakujem! Ešte dotaz k výberu najvhodnejšieho suchého betónu. Momentálne sa dá kúpiť v tej istej cene vrecovaný Baumit Betón B20 (C16/20) a Cemix Betón B25 (C20/25). Je aj možnosť len o trochu drahší Cemix Betón Hrubý (C25/30). Bolo by lepšie zobrať na osadenie plotových stĺpikov radšej ten hrubý betón vo vyššej triede a väčšej zrnitosti 0-8mm? B20 a B25 majú zrnitosť 0-4mm.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od g63amg:

@mgx ďakujem! Ešte dotaz k výberu najvhodnejšieho…
@g63amg Použí najlacnejšie, čo máš... Videl som aj prípady, kde ohradové stlpiky, osadili iba do ubitej zmesi štrk/piesok a drží to pevne dodnes. Ak máš prístup k drvenému nepreosiatému štrku, teda, že obsahuje všetky častice od prachu a až po kamenivo, tak časom táto zmes vlhkosťou stvrdne takisto. Síce, nie je to betón, ale na ubitie stlpíkov je to perfektné.
Odpovedať
Profilova fotka
@g63amg na betonovanie bez miesacky sa nepouziva tento typ betonov, ktore uvadzas, ale tzv. fixbeton. https://baumit.sk/produkty/betony/bau... Betony, ktore si uviedol musis premiesat, idealne v spadovej miesacke. Tzn. ze nasypat a zaliat nefunguje, nevytvori sa spravna homogenna hmota. Neviem kolko tych stlpikov mas (hlbka, velkost diery, pocet), ale na taketo akcie je najlepsie si pozicat spadovu miesacku (kludne malu), treba 2 pracantov (jeden miesa, druhy furikuje a osadzuje stlpiky). Pri fixbetone sa to da aj v 1ks, staci len voda (kuk video), len nemas vela casu na korekcie. Ale ak pride sused pindat na stlpiky, za 30minut uz moze maximalne so zbijackou. Vyhoda ked nemas na mieste miesacku, elektrinu a dovezes si len stlpiky vodu a dobru naladu. A spagat, ak mas :)
Odpovedať

@g63amg na betonovanie bez miesacky sa nepouziva …
@mgx áno viem o možnosti fixbeton, ďakujem za radu, no vzhľadom na cenu to chcem spraviť obyčajným. Zatiaľ to bude 50x stĺpik do jamy priemer 20cm, hĺbka 50 - 60cm. Podľa dostupných info odhadujem spotrebu min. 2x 25kg vrecká do jednej jamy. Plot bude 3D panel 173cm s podhrabovou doskou 20cm. Suchý betón budem teda miešať s menším pomerom vody do stavu zavlhlý betón tak, aby osadené a vyrovnané stĺpiky držali v betóne bez podopierania.
Odpovedať
Profilova fotka
@g63amg obycajny beton (myslim suchy) musis premiesat mechanicky. To znamena bud na to urcenym nastrojom v murarskom kalfase (idealne aspon 80L) - napr. miesadlo z lidlu a pod je OK, alebo naliat vodu, dosypat beton a premiesavat motykou a hrablami. Otazka ako dlho ta to bude bavit, ale da sa to. Po kazdom 2hom miesku poriadne umyt kalfas aj nastroje. Alebo za par euro pozicat malu miesacku a nadrbat to tam.
Odpovedať

@g63amg obycajny beton (myslim suchy) musis premi…
@mgx jasné, budem to miešať miešadlom, prípadne tou malou miešačkou do stavu zavlhlý betón. Dúfam že zavlhlý betón je už ok pre osádzanie stlpíkov bez podopierania, že to potom už v jame vytvrdne dostatočne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?