Ako obohatiť pôdu?

Da sa nejakymi pripravkami ci cim obohatit menej kvalitnu podu?Ale je tam zasiaty travnik a sem tam strom.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Da sa nejakymi pripravkami ci cim obohatit menej …
@peto222 Ja som dlhé roky zbieral 5 cenovky, za vrecko ich bolo, tak som ich tam rozmetal. Ale vážne. Obohacovať, hnojit podľa toho, čo je zámer tam pestovať, siať. Sypať tam niečo všeobecne, len aby bujnela burina nemá asi význam, skôr neželaný stav.
Odpovedať
Co je tvoja predstava o obohateni podi pod travnkom. Mozes hnojit organickou hmotou ako je preosiaty kompost alebo kokosove vlakno, mozes pouzivat kosacku s mulcovanim, to prida pode humus. Mozes po vertikutacii travnik zapieskovat,to podu prevzdusni aj ked lepsie je pieskovanie po aerofikacii travnika. Alebo to cele preoraj, zaroven zapracuj humusove zlozky do pody a zaloz novy travnik.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zita19:

Co je tvoja predstava o obohateni podi pod travnk…
@zita19 ten kompost preosiaty sa dava len v nejakej tenkej vrstve?A ked ano tak to sa aj dostane do pody hlbsie ked sa to nezapracuje? Vies co zasadil strom a roky nerastie a dostal som tak tip ze nerastie lebo si zije stale ako keby vo svojom "uzemi" ze jeho korene nejak nepresli do novej pody a kvoli moznej pode ktora neni zvlast urodna.Tak treba okolo kmena nejaku cast pody tkto skusit nejak obohatit.Aspon to chcem skusit.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

@zita19 ten kompost preosiaty sa dava len v nejak…
@peto222 stromu staci pridat hnojivo. Po obvode koruny mozes spravit rylom ryhu, do nej das hnojivo, vratis trsy travy na miesto a vybavene. Hnojivo staci obycajny cererit s postupnym uvolnovanim. A mozno by nebolo od veci aj ten strom zavlazovat, napriklad kvapkovou zavlahou zo zavlahoveho vreca, ked bude mat dost vody, bude v lepsej kondicii a bude sa snazit zakorenit do sirky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto222:

Da sa nejakymi pripravkami ci cim obohatit menej …
@peto222 https://urobsisam.zoznam.sk/zahrada/z...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?