Odpoveď na príspevok od szivem:
Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba une… @szivem Keďže si presne popísal typ skriniek, ako aj ich uchytenie a materiál steny na ktorej sú pripevnené, tak podľa mňa hodne...Odpoveď na príspevok od szivem:
Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba une… @szivem ja mám na byte taký starý šunt nejaký a skrinka je nabitá taniermi, pohármi, myskami - všetko sklo + 2x mixér, nejaké dózy a ešte je navrchu taká drevenná "obruba" aby to bolo krajšie a na nej mám zaváraninové poháre a nejaké veci... takže u mňa tak 50kg+, ale neviem koľko je max, možno by ešte 20kg dala...Odpoveď na príspevok od szivem:
Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba une… @szivem všetko je to o spôsobe ukotvenia skriniek a o materiále, v ktorom sú kotviace body uchytené. Ale dobre zafixovaná skrinka na dvoch pevných hmoždinkách dostačujúceho rozmeru- tj. hmoždina 12 s kotviacou skrutkou 6x70 udrží viac, ako samotná drevená konštrukcia skrinky. Navyše skrinky sú jedna s druhou spojené skrutkami, takže navyše držia ešte spolu pohromade a zaťaženie sa rozkladá na viacero kotviacich bodov. V murive udrží jedna skrutka na zvislý ťah aj stovky kilogramov. Ale ako som povedal, záleží od toho, kto a ako to urobil. Na sadrokarton bez zadnej výstuže by som kuchynské skrinky moc nevešal.. V betone udrží šesť hmoždín v skrinkách pokojne hmotnosť auta...Odpoveď na príspevok od szivem:
Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba une… @szivem Pozor na to! Už som videl, dobre pripevnenú skrinku, no s odstrhnutým dnom. Všetko držalo dobre, no dno odtrhlo spodnú časť stien skrinky, o ktoré bolo pripevnené. Alebo prípad, kedy sa strepali komplet horné skrinky. A vôbec na tom nebolo zavesené auto, ako píše ten vyššie. Gazdina to iba kus prehnala s naskladanými taniermi.Odpoveď na príspevok od chmelo202:
cize summa summarum, kazda polica a skrinka toho … @chmelo202 Jednoznačne ! Do horných skriniek nepatria ťažké veci