Záťaž skriniek v kuchynskej linke

Profilova fotka
Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba unesú horné skrinky v kuchynskej linke? Ďakujem
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od szivem:

Ahojte, vie mi niekto poradiť koľko kg zhruba une…
@szivem Keďže si presne popísal typ skriniek, ako aj ich uchytenie a materiál steny na ktorej sú pripevnené, tak podľa mňa hodne...
Odpovedať
My máme z TempoKondela, a v každej skrinke je napísané, že max 5kg. Preto viem, lebo som daval linku dokopy pred mesiacom. pozn.: keď som videl, aké skrutky držia držiak, ktorý drži skrinku na stene, tak aj pri 5kg mám pochybnosti 🙂
Odpovedať

@szivem ja mám na byte taký starý šunt nejaký a skrinka je nabitá taniermi, pohármi, myskami - všetko sklo + 2x mixér, nejaké dózy a ešte je navrchu taká drevenná "obruba" aby to bolo krajšie a na nej mám zaváraninové poháre a nejaké veci... takže u mňa tak 50kg+, ale neviem koľko je max, možno by ešte 20kg dala...
Odpovedať
skrinky ak su dobre upevnene, hodne, policky samotne je otazka druha :) vsetko ale zalezi od faktorov ktore niesu absolutne uvedene iba typu, ako rychlo mozem ist na aute :D
Odpovedať

@szivem všetko je to o spôsobe ukotvenia skriniek a o materiále, v ktorom sú kotviace body uchytené. Ale dobre zafixovaná skrinka na dvoch pevných hmoždinkách dostačujúceho rozmeru- tj. hmoždina 12 s kotviacou skrutkou 6x70 udrží viac, ako samotná drevená konštrukcia skrinky. Navyše skrinky sú jedna s druhou spojené skrutkami, takže navyše držia ešte spolu pohromade a zaťaženie sa rozkladá na viacero kotviacich bodov. V murive udrží jedna skrutka na zvislý ťah aj stovky kilogramov. Ale ako som povedal, záleží od toho, kto a ako to urobil. Na sadrokarton bez zadnej výstuže by som kuchynské skrinky moc nevešal.. V betone udrží šesť hmoždín v skrinkách pokojne hmotnosť auta...
Odpovedať
Profilova fotka
Najslabsie miesto je kontakt kotviaci prvok a skrinka kedze drevotrieska nieje moc pevna pre udrzanie skrutiek. Ale tych 20 az 30kg zvladne kazda. Nosnost sa zvysi ak je skrinka vylozena na zastene alebo obklade tam kotviaci prvok je znacne odlahceny od gravitacie. Faktory ako material steny su popisane vyssie.
Odpovedať

@szivem Pozor na to! Už som videl, dobre pripevnenú skrinku, no s odstrhnutým dnom. Všetko držalo dobre, no dno odtrhlo spodnú časť stien skrinky, o ktoré bolo pripevnené. Alebo prípad, kedy sa strepali komplet horné skrinky. A vôbec na tom nebolo zavesené auto, ako píše ten vyššie. Gazdina to iba kus prehnala s naskladanými taniermi.
Odpovedať
Profilova fotka
cize summa summarum, kazda polica a skrinka toho znesie dost, ale netreba to prenahat a riady ukladat s rozumom 😀
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chmelo202:

cize summa summarum, kazda polica a skrinka toho …
@chmelo202 Jednoznačne ! Do horných skriniek nepatria ťažké veci
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem všetkým za odpovede, horné skrinky sú ukotvené dobre len som nejak ostala v šoku keď som si kúpila nové taniere a zistila ze váha 20tanierov je 10kg,tak som začala mať obavu ci sa mi nevytrhne spodná políčka vrchnej skrinky... Linku mame cca 7-8rokov od oresi.... Zvláštne ze doteraz ma nič také ani nenapadlo
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?