Wi-fi

Dobrý deň, mám v domácej sieti viacero routerov a jeden zástrčkový opakovač, iba jeden je dhcp, na všetkých je nastavená rovnaká wi-fi sieť s rovnakým heslom, každý router je na inom kanáli. Jeden z tých routerov TPLink WR840N skoro pravidelne ako keby prestal vysielať signál, musím ho vypnúť a zapnúť a už mám zase v jeho "rajóne" plný signál... Je zlý router alebo mám niečo zle nastavené... Ďakujem za odpoveď a radu...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 123nitro:

Dobrý deň, mám v domácej sieti viacero routerov a…
@123nitro Taký router stojí nový 15€, na Bazoši ho dostaneš za 5€. Kúp jeden, vyskúšaj a uvidíš
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od 123nitro:

Dobrý deň, mám v domácej sieti viacero routerov a…
@123nitro Ak máš DHCP iba na jednom, tak to nebude spôsobené duplicitou IP, čiže skôr je problém s HW. Mne blbol extender. Prejavovalo sa to úplne rovnako, ako u teba. Prípadne stačilo vypnúť Wifi na hostovi a znovu zapnúť.. Po pridelení novej IP sa konektivita obnovila.. Pritom som si bol istý, že nikde nie je duplicita. Hold, za dvacku nečakaj zázraky. Inak inšpiroval si ma.. Rôzne wifi siete rovnaká SSID a prihlasovačky a každá na inom kanále, celkom fajn nápad..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@123nitro Ak máš DHCP iba na jednom, tak to nebu…
@zicher len si pri takomto nastaveni cekni ci tvoje APcka maju nejaku formu roaming asistenta, lebo ti budu drzat klienta pripojeneho aj so slabym signalom (aj ked by bol v dosahu silnejsieho). S roaming asistentom vies nastavit aby ho odpojil, ked klesne signal pod nastavenu hranicu. Napr. co mam podobny tp link (wr820n), inak strasny smejd, u autora bude problem v nom, tak nic take nema, ale napr. asusy to maju asi aj najlacnejsie...
Odpovedať
Toto je uplna klasika. BFU si tam naseka routre ako mu pride, sem tam nejaky extender hore dole, idealne este viacero znaciek, podla toho, co bolo najlacnejsie v dobe, ked to kupoval. Samozrejme z hovna bic neupleties, takze to viac nechodi, nez chodi. Milujem toto davat do kopy.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?