clovek poziada o cenovu ponuku, 2-3 tyzdne ziadna odozva, medzitym 2x idu ceny hore a nakoniec sa ozvu, ze zdrazelo! Su taki len slovanski obchodnici??? Lebo v PL, mi nacenia do druheho dna a po zaplaten hned expeduju! Robia to schvalna tito nasi??? Chore!!!!
@gashtaan Aby som to upresnil, objednávku nezávazne potvrdil a taktiež po telefonátoch a e-mailoch ma naďalej naťahoval,že už to bude ,pozrieme to atd.. keby povedal že nemá tovar alebo CP dá za 14 dní s inou cenou,tak OK,ale takto ma len zdržoval a čakal,že to zoberiem.
@tomik25 neviem, ktory obchod toto robi, mozno nejaky velky, ktoremu nezalezi na nejakych drobnych objednavkach alebo ste to trochu prifarbil. Drviva vacsina obchodnikov sa snazi aby sa zakaznici k nim vracali...Treba na to pozerat aj z druhej strany, ze naozaj nevieme kedy sa co preceni a nie vzdy su vsetky ceny na cenovkych aktualne, tak sa cena moze lisit ale jednoducho to treba v tejto turbulentnej dobe,kedy sa ceny menia aj 2-3x za mesiac, chapat...
@budix teraz sa tak hybu ceny, že pri velkych stavebných zakazkach davaju platnost CP nie na dni a uz vobec nea tyzdne a mesiace ale na hodiny. Napriklad rano o 8 ti firma da CP ktora plati ten isty den do 12:00
@gamastudio nemyslím si, že im záleží na zákazníkoch. Tomuto jednému neverím. Robil som 12 rokov na nákupe a už vtedy (v pokojnej a úspešnej dobe) sme museli 50% selektovať....teraz, keď od roku 2020 nastalo peklo je to cele zle. Mozno 10% je ešte férových, prípadne im záleží na zákazníkoch. Tí ostatní vedia, že nastal stavebný boom a je im jedno, kto príde, spoliehajú sa na to, že na každý tovar čaká v rade 1000 zákazníkov. Keď klesne dopyt, potom sa začnú līškať. A či som prifarbil? Nie ☝️ keď ma niekto plný sklad a podpíše objednávku, musí dodržať cenu....je na to obchodný zákonník a keď už nie ten, aspoň nejaká obchodnicka cest, prípadne chlapske slovo. Stále je to tak......keď zdražie, tak hneď rano majú vyššie ceny, aj keď majú plný sklad ešte za nižšie ceny. Keď sa naopak zlacňuje oni od druhého dňa kupujú lacnejšie, ale vyššiu cenu držia ešte 2 mesiace. Keď sa zákazník opýta prečo majú stále vyššie ceny - no lebo majú plný sklad za staré (vyššie) a musia to dopredat. Toto neexistuje nikde inde, len na Slovensku 🤦 Aj ti poliaci sú ferovejsi. Detto maďari, česi, rakúšania......je mi na zvracanie z tejto slovače 🤷♀️ Mnohé odvetvia znížili marže či iné náklady, aby eliminovali nárast cien, len v stavebníctve sa správajú, jak albánski šmelinári. Mnohí z nich by mohli ísť predávať dôchodcom hrnce ... sú presne na to vhodní. Ale vinu nesú aj výrobcovia, lebo je tak sproste nastavená politika predaja.
No nič....idem sa vyzvracať, no a snáď sa doba zmení a trh sa zatrasie a preriedi. Uvidíme
@marrad presne tak, to môžem potvrdiť. momentálne je kritický stav s oceľou a polotovarmi z nej - napr. drôtmi. distribútori istého typu tovaru pred 2 týždňami prestali distribuovať, a cenníky stratili platnosť. pomaly sa to dostáva do normálu (už je aký-taký cenník a môže sa predávať). síce ceny išli aj o 50% hore, ale čo narobíš.
je pochopiteľné, že cenové ponuky majú minimálnu platnosť, napr. 1 deň (a kľudne sa môžu hodinu po spravení ponuky zákazníkovi výrazne zmeniť). a aj cenu tovaru objednaného od distribútora musí tento ešte po zadaní objednávky potvrdiť, čo je troška nonsens. že "objednaj to a ja ti poviem, či tá cena ešte platí"...
a to je len začiatok, vojna zďaleka nekončí a oceľ síce na Ukrajine/Rusku je, ale žiaľ vo forme rozbitých tankov nám zatiaľ nepomôže 🤔
@worker_falcon neotravuj, nikto sa ta na nič nepýta. Cele dni len drbes do všetkých. A predstav si, že sme boli aj vo svete plotov, no také drzé správanie....skončili u iného predajcu v BB a nakúpili komplet všetko na 160m oplotenia. Si vstup do svedomia už
@tomik25 fúha. no ak ste sa takto správali aj tam na predajni, tak sa nedivím, že "boli drzí". hej, chodia tam rôzni majstri sveta a slečna má s nimi veľkú trpezlivosť. až priveľkú. žiaľ, niektorí ľudia si nechcú dať poradiť, lebo to sami vedia najlepšie. ale ako sa do hory volá...
@tomik25 prípadne super úvod pre komunikáciu je prísť do predajne bez príslušnej ochrany tváre... lebo kto by to nosil. prípadne sa do predajne tlačí viac skupín ľudí, aj keď je jasne napísané, že tam má byť jeden, prípadne jedna skupina. vtedy vie byť slečna tiež nepríjemná.
No moment... Tak si teda nakupil v Bystrici aj ked si zhanal kamion z polska? Lebo celkom tomu nerozumiem - najskor tu plackas ze drahota a debilni slovaci a potom aj tak ides a nakupis u toho debilneho slovaka.
Tak z toho mi vychadza, ze bud si neschopak a chces vsetko - aj polsku cenu, aj blizkost obchodu, aj plny servis alebo len kecas.
A spravanie mas ozaj na jednicku s hviezdou - takych machrov bude coraz viacej na tomto sprostom svete.
Prajem ti vsetko dobre.
@marekjahoda ten plot sme kupovali pred 2 rokmi, ceny boli ešte celkom normálne. Nezhanal som kamión, len som chcel od výrobcu v PL doviezť XPS aEPS. Pošlú mi len celý kamión. Ale už som zohnal niekoho, kto sa podeli o dopravu.
V sobotu sme boli len dodávkou na voda/elektro a ešte nejaké drobnosti sami. Ak máš s tym problém, je to tvoja vec. Alebo nemám právo snažiť sa dodržiavať nejaký rozpočet??? Ako napokon každý??? Nepoteším ta, je plne Poľsko našich ľudí, berú plné autá. 🤷♀️
Dobré ráno, strecháči. :) Som rada, že diskutujete a chápem, že každý môže mať na vec iný pohľad, ale vyhnime sa, prosím urážaniu, podpichovaniu a ostrejším výrazom. Prajem všetkým pekný deň. :) Adminka Dana