Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
Zdravím. Kúrim tuhym palivom mám 800l akumulačku … @ondrejkalman je to normálny jav, keby kurite bez vychladnutía pece, tak by pokles bol minimálny.Odpoveď na príspevok od mgx:
@ondrejkalman - ten bojler napravo ma expanzku kd… @mgx to je bojler na úžitkovú vodu ten je napojený na samostatný okruh ten nemá z topením nič. Všeci topenári mi povedaly že 100l expanzky na objem vody kolko mám je dostatočny. Treba mať expanzku nafúkanú viac ako je natlakovany systém?Odpoveď na príspevok od ondrejkalman:
Zdravím. Kúrim tuhym palivom mám 800l akumulačku … @ondrejkalman Sfúkni trochu expanzky, uvidíš, ako sa to bude správať...Odpoveď na príspevok od dedo758:
@ondrejkalman Sfúkni trochu expanzky, uvidíš, ako… Som napísal somarinu... :-) V expanzkách je "viac vody ako vzduchu", takže teplotná roztiažnosť vody nemá miesto na svoje uplatnenie. Dofúkni, ale treba mať pri tom expanzky bez vody...Odpoveď na príspevok od mgx:
@ondrejkalman nie, expanzka pre vykurovaci system… @mgx no dobre takže ako by ste mi odporučili natlakovať systém a ako expanzky? :-)