ahojte, mate aj vy ine starosti alebo radosti ako dom alebo byt? nejaku zalubu v stavbe alebo rekonstrukcii chaty? alebo len mate chalupku, na ktoru radi chodite cez vikendy a zveladujete ju podla vasich predstav? blizi sa jar a pocasie nam umozni opat zacat chodit do prirody - podelte sa o svoje tipy a triky aby aj z nas ostatnych boli dobri chalupari :)
ja síce nie som chalupár, ale mať na to a nemať obavy z vykradnutia, tak si určite chalupu niekde v lese zaobstarám. v terajších časopisoch o bývaní je kopec trikov ako si chalupu zútulniť. mne sa páči aj nápad mať chalupu v Rakúskych alpách, ale to už je iná ( nielen finančná) odvaha.
ale byť chalupárom, tak rozhodne sa dám na zber lesných plodov, a chalupu zariadim v štýle drevo, kachle, prút :-)
no zalezi od toho, ako sa na to clovek pozera, kamaratka ma chalupu tak zabezpecenu, ze by to vykradanie zlodeja skor prestalo bavit ako by sa dostal dnu, no a my na chalupe zase nemame nic, co by stalo za to ukradnut - jednoducho je to mieto odpocinku a ked sme tam sme hlavne v prirode, takze ziadna elektornika a tak mame len obcajny zamok na drevenych dverach
Ja by som tiež rada chatu, ale ma odrádzajú tie časté krádeže. Naposledy známemu všetko porozhadzovali a ukradli hračky a figúrky z kinderka, ktoré tam mal pekne poukladané 8-(
tak je pravda, ze sa najdu podivne individua, vedla nas sused prerabal chatu - vymienal okna, a kym prisiel o tyzden, tak okna nemal, normalne mu ich niekto vyrezal a ukradol, ale my fakt nemame zlu skusenost, z vonku chata vyzera "lacno" a tak nikoho nelaka a hlavne sa tam uz vsetci pozname, tak akukolvek podozrivu osobu by sme si vsimli
chceli by sme chatu zrekonstruovat, ale zatial sme radi, ze sme v prirode a davame do poriadku hlavne okolie, lebo ked sme tam, tak sme hlavne vonku, zbierame a susime bylinky, chodime na huby, opekame, ci grilujeme,...
to brdce: vy mate zatial tuto chalupu a chystate sa ju prerobit na dom, alebo len trosku prisposobit na byvanie - je to daleko od civilizacie? lebo to vyzera naozaj ako chalupka v strede lesa - a drevena - to ja mozem :)