Odpoveď na príspevok od dusantt:
uzemny plan je na dve veci, kedze sa moze lubovol… @dusantt meškáš 3 rokyOdpoveď na príspevok od ppo:
pis strucnejsie, plne volovin, koho co zaijima ak… @ppo no a ty tiež píš k veci a nie voloviny :D reaguješ na príspevok vyše 3 roky starý a užívateľ je neaktívnyOdpoveď na príspevok od pealu:
@dusantt meškáš 3 roky @pealu aj keď pôv. príspevok je starší, možno nový od @dusanttto pomôže ďalším ľuďomOdpoveď na príspevok od dusantt:
Toto je moderna doba, psychopati sekaju pozemky n… @dusantt O ktorú dedinu konkrétne ide? Ak je to niekde blízko BA, TT, to sa ani nečudujem. Tam by som barák nechcel ani omylom. To môžem aj v byte ostať. Chápem aj to, že peniaze na väčší pozemok ľudia nemajú, resp. nechcú ani veľký pozemok, lebo to by sa museli starať, i keď, vo vlastnom ani tak nejde o starosť ako o relax. Dokonca niektorým stačí tak 400 - 600 štvorcov. A to keď tam ešte dá dom, tak to má na dvore priestor akurát tak na šachy. Ale to je len môj pohľad. Radšej by som kúpil pozemok v dedine, odkiaľ budem do práce cestovať kľudne aj do hodiny, ale aspoň tam nebude taký frmol. A z mojej skúsenosti viem, že aj zo vzdialenosti cca tých 60 km som cestoval do práce kratšie ako kolega, čo býval priamo v meste. Dokonca som vrámci mesta (Blava) z jedného konca na druhý, cestoval okolo dvoch hodín. :D A z dediny tých cca 60 km vzdialenej som to mal do 45 min., niekedy okolo 1/2 hodiny.Odpoveď na príspevok od pochabel:
@dusantt O ktorú dedinu konkrétne ide? Ak je to n… @pochabel vasci pozemok uz ani nebol (v ponuke, na predaj), ja sa rad staram o pozemok, je to jednoduche, zasadis strom, vysejes luku a mas postarane.. Zapad SR velmi upadol, co sa kvality zivota tyka, podla mojho metra na kvalitu zivota.. Mam sto chuti odist niekam na stred (aspon TN a dalej), alebo rovno prec zo Slovenska.. Musim ale urobit prieskum, ci to nie je horsie niekde mimo SR este viac, ako tu.. Chapem ze chcu "novi ludia" byvat tiez, ale to je zlozitejsia tema (investicne byty to kazia), jednoducho nemoze sa nasardinkovat na 1km2 "miliarda" ludi.. Mozu sice chciet, jednoducho to uberie kvalitu vsetkym.. Je mi z toho jednoducho zle.. A pripomina mi to "Sebenaplňující předpověď (Self-fulfilling prophecy)" https://cs.wikipedia.org/wiki/Sebenap...Odpoveď na príspevok od dusantt:
@pochabel vasci pozemok uz ani nebol (v ponuke, n… @dusantt každá krajina má nejaké svoje architektonické reálie ... Napr. Stredomorie domy nasáčkovane na sebe prakticky bez pozemku a susedovi vieš podať pivo z okna do okna a nikto sa nesťažuje žijú ... Prídeš niekde do alpskej oblasti a máš aj veľké rozostupy medzi usadlosťami alebo Poľsko ... V USA máš zas tie suburbie s domami a do obchodu to máš 10km autom lebo namiesto jednej bytovky so 70 bytmi máš 70 domov a milión obyvateľov ... Všade je to inak Ale je pravda že u nás sa niekedy stavia bez nejakej logiky a bytovky striedajú domy a naopak ... Robili to tak už komanči že sídliska nastavali pred rodinné domy a teraz sa v tom len pokračujeOdpoveď na príspevok od dexter89:
@dusantt každá krajina má nejaké svoje architekto… @dexter89 mne vadi jedna vec, nie to, ze napr v stredomori je to nasackovane ako sardinky, ale to, ze sa pravidla menia za pohybu, tj. ak mam urcite pravidla hry, tak hram tu hru, a ocakavam, ze tieto pravidla nebudu menene za kazdym ak niekto ponukne niekomu tucnu obalku, to je ako ist na dialnicu a nevediet kam dojdes a kolko za nu zaplatis. Pravidla maju byt jasne, idealne s nejakym horizontom garantovanym, ani v stredomori nestavaju bytovky medzi tie domy.. Pozri tento dom v Australii, odmietli ponuku 50 milionov za ich pozemok.. Sardinkovne vs normalny zivotny priestor :)Odpoveď na príspevok od dusantt:
@dexter89 mne vadi jedna vec, nie to, ze napr v s… @dusantt a teraz si predstav , žeby taký životný priestor chcel mať každý obyvateľ a prerataj si to na obyvateľnu plochu ktorá je k dispozícii ... UtopiaOdpoveď na príspevok od dexter89:
@dusantt a teraz si predstav , žeby taký životný … @dexter89 Mohol by mat. Pretoze kazdy by nechcel mat taky pozemok. Niekomu staci krabica od topanok, vid domy vedla.. Ale obostavat (vid napr Skucany), to je jednoducho extrem. Okrem toho, som velmi zvedavy, kde budeme pestovat polnohospodarske plodiny, ak bude kazdy mat take investicne krabice od topanok ;-) Ved uz na Slovensku snad nie je clovek, kto by nemal aspon 1 chatu a 1 ivesticny byt, ja napr mam len 1 dom. A to som chudobna vynimka.