Stratená Kozička

Dobrý večer,,, prosím vás, poraďte mi. Píšem narýchlo, dneska sa zatulala malá kozička ku mne, z ulice nie je, som pátrala, písala už aj na dedinu. Ale zatiaľ! Musí byť u nás,,,do rána má byť 0 stupňov, dala som jej kopec sena pod taký minipristresok, fúkať pršať jej nebude tam ale je to vonku proste, nebude jej zima cez noc? A 2. Otázka môže sa past a jesť na záhrade co chce? Zito môže? Jablká? Neviem čím ju živiť zatiaľ,, určite sa ktosi ozve ale Zatiaľ musí prežiť. Je to také malé chudiatko 😭 Poraďte pliiis,,, ďakujem!!!
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od skena:

Dobrý večer,,, prosím vás, poraďte mi. Píšem narý…
@skena koze stačí prístrešok, slama na spodok. Koza zožerie všetko, pokiaľ dočiahne, keď sa postaví na zadné... Takže aj stromčeky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@skena koze stačí prístrešok, slama na spodok. Ko…
@megdesign to je ďalšia vec, aby neobzierala čučoriedky, stromčeky atď atď,,,, ale toto je také maličké ešte,,,ze neviem či môže hocičo aby sa nezdula a nezdochla, prípadne jej neprivodit nejaké bolesti brucha. Ale či sa sama zohreje na tom sene neviem ☹️
Odpovedať

@megdesign to je ďalšia vec, aby neobzierala čučo…
@skena zohreje. Treba ju v tom prístrešku uviazať - obmedziť výbeh.
Odpovedať

@skena zohreje. Treba ju v tom prístrešku uviazať…
@megdesign dobre dík,,je tam zavretá takže to v pohode.
Odpovedať

@megdesign dobre dík,,je tam zavretá takže to v p…
@skena seno a voda jej dočasne stačí
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od foox:

@skena seno a voda jej dočasne stačí
@foox ach to seno- ma ako podstelku a/e začala to žrať,,,, je to staršie seno ale vyzeralo naoko ok. Dúfam že v nom nie je daka pleseň 🫤 cele zle všetko je mi jej moc ľúto 😢
Odpovedať

@foox ach to seno- ma ako podstelku a/e začala to…
@skena Tak si kvôli "osudu" tej kozy poplač... Inak, taká kozacinka, z mladého kozľaťa nie je vôbec zlá... Ale dedukujem, že z Tvojho pohľadu by sa jednalo o vraždu... 🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@skena Tak si kvôli "osudu" tej kozy poplač... …
@petersd predstav si, že na zvieratá mám slabosť. Keby tebe zvonil umierak, slza by mi nepadla 😛 ale ďakujem za radu, kozlatko prežilo túto noc 🫵
Odpovedať

@petersd predstav si, že na zvieratá mám slabosť.…
@skena Vieš, Ty, aké som ja zviera? 😁
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@skena Vieš, Ty, aké som ja zviera? 😁
@petersd zlyy cicavec, to stačí 😛 Mozem jej dať jablko, mrkvu, vareny zemiak, kukuričný šrot? Poradte niekto prosiiim. Zatiaľ nik sa nehlásil na nu
Odpovedať

@petersd zlyy cicavec, to stačí 😛 Mozem jej dať…
@skena jablko, mrkvu, seno, pastva. Šrot patrí prasatám alebo sliepkam. Aj varené zemiaky...
Odpovedať

@skena jablko, mrkvu, seno, pastva. Šrot patrí pr…
@megdesign ok diky potrebujem ju udržať nech sa nezduje alebo ine ,,,, ale trávu mokrú nie, musí to byť suché či??
Odpovedať
Článok sa načítava...

Dobrý večer,,, prosím vás, poraďte mi. Píšem narý…
@skena podľa vzrastu je mláda od jari , to už môže všetko zelené alebo seno a pochutná si na otruboch , to je odpad pri mletí zrna na múku, požerie i šrot,jablká , šupky so zemiakov, ak bude väčšia zima potrebuje krytý prístrešok zo všetkých strán, nesmie sa krmiť zaparenou miešankou alebo datelinou,šarina od toho ju vzduje, len suché alebo kompostované ako pre dobytok, je dosť možné že sa už bude behať,a potrebuje capa ak má výtok, ináč bude behať, niektoré až druhý rok, také mláda musí byť z okolia, to sa nevyhadzuje ako suky
Odpovedať

@petersd zlyy cicavec, to stačí 😛 Mozem jej dať…
@skena Odkiaľ len Ty už môžeš vedieť, aky som ja "cicavec"? A aj s kozami to viem... Čo - to mi už cez ruky prešlo. 😜😉😅 Pravda, iným domácim zvieratam rozumiem o čosi viac. Kozy sme dáko nechovali.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?