Odpoveď na príspevok od terry25:
Ahojte, za čo všetko sa platí stočné? Robím dren… @terry25 pokiaľ ide do kanalizácie, tak ano.. Pokiaľ do drenážnej ryhy, tak nie. Stočné sa vyrátava z priemerných ročných zrážok a z plochy m2, z ktorej je voda odvedená do kanalizácie. T.j aj zo striech, ak je zvod do kanála.. Ale nie zo vsakovanej vody.Odpoveď na príspevok od mgx:
@terry25 dazdovu vodu si mas riesit na svojom po… @mgx áno, len všade dookola má obec zanesené rigoly, všetko tečie k nám. Aj ja mám obci niečo účtovať? Preto idem teraz dávať 300m rúr a drenáže, aby som sa zbavil vodu, ktorá nie je moja . Napr. Cesta je naklonená, tečie pri daždi všetko popod moju bránu k nám. Ja som prekopal a urobil zvod od brány do rigolu. Keď tak, poviem, že z tej rúry vyteká len to, čo ide od nich, čo je aj pravdaOdpoveď na príspevok od zicher:
@terry25 pokiaľ ide do kanalizácie, tak ano.. Pok… @zicher voda nejde do kanalizácie. Ja mám zo strechy urobený vsak. Ale chcem odviezť vodu, ktorá k nám ide z 3 strán a nie je od násOdpoveď na príspevok od terry25:
@mgx áno, len všade dookola má obec zanesené rigo… @terry25 to je starší dom? Lebo teraz v projektoch vidím väčšinou že dajú odtokový žľab pred bránu alebo medzi plot a cestu tie betónové pol kruhy, aby voda išla ďalej a nie na pozemok.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@terry25 to je starší dom? Lebo teraz v projektoc… @marsdm nie nový, len cesta nemá nič, to je obecnáOdpoveď na príspevok od terry25:
@marsdm nie nový, len cesta nemá nič, to je obecná @terry25 najlepšie je odstaviť rovno vodu pri ceste, keď je tam ten rigol k dispozícii. Nedá sa tam niečo urobiť? Či tam sa plánuje spomínaná drenáž?Odpoveď na príspevok od marsdm:
@terry25 najlepšie je odstaviť rovno vodu pri ces… @marsdm idem betonovat....pod bránou a aj pred až po čeština celé to zdvihnem ....s kde sa bude dať ten odtok s mriežkou, tak dám. Ale odrazim to naspäť pekne do rigola.Odpoveď na príspevok od terry25:
@marsdm idem betonovat....pod bránou a aj pred a… @terry25 áno, najlepšie je byť vyššie od cesty. Tu v okolitých obciach sú celkom veľké rigoly (miestami pol metra hĺbka) a inde sú popri ceste tieto polkruhy. Ak tam býva často veľa vody a je kam ju dať, tak kľudne spraviť v styku s cestou túto cestičku pre vodu a pre istotu kľudne dať aj k bráne žľab s mriežkou, len treba ho mať kam zviesť (keby je toľko vody že aj ten je plný, tak je zbytočný).