Stočné

Ahojte, za čo všetko sa platí stočné? Robím drenáže a chcem to pustiť do rigola vedľa cesty.... platí sa za to stočné? Za zvod zo strechy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od terry25:

Ahojte, za čo všetko sa platí stočné? Robím dren…
@terry25 pokiaľ ide do kanalizácie, tak ano.. Pokiaľ do drenážnej ryhy, tak nie. Stočné sa vyrátava z priemerných ročných zrážok a z plochy m2, z ktorej je voda odvedená do kanalizácie. T.j aj zo striech, ak je zvod do kanála.. Ale nie zo vsakovanej vody.
Odpovedať
Profilova fotka
@terry25 dazdovu vodu si mas riesit na svojom pozemku, nie ju odvadzat inde. Ak vodu odvedies dalej (potok, rigol), je mozne ze skor ci neskor sa objavi niekto (obec, SVP) kto ti "stocne" nauctuje.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@terry25 dazdovu vodu si mas riesit na svojom po…
@mgx áno, len všade dookola má obec zanesené rigoly, všetko tečie k nám. Aj ja mám obci niečo účtovať? Preto idem teraz dávať 300m rúr a drenáže, aby som sa zbavil vodu, ktorá nie je moja . Napr. Cesta je naklonená, tečie pri daždi všetko popod moju bránu k nám. Ja som prekopal a urobil zvod od brány do rigolu. Keď tak, poviem, že z tej rúry vyteká len to, čo ide od nich, čo je aj pravda
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@terry25 pokiaľ ide do kanalizácie, tak ano.. Pok…
@zicher voda nejde do kanalizácie. Ja mám zo strechy urobený vsak. Ale chcem odviezť vodu, ktorá k nám ide z 3 strán a nie je od nás
Odpovedať

@mgx áno, len všade dookola má obec zanesené rigo…
@terry25 to je starší dom? Lebo teraz v projektoch vidím väčšinou že dajú odtokový žľab pred bránu alebo medzi plot a cestu tie betónové pol kruhy, aby voda išla ďalej a nie na pozemok.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@terry25 to je starší dom? Lebo teraz v projektoc…
@marsdm nie nový, len cesta nemá nič, to je obecná
Odpovedať

@marsdm nie nový, len cesta nemá nič, to je obecná
@terry25 najlepšie je odstaviť rovno vodu pri ceste, keď je tam ten rigol k dispozícii. Nedá sa tam niečo urobiť? Či tam sa plánuje spomínaná drenáž?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od marsdm:

@terry25 najlepšie je odstaviť rovno vodu pri ces…
@marsdm idem betonovat....pod bránou a aj pred až po čeština celé to zdvihnem ....s kde sa bude dať ten odtok s mriežkou, tak dám. Ale odrazim to naspäť pekne do rigola.
Odpovedať

@marsdm idem betonovat....pod bránou a aj pred a…
@terry25 áno, najlepšie je byť vyššie od cesty. Tu v okolitých obciach sú celkom veľké rigoly (miestami pol metra hĺbka) a inde sú popri ceste tieto polkruhy. Ak tam býva často veľa vody a je kam ju dať, tak kľudne spraviť v styku s cestou túto cestičku pre vodu a pre istotu kľudne dať aj k bráne žľab s mriežkou, len treba ho mať kam zviesť (keby je toľko vody že aj ten je plný, tak je zbytočný).
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?