Stavebné náradie

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ako môžem elegante vyriešiť problém z zákazníkom... Boli sme ústne dohodnutí na práci ktorú som vykonal . Platenie sme si dohodli vždy nejaký cash za odvedenú prácu. V tom problém neni. Ale zákazník začal vymýšľať a pridávať robotu na ktorej sme sa nedohodli takže som povedal to nebudem robiť takže ani peniaze som nebral za to... Ostalo mi uňho moje stavebné náradie. Polovicu som si už odviezol a začal sa mi teraz vyhrážať že podá trestné oznámenie za odcudzenie náradia.. Má kamerový záznam ako som si odniesol veci.. Ale to len moje vlastné náradie ktoré ma živí... A teraz sa mi vyhráža trestným oznámením. A nemám si ako zobrať zvyšok náradia..bavíme sa o tisícoch eur v náradí...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mike098:

Dobrý deň, chcel by som sa spýtať ako môžem elega…
@mike098 Tak máš predsa doklady, ktoré potvrdzujú nadobudnutie toho náradia....
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od frantisekca:

@mike098 Tak máš predsa doklady, ktoré potvrdzuj…
@frantisekca Žiaľ bločky od náradia už nemám to som kupoval už veľmi dávno a dovtedy už aj bločky sú dávno preč.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked ma kamerovy zaznam ako to odnasas musi byt aj zaznam ako to prinasas a pouzivas. Inak ten zaznam vypoveda ze nieco odnasas ale nie to komu odnesene patri.
Odpovedať
Prezumpcia neviny, on musi dokazat, ze bolo jeho. Nie Ty, že Tvoje. Žiaden strach.
Odpovedať
Profilova fotka
presne tak, prid si oficialne po zvysok naradia, ak ti ho nevyda, zavolaj policiu ty. Uz som si podobnou situaciou presiel, policia veci zadrzi a staci dokazat ze jedna z veci je tvoja. Blocik mat nemusis, staci doklad od koho si to kupoval (to si hadam pamatas), karta, kedy atd. to protistrana nevie. Rovnako nevie, ze mas blocky, Mozes pouzit aj psychologicke vydieranie, povedat ze mas doklady a ak ti veci hned nevrati. volas fizlov. Alternativny postup je prist vecer atd... Dodatok: casto nemusis mat doklad, on musi dolozit ze je to tvoje-si prerabkar zivis sa tym atd. On musi dokazat ze vec je jeho (kedze zjavne nerobi stavebne prace). Mozno mas niekde fotku/video stroja alebo ked si pamatas kde a kedy si to kupoval, doklad/potvrdenie ti vie dat aj predavajuci. Mne tak slohli Hilti kladivo, doklad som po 10r samozrejme nemal, ale hilti podla cisla stroja doklad vyhrabalo... Plus poucenie do buducna: pisomna zmluva (nemal by si teraz problem) a ak nie, veci po fajronte domov...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

presne tak, prid si oficialne po zvysok naradia, …
@mgx Tak polku náradia som vzal ale na to mi napísal že pokiaľ neprídem ( narážal na to aby som pristúpil aj na tie ďalšie práce keďže očividne mu to nevie nikto urobiť) Že poda trestné oznámenie za odcudzenie náradia ( ktoré je moje a som si ho doniesol) . Lebo ma vraj kamerový záznam ako som to vyniesol zo stavby. Žiaľ náradie bolo kupované niektoré v obchode a niektoré z bazáru atd... Tak ako každý kto kupuje sa snaží kúpiť výhodne. Po prepočítaní toho náradia mam uňho cca 7000€ takže to nemôžem nechať tam. Stavba sa začala pred 5m a neviem či kamera ma záznam ešte ako som to vykladal z dodávky. A neviem či môžem žiadať o predloženie záznamu na polícii.
Odpovedať
Profilova fotka
@mike098 ten kamerovy zaznam si moze strcit do <>. Nic to nedokazuje. Povedal by som mu nech kludne TO poda, ze ty si budes usly zisk. Inak, TO by si mal podat spravne ty. Ak si veci kupoval cez bazos, mas nejaku korenspondenciu, dokazy atd. Netreba na vsetko staci na 1 vec. Hlavne je, ze ty si prerabkar (staci mat par zakaznikov co ti to dosvedcia) a on nie. Alternativne mozes ist na to fintou, ak nemas silu tam vecer s par kamosmi nabehnut a veci si skratka zobrat. Povedal ze dobre, zacal pracovat a druhy den zmiznutaj s mojim naradim. On nad tebou nebude stat. Ale nic nepodpisovat :). Pripadne ak nad tebou nebude stat uz prvy den, zavolat par kamosov a komplet veci za 10 minut spakovat a cau. Ze ma kamerovy zaznam by ma absolutne nezaujimalo...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mgx:

@mike098 ten kamerovy zaznam si moze strcit do <>…
@mgx Nechcem pristúpiť na jeho hru a hlavne nemám povahu nabehnúť tam z niekym a brať veci aj keď sú moje. Chcem sa pokúsiť inteligetne to vyriešiť. Aj keď je to sviniar . Ešte ma napadlo zohnať si blok na nejaké stavebné náradie ktoré tam ostalo a skúsiť to na polícii objasniť stým že by som ukázal ten požičaný blok. Ale či tam pôjdu somnou osobne. Keďže vstúpiť len tak knemu do domu asi nemôžu alebo
Odpovedať
Profilova fotka
@mike098 policia osobne nikde nepojde :). Ak si to nevybavis sam, budes bez nastrojov. TO mozete podat jeden aj druhy, ale budete bez nastrojov. Na hajzlov plati jedina vec, drzost alebo finta. Z policie sa akurat tak vysmeju...
Odpovedať
Alebo si zobrať dvoch-troch "namakaných" kamarátov, ktorí ti to len prišli pomôcť odniesť. A kľudne ich vyslať minútu-dve napred... :-)
Odpovedať
Na hrube vrece... vsak to pozname. Zbehni pred najblizsie fitko, ponukni stovku dve a uz sa ide.
Odpovedať
Viete ako to je. Normálny slušný človek vždy bude v nevýhode. Ako aj pri tých podvodoch s vyplatením zálohy a dielo nikde, tisíce, desaťtisíce, nikde a človek môže zase roky makať len na to, aby sa mu vrátilo to, čo už mal. A to len preto, lebo si môže kadejaký úbožiak a chudáčik založiťživnosť či firmu, úplne bez problémov. A to ani nepotrebuje žiadne vedomosti z danej oblasti. Poberie zálohy, nič nespraví, privedie firmu do krachu a bez problémov si založí ďalšiu firmu. A kradne ďalej. A ľudia posielajú peniaze aby si panáčik mohol aj s rodinkou veselo žiť ďalej a ľudia zase môžu makať, pretože vďaka našim zákonom sa im peniaze už nikdy nevrátia, resp. sa tých peňazí dožijú možno až vnúčence okradnutého. No, možno nejaké mizivé percento prípadov je ku prospechu poškodeného. Bohužiaľ, ako tu ktosi písal, na hrubé vrece len ... . Ale v takýchto prípadoch, keď sa na poškodeného každý akurát tak vyse.ie, sú len dve možnosti. Buď sklopí uši a potichučjy si "fúka rany" a šetrí peniaze pre ďalšieho podvodníka, alebo mu proste "dohovorí". Ak už sklamú všetky legálne možnosti ako sa domôcť svojho práva, iná možnosť asi nie je. Podvodníci vždy boli a aj vždy budú. Ako medzi firmami či majstrami, tak aj medzi klientami či zákazníkmi. A buď sa zákon zmení tak, že bude na strane poškodeného, alebo ... .
Odpovedať
Článok sa načítava...
a to sa k nemu ako potom dostavate ? co akoze nahlasi lupez ? ze mate kluce ?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

a to sa k nemu ako potom dostavate ? co akoze nah…
@shadowmilan polovicu náradia som si vzal keďže som dané náradie potreboval už na ďalšej zákazke. A on si to všimol a začal sa mi vyhrážať. Poslal správu kde priložil fotku z kamerového záznamu kde bolo vidieť ako som si zobral náradie ktoré je moje samozrejme. Na fotke je vidieť maximálne tak vodováhy keďže ostatné náradie bolo v taške a tým pádom nevidieť konkrétne čo v taške bolo. Ale to najdrahšie náradie ostalo tam . Len teraz trvá na tom aby som prišiel a vrátil okamžite náradie ktoré je moje. Ináč ide na PZ z kamerovým záznamom a podáva trestné oznámenie ( odcudzenie náradia)
Odpovedať
Profilova fotka
Ja mam pocit ze sa ho bojis. Ako keby na teba naozaj nieco mal. Ved nabehni aj s tou vodovahou akoze mu ju ides vratit a mimo kameru mu s nou taku plesni ze ked sa preberie budes davno prec 😝
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od mike098:

@shadowmilan polovicu náradia som si vzal keďže …
@mike098 tiež mám ten pocit, že to nieje tak, ako to tu prezentuješ... Keby mne niekto zadržiaval náradie, tak nepotrebujem ani hrubokrkých. Jednoducho nabehnem a vezmem si svoje. Tuto bude ešte niečo...
Odpovedať
ja tiez nechapem, ak sa tam viem normalne bez "vlupania" dostat, zoberiem si vecy a papa ... nech si riesi on a ja policii vysvetlim ...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od roberto18:

Ja mam pocit ze sa ho bojis. Ako keby na teba nao…
@roberto18 . Tak mám trochu obavu žiaľ lebo nemôžem si dovoliť aby to išlo cez trestné oznámenie... Preto tam jednoducho nemôžem nabehnúť a zobrať si čo je moje a potom to riešiť cez policajtov
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?