Odpoveď na príspevok od st89:
@kejsix to isté platí aj naopak. Užívaj si svoju … @st89 už to raz bolo rozoberanie v inej téme. Doktori zachraňujú ľudí, ale to neznamená, že majú najvyššie platy. Stačí si pozrieť rebríček najbohatších ľudí a určite tam nebude žiadny doktor ani chirurg, pokiaľ je to jeho jediná zárobková činnosť ale ani remeselník. Človek sa snaží doktorom vyhýbať, lebo najlepšie je keď je zdravý. Ale keď treba spraviť obklady alebo inštaláciu alebo niečo opraviť, tak nemôže sa tomu vyhýbať ale buď to spraví sám a keď to nevie tak zaplatí toľko koľko si ľudia pýtajú a každý si môže pýtať koľko chce a už len závisí či bude hľadať iného alebo akceptuje. U nás v okolí je jeden obkladač, ktorý je drahý a zarobí viac ako 40€ na hodinu, ale každý ho berie a chce jeho. Lebo robí to rýchlo, čiže nerobí sa im kúpelňa dva týždne a robí to dobre, čiže im to stojí za to dať mu o 500€ viac než inému. Za čas a kvalitu sa platí. Kto nechce stále môže osloviť iného alebo robiť to sám. Remeslo sa dá naučiť a keď to to bude baviť, kľudne môže robiť pre iných a pýtať si koľko chce.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@st89 už to raz bolo rozoberanie v inej téme. Dok… @marsdm a ešte mi napadlo že je jedno remeslo o ktorom sa hovorí, že je najstaršie na svete a tam je ešte vyššia sadzba za hodinu než má nejaký bežný elektrikár 😉 takže platí že každý si môže pýtať za svoje služby koľko chce a buď nájde zákazníka alebo nie.Odpoveď na príspevok od marsdm:
@st89 už to raz bolo rozoberanie v inej téme. Dok… @marsdm Máme v rodine lekárku po škole a viem aké sú nástupné platy v nemocniciach pre mladých. ďaleko vzdialené od údajných 5 000. Ja som potreboval vykopať 9m, vložiť kábel, dať vonkajší rozvádzač s revíznou správou. Prvý elektrikár prišiel na Jeepe z NZ, odhadol to na 1500 Eur. Našiel som potom mladého z NR a za 600. Cca 5 rokov dozadu.Odpoveď na príspevok od zdenkonr:
@marsdm Máme v rodine lekárku po škole a viem aké… @zdenkonr a to ti elektrikár kopal a výkop?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Tak mi vysvetli, v čom je lepšie ručiť c… @kejsix To ručenie majetkom/imaním je jedinou výhodou sro., s ktorou každý zastanca sro hneď operuje. ... Inak aj jedna aj druhá forma podnikanie má svoje (ne)výhody. Nedá sa generálne vyhlásiť, že toto je super, a toto druhé je iba pre hlupákov, čo nerozumejú podnikaniu.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix To ručenie majetkom/imaním je jedinou vý… Na to obmedzene rucenie sa velmi nespoliehajte, trochu sa veci pomenili od divokych 90's "Nároky spoločnosti na náhradu škody voči konateľom môže uplatniť vo svojom mene a na vlastný účet veriteľ spoločnosti, ak nemôže uspokojiť svoju pohľadávku z majetku spoločnosti."Odpoveď na príspevok od minoo:
Na to obmedzene rucenie sa velmi nespoliehajte, t… @minoo a vieš kto je konateľ, veriteľ, že? (Čo tie slová znamenajú...)Odpoveď na príspevok od minoo:
No ja viem... Veritel je tvoj zakaznik, ktoremu d… @minoo veriteľ určite nieje môj zákazník. 😃 https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Verit...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo veriteľ určite nieje môj zákazník. 😃 http… @megdesign zase dojmy vs pojmy? Tvoj veritel je kazdy, komu nieco dlhujes.... kto ma voci tebe platnu pohladavku. Ak tvojmu zakaznikovi uzna sud financnu nahradu skody, ma voci tebe pohladavku.Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign zase dojmy vs pojmy? Tvoj veritel je k… @minoo ako povies teda. :) Precitaj si po sebe este raz tu vetu, co si sem postol: "Nároky spoločnosti na náhradu škody voči KONATELOM môže uplatniť vo svojom mene a na vlastný účet VERITEL SPOLOCNOSTI, ak nemôže uspokojiť svoju pohľadávku z majetku spoločnosti." Aky moj zakaznik je veritel spolocnosti? Ty dojem a pojem :) Hawk.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@st89 Ako môžeš mať 35000 ročne, keď podľa Teba j… @kejsix nie ja, ale ty máš aj viac na hodinu tak určite minimálne 35tis máš tržby, možno aj viac. To je jedno, ja som iba uviedol príklad ktorý matematicky jasne vychádza. Proste ak nenas výdavky na veľké príjmy, zaplatíš veľkú daň. Takže ta sro nebude taka efektívna.Odpoveď na príspevok od minoo:
Na to obmedzene rucenie sa velmi nespoliehajte, t… @minoo A citoval si ale ze uplne debilinu inak :D To plati pri vnutornych strukturach sro, nie pri zakaznikoch... 8. Nároky spoločnosti zo zodpovednosti za škodu spôsobenú pri výkone funkcie konateľa Nároky spoločnosti na náhradu škody voči konateľom môže uplatniť vo svojom mene a na vlastný účet veriteľ spoločnosti, ak nemôže uspokojiť svoju pohľadávku z majetku spoločnosti. Nároky veriteľov spoločnosti voči konateľom nezanikajú, ak sa spoločnosť vzdá nárokov na náhradu škody alebo s nimi uzatvorí dohodu o urovnaní. Ak je na majetok spoločnosti vyhlásený konkurz, uplatňuje nároky veriteľov spoločnosti voči konateľom správca konkurznej podstaty. Zdroj: https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-s...Odpoveď na príspevok od marsdm:
@st89 už to raz bolo rozoberanie v inej téme. Dok… @marsdm ved úplne súhlasím s tebou. Každý si môže vyhrnúť rukávy a ísť robiť remeslo a pýtať si koľko chce. Asi takato situácia je preto ze doba sa veľa zmenila každý iba klika do PC, a remeslo nadobudlo poriadnu hodnotu. A to nemyslím remeslo všeobecne práce, ale napríklad klampiar tesár elektrikár vodar kurenar. To sú výborné platené veci. Majú výhodu ze ich je malo a málokto podlezie cenu.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo A citoval si ale ze uplne debilinu inak :D… @megdesign asi nevies citat s porozumenim... Opytaj sa svojho uctovnika na zodpovednost konatela... Nema zmysel sa o tom viac bavit, lebo ako ty vravievas " hovno o tom vies"Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign asi nevies citat s porozumenim... Opyt… @minoo Jasne :D Napises debilinu, clovek ti to vysvetli po lopate a ides tu pisat, ze ja neviem citat... Napis mi, aky moj zakaznik je veritel spolocnosti? Spolocnost ma konatelov a veritelov. Interne. Ak konatel spolocnosti sposobi skodu (lebo mu bolo veritelmi zverene vedenie spolocnosti), mozu si ti veritel/ia spolocnosti (defacto spolocnost), v ktorej maju zvoleneho konatela, ktory skodu sposobil, od daneho konatela narokovat nahradu skody. To je vysvetlenie vety, ktoru si sem postol v domneni, ze veritelia v nej spominani, su zakaznici :D Hovno o tom vies tym padom ty, a este nevies aj citat...Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign asi nevies citat s porozumenim... Opyt… @minoo A viac sa ti venovat nebudem, nema to vyznam. Citaj a hlavne s chapanim textu: https://maronekpartners.sk/blog/podni...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo Jasne :D Napises debilinu, clovek ti to vy… @megdesign veritelia si volia konatela? Ty si ides iny freestyleOdpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo A viac sa ti venovat nebudem, nema to vyzn… @megdesign prva veta tvojho linku: "ale Obchodný zákonník a iné zákony upravujú situácie, kedy konateľ môže istým spôsobom zodpovedať za záväzky spoločnosti, resp. môže byť postihnutý jeho osobný majetok v súvislosti s výkonom funkcie konateľa v spoločnosti s ručením obmedzeným." Vysvetli mi ju prosim ta...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo Jasne :D Napises debilinu, clovek ti to vy… @megdesign mylis si veritela so spolocnikom... Omg...Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign veritelia si volia konatela? Ty si ide… @minoo ty si lolo :D Precitaj si ten text v linku, co som postol a nespamuj tu. Ano, spolocnost si voli konatela. Akonahle konatel spolocnosti sposobi skodu spolocnosti, stavaju sa vsetci clenovania spolocnosti voci konatelovi veritelia. "Konateľ s.r.o. je jedným z orgánov spoločnosti. Je to výkonný orgán, ktorého právom a povinnosťou je riadiť spoločnosť a konať za spoločnosť (napríklad podpisuje za spoločnosť dokumenty a pod.). Konatelia sú povinný konať v mne obchodnej spoločnosti v súlade so záujmami spoločnosti a všetkých jej spoločníkov."Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign prva veta tvojho linku: "ale Obchodný … @minoo ty si mimo stale :D Ano, ale voci VERITELOM SPOLOCNOSTI. Chapes rozdielu VERITEL a slovneho spojenia VERITEL SPOLOCNOSTI?! Fakt sa strapnujes...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo ty si mimo stale :D Ano, ale voci VERITELO… @megdesign to nie je veritel spolocnosti, ze v spolocnosti je niekto s "funkciou" veritela. Veritel spolocnosti je prav./fyz. osoba s pohladavkou voci spolocnosti...Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign to nie je veritel spolocnosti, ze v sp… @minoo 🤣 Prosim vas vypnite niekto toho trolla....Odpoveď na príspevok od st89:
@kejsix nie ja, ale ty máš aj viac na hodinu tak … @st89 To su tvoje predstavy, nik to tak nerobí. Ak si za mestnanec tej s.r.o., tak si predsa mzdu vyplacas zo zisku, ako konatel si mozes vyplatit odmenu atd., proste su aj ine mechanizmy ako saskovat s blockami, navyse musis viest podla zakona o účtovníctve sklad, cize polozky evidujes, nemozes si tam nahadzat hocico halabala a cakat vratku dph, atd atd, proste zjavne o tom nic nevies ale mas potrebu ako vzdy dookola omielat svoje polopravdy.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo 🤣 Prosim vas vypnite niekto toho trolla.... @megdesign opakujem to znova, veritel je ten, kto ma voci niekomu pohladavku. Pohladavku moze mat veritel voci spolocnosti, valne zhromazdenie si ju moze chciet uplatnit u konatela, ak ju konanim sposobil on. Ale pri jednoosobovej sro je valne zhromazdenie, spolocnikva konatel jedna osoba a veritel si pohladavku moze v pripade nizkej hodnoty majetku spolocnosti uplatnit u konatela ak mu dokaze konanie, ktorym to sposobil.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix To ručenie majetkom/imaním je jedinou vý… @petersd Tak ako elektrikár ručiť majetkom a základným imaním je trošku rozdiel, než ako upratovač, nie? Chyba v elektrine môže stáť životy, zle umyte wcko koho zabije? Ano, samozrejme že to nie je pre každého a pre všetko, ja negeneralizujem. Ale pre profesie s veľkou mierou rizika, a to elektro bez debaty je, bude s.r.o. ak sa nič zásadné nezmení stále proste najvhodnejšia forma. A ak si imanie navýšim, tak som zasa podstatnd dôveryhodnejší partner v projektoch, než nejaký živnostník, ktorý nikdy vlastne nevieš, aký a či má majetok.Odpoveď na príspevok od minoo:
@megdesign opakujem to znova, veritel je ten, kto… @minoo Jednu jedinu spravnu vetu si napisal: "Veritel je ten, kto ma voci niekomu pohladavku." Ostatne su bludy.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@minoo Jednu jedinu spravnu vetu si napisal: "Ver… @megdesign toto je prva veta z linku, ktory si TY sem postol: "Obchodný zákonník a iné zákony upravujú situácie, kedy konateľ MÔŽE istým spôsobom ZODPOVEDAŤ za záväzky spoločnosti, resp. môže byť postihnutý jeho OSOBNÝ MAJETOK v súvislosti s výkonom funkcie konateľa v spoločnosti s ručením obmedzeným." A ja som napisal ako ta situacia moze v praxi vyzerat...