Odpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 elektrikárov je vo všeobecnosti malo. Do firmy aktuálne hľadáme dvoch... A to čo chodí na pohovory, nie sú elektrikári... Otvorím mu rozvádzač a poviem, nech mi ukáže obyčajný stykač. Nevie...Odpoveď na príspevok od robo1985:
Rozhoduješ sa, či sa vydáš cestou elektrikára. Či… @robo1985 Zdravím , mám práve vyštudovanú elektrotechniku , aj mám papier preto sa rozhodujem či naozaj na 100% ísť do tohoto odboru. Super veľmi Vám ďakujem za odpoveď , pomohla mi .Odpoveď na príspevok od megdesign:
@marko204 sme okres Hlohovec. To je od Žiliny tro… @megdesign Máte pravdu , nevedel som že si viem pozrieť okres :D , asi to bude troška daľeko no . Ale ďakujem VámOdpoveď na príspevok od megdesign:
@marko204 elektrikárov je vo všeobecnosti malo. D… @megdesign To máš ten lepší prípad. Poznám revízneho, čo nevedel, nepoznal radovú svorku a to myslím bez srandy. Nemá problém zz žilu využiť ako čiernu...Odpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 ak máš vyštudovanu elektrotechniku tak už by bola škoda nerobiť to, nakoľko uplatnenie a platové podmienky sú ďaleko lepšie v porovnaní s inými profesiami.Odpoveď na príspevok od st89:
@marko204 ak máš vyštudovanu elektrotechniku tak … @st89 Ďakujem za podporuOdpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 Poviem ti len jedno... ked chceš sám na seba pracovať a poctivo tak veľa šťastia. Ľudia nepozerajú kvalitu ci ma 30 okruhov alebo 5 okruhov jeho zaujíma cena...to isté aj pri revíznej správe len cena... píšem to ako revizny technik. Okolo mňa tu žijú RT co ti dá papier aj na lietadlo.Odpoveď na príspevok od martin272:
@marko204 Poviem ti len jedno... ked chceš sám na… @martin272 somarina. (Samozrejme, premotivovaného RT posielam do prdele aj ja a volám druhého....)Odpoveď na príspevok od megdesign:
@martin272 somarina. (Samozrejme, premotivovaného… @megdesign Co znamená slovo premotivovany?Odpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 Dobrý elektrikár si nehľadá robotu, ale robota si nájde jeho. A má jej toľko, že mu je úplne jedno, či je leto, alebo zima. Vy ste na začiatku dlhej cesty a preto sa treba pokúsiť dostať sa do nejakej partie a veriť, že je to tá správna. Lebo sú partie kvalitných elektrikárov a sú aj takí, ktorým by som nedal kopať ani len ryhu na prípojku. A nezabudnúť robiť čisto, to v dnešnej dobe považujem za absolútny základ.Odpoveď na príspevok od kejsix:
A este jedna vec, aj ked to asi az neskor. Spolah… @kejsix Nevieš o čom rozprávašOdpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 Elektrikár? Jedno z najlepších remesiel v súčasnosti. Drž sa toho a jednoznačne choď týmto smerom !!!Odpoveď na príspevok od marko204:
Dobrý deň , rozhodujem sa práve či sa vydať cesto… @marko204 po 25-tich rokoch v obore mozem suhlasit s vacsinou toho, co tu uz bolo napisene, cize to uz nebudem opakovat. Ja Ti naopak napisem nieco, co by Ta teoreticky mohlo demotivovat, zial ale, treba s tym ratat: v ziadnom inom remesle nenajdes viac fuserov. cim poctivejsie sa budes snazit toto remeslo vykonavat, tym budes za vacsieho blbca. Tych predpisov a noriem je ohromne mnozstvo, ich poctive dodrziavanie je v praxi castokrat velmi narocne. Caka Ta celozivotne studium veci, ktore sa velmi rychlo menia. Ak sa vydas na drahu RT, bude velky tlak na to, aby si privieral ocko, to ale pre teba znamena moznu casovanu bombu. Na zaciatku kludne zivnost, neskor sro. Je to vsetko casovo narocne, xy rokov budes robit len na naradie a vybavenie. Asi najpodstatnejsie je spytat sa sam seba, ci si ochotny toto vsetko akceptovat, alebo sa vydat cestou, ktora bude jednoduchsia.Odpoveď na príspevok od kejsix:
A este jedna vec, aj ked to asi az neskor. Spolah… @kejsix to ma mat každý jednoosobovu sro? To je somarina. Živnosť je možno výhodná pre niektorých, ktory nemajú a neriešia výdavky. Keď si živnostník uplatní 60% z príjmu paušálne výdavky a k tomu priráta zaplatené odvody do sociálnej a zdravotnej, tak je na tom ďaleko lepšie ako sro a to bez podvodov a klamania. Ty na sro musíš zháňať bločky atď aby si mohol co najviac stopit DPH inak by si sa nedoplatil daňovému úradu. Sro je na kšefty a podvody, málokto kto ma sro robí čestne účtovníctvo.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Nevieš o čom rozprávaš @petersd Tak mi vysvetli, v čom je lepšie ručiť celým svojim majetkom, než len základným imaním s.r.o., to sa nechám teda rád poučiť. Taktiež mám nižšie odvody, môžem inak narábať s majetkom atd. Fungoval som aj ako živnostník, takže to viem po rokoch porovnať.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Samostatne asi sotva, nemas prax a skusenosti. Al… @kejsix tie ceny na hodinu co píšeš sú zas mimo. Ja čo som sa rozprával s takými co to robia, tak majú živnosti, a na hodinu zarábajú maximálne 18 euro. Viac na hodinu môžeš zarábať iba vtedy keď si tu zákazku nájdeš sám a vydas na dielo vsetky potrebné pečiatky certifikácie revízne správy. A na to potrebuješ skúsenosti samozrejme. Takže na začiatok môže počítať 15-18 euro/hod. Co je za 150 odrobenych hodín pekná suma v čistom po odratani odvodov.Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Nevieš o čom rozprávaš @petersd @st89 ako živnostník ručíš celým svojím majetkom.... Ako sro len základným imaním... Za 18€/hod by som ráno nevstal z postele. 🙄 A dupľom nie ako živnostník...Odpoveď na príspevok od st89:
@kejsix to ma mat každý jednoosobovu sro? To je s… @st89 Zasa melieš len svoje "názory" a polopravdy tak, ako je u Teba zvykom. Ale je fakt, že každá s r.o.čka je u jednoduchých ľudí automaticky pračka na DPH, samozrejme aj tie, čo ani platcom dph nie sú. Ale to je výsledok politikov a štátu, nie odraz reality.Odpoveď na príspevok od st89:
@kejsix tie ceny na hodinu co píšeš sú zas mimo. … @st89 Opätovne nemáš pravdu, ale Tebe špeciálne nemá zmysel argumentovať, užívaj si svoju bublinku.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@st89 Opätovne nemáš pravdu, ale Tebe špeciálne n… @kejsix to isté platí aj naopak. Užívaj si svoju pravdu, robiť s remeselníkov bohatších ľudí ako doktorov a zubárov, to asi iba na Slovensku. Pozri si kplko je priemerná mzda a koľko žijú iný ľudia. Neboj sa viem ako funguje sro, všetko možné sa pcha do výdavkov aby sa ponizil rozdiel príjmy mínus výdavky. O tom to jeOdpoveď na príspevok od kejsix:
@st89 Opätovne nemáš pravdu, ale Tebe špeciálne n… @kejsix sro pri jednoosobovej činnosti nemôže vynst lepšie ako živnosť. Lebo na sro potrebuješ vykazovať výdavky.Odpoveď na príspevok od st89:
@kejsix to isté platí aj naopak. Užívaj si svoju … @st89 A tie príjmy prichádzajú samé alebo zdieranim nevinných?Odpoveď na príspevok od kejsix:
@st89 A tie príjmy prichádzajú samé alebo zdieran… @kejsix vysvetlím ti to jednoducho. Dajme tomu ze máš príjmy na sro ročne 35000euro. Výdavky viac ako 10000e pri jednoosobovej sro nemáš šancu urobiť. Z rozdielu zaplatíš daň. Co je na tom výhodné v porovnaní so szco? Ak by si bol szco máš paušál 60%...