Odpoveď na príspevok od slovakman22:
Dobrý deň chcem sa spytať, družstvo mi obhospodar… @slovakman22 najprv treba vypovedat zmluvu s druzstvomOdpoveď na príspevok od rapidek:
@slovakman22 najprv treba vypovedat zmluvu s druz… @rapidek nemám žiadnu zmluvuOdpoveď na príspevok od slovakman22:
@rapidek nemám žiadnu zmluvu @slovakman22 na katastri to patrí komu?kto za to platí daň?, žena má zmluvu na 10r ktorá sa dá predlžiť,nájomca platí i daň , nechce to žiaľ odkúpiť , cudziemu sa to nedá predať, nedostane sa tamOdpoveď na príspevok od frantisekca:
Ja len ďalšia otázka... Je to definované ako orná… @frantisekca záhrada bez stavby v intraviláne?, niekedy bol náš dom postavený na pasienku , neplatila sa zaň daň, len domová daň, po r1990 ked som dom dedil sa 500m2 preklasifikovalo na zastavanú plochu ,nádvorie a záhradu- daň asi 10x vyššia a ostatok do pol H ostal ako pasienokOdpoveď na príspevok od slovakman22:
Dobrý deň chcem sa spytať, družstvo mi obhospodar… @slovakman22 Tak, ak tam sadí družstvo, tak máš jasné, že zmluva nájomná tam byť musí. Dávajú tam 5 ročné výpovedné lehoty. Avšak môže sa stať, že z nejakého dôvodu tam zmluva nie je. Ideálny stav je ísť na družstvo a vypýtať si od nich kópiu nájomnej zmluvy resp. spýtať sa či tam nejaká zmluva existuje aby ste si bol na 100% istý. Je možné, že vy o tom neviete, ale Vaši predchodcovia tam takú zmluvu mali. Ak sa zistí, že tam zmluva je, tak musíte ju vypovedať, prípadne druhý spôsob je dohoda s družstvom o ukončení nájmu k nejakej lehote, ideálne keď pokosia kukuricu. Ak je predseda normálny človek mal by Vám to umožniť ukončiť aj dohodou cez ich právnika. Záleži aké máte vzťahy a podobne. Ak zistíte že nemajú nájomný vzťah anevedia ho preukázať zmluvou, tak máte o starosť menej. To ale neznamená, že nemusíte spraviť trvalé odňatie poľnohospodárskej pôdy. Musíte ho urobiť a knemu potrebujete práve súhlas družstva.