Renovácia domu po "domácky"

Zdravím. Bol som u kamoša trochu pomáhať. Síce moc nerozumiem technologickým postupom ale niektoré veci mi prišli tak trochu "nevhodné", tak by som bol zvedavý na váš názor ohľadom našej roboty 🙂 1. Na staré steny sme dávali lepidlo so sieťkou ale to lepidlo bolo konkrétne na dlažbu. Vraj to má overené že je to v pohode. A tie sieťky sme robili tak "nahrubo" že tú sieťku bolo dosť vidno. Na druhý deň chce potiahnuť ešte jednu vrstvu lepidla. Že kvôli tomu že tie steny sú dosť krívé a takto sa to zrovná lepšie keď to robí na 2x.
Odpovedať
2. Druhá vec ktorá by ma zaujímala je že prečo elektrikár spravil tu elektriku rovno par cm od vody. Je to v poriadku?
Odpovedať
3. Tretia zásadna vec sú výspravky. Do dier sme natrepali Pur penu, prípadne zmes lepidla na dlažbu, jadrovku, sadru atď. Vraj to tak robili aj na stavbe keď bolo veľa zvyšného materiálu a že to je v poriadku. Čo vy nato? Hlavne by ma zaujímalo či na tej pur pene bude držať omietka a aký typ penetrácie by ste pouzili pri týchto stenách. Našiel som ich niekoľko typov... hlbková, náter, akryl.. Vopred vďaka za reakcie a odôvodnenia prečo je to zlé prípadne dobré 🙂
Odpovedať
@tk1991 Nevhodné? Keď sa volí ekonomická trieda, tak všetko je dobré. Keď to tak chce, prečo nie? Nič zásadné zlé na tom není. Akurát okolo tých násteniek by tá pena byť nemusela, ale neviem ako to má presne poriešené. Penetrácia bude taká, akú kúpi. Možno to bude obyčajný Duvilax... Je rozdiel stavať nové alebo prerábať staré, kde je x faktorov a kompromisov ešte aj s ohľadom na cenu.
Odpovedať
Ono su take tri silne pravdy: 1. Neexistuje dutina, ktoru nedokaze slovensky majster vyplnit PUR penou. 2. Neexistuje plocha/material, ktory nedokaze slovensky majster zatiahnut lepidlom a sietkou. 3. Neexistuje nic, co Slovak nedokaze obalit v 3 obale a vysmazit 😄😄 Ono drzat to bude, ved "sa to tak robi", ale taka prasacina, kde si to ulahcil majster.
Odpovedať
akú mala, takú dala 😎
Odpovedať
@tk1991 síce sa tomu nerozumieš, ale staráš sa do toho, ako to robí kamoš... Čo to teba vôbec zaujíma?
Odpovedať
@megdesign nato aby sa človek dozvedel/pochopil musí sa najprv začať starať 🙂
Odpovedať
@tk1991 Na staré steny treba dávať také omietky, ktoré flexibilne reagujú na paru - hlavne čo sa týka ľahkého odovzdávania do vzduchu. Zrovna lepidlá medzi ne väčšinou nepatria.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od tk1991:

Zdravím. Bol som u kamoša trochu pomáhať. Síce mo…
@tk1991 1. Je to v poriadku. Sieťka sa dáva do prvej vrstvy lepidla. Druhá je vyrovnávacia. Typ lepidla je tiež v pohode. 2. Prečo je to tak blízko? Asi je to tak v projekte. Alebo to tak chcel majiteľ. Alebo je to tak potrebné. Nevieme, či tam nebude napr. umývačka riadu, alebo prietokový ohrievač. Nič zlé na tom nevidím. 3. čím sa upchajú veľké diery, je jedno. Môže to byť jadrová omietka (hrubá - grobputz), alebo lepidlo a kúsky tehly či porobetónu, alebo najbežnejšie a najmenej prácne je vystriekať to penou, zvyšnú penu vyrezať a dočistiť to omietkou, či lepidlom. Lepidlo dobre chytí na penu.
Odpovedať
@chrobak7 1. Ja len ze som si vsimol ze to poniektori robia naraz. Lepidlo, sietka, lepidlo. No neskor mi doslo ze ti ludia mali dokonalý rovný podklad. 2. Ano bude tam umývacka riadu. Pytal som sa lebo ma zaujímalo ci to z hladiska bezpecnosti nieje problem kedze voda a elektrika niesu moc kamosi. 3. Pýtal som sa presne kvoli tej priľnavosti omietky na pur penu. Mne to pride ze to nieje moc savý matros preto mi to prislo divné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?