Rekuperácia - suchota

Zdravím, viete o niečom ako zvlhčiť dom s rekuperáciou, neskutočne my vysušuje dom, cez zimu som mal aj 20% vlhkosť a to ide na minimum, čo sa dá dať do rekuperacie aby som mal aspoň vlhkosť 45-50%?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od slovakman22:

Zdravím, viete o niečom ako zvlhčiť dom s rekuper…
@slovakman22 entalpický výmenik, rotačný. Ale to už do nej nedáš. Takže kúpiť zvlchčovač.
Odpovedať

@slovakman22 mas centralnu rekuperaciu? nevypinas ju na cast dna, aby ti teda az tak velmi nevysusovala vzduch?
Odpovedať

@slovakman22 rovnako u mňa. Aktuálne 23% vlhkosť. Dnes mi príde zvlhčovač. 😃
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od floki:

@slovakman22 mas centralnu rekuperaciu? nevypinas…
@floki Nevypinam ju vobec, zvlhcovat mam, len sa neda pri nom spat, pocujem ho
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@slovakman22 rovnako u mňa. Aktuálne 23% vlhkosť.…
@megdesign to ti nepomoze, mam dva a slabota
Odpovedať

@slovakman22 Ha - ha - ha ! ... no, a prišlo vytriezvenie z rekuperačného ošiaľu ... Nevadí, stále môžeš hrdo hlásať: Mám v dome rekuperáciu!... 🤣🤣🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@slovakman22 Ha - ha - ha ! ... no, a prišlo …
@petersd o to nejde ci mam alebo nemam, znova by som si ju dal, len ta suchota ma hneva ze nevie moja vracat vlhkost, uz rozmyslam ze ju vymenim, a to mam reku od ASEXU asi 6 rokv alebo 7 rokov, skoda ze mi neporadil inu reku so spatnym vracanim vlhkosti, Okna som uz neotvoril 3 roky a mam 225m2 obytnej plochy plus poschodie a platim za plyn /podlahovka+tepla voda/ - 32eur, elektrika 47eur, zateplene 30cm sedy, 50 cm vata strecha, 20 cm podlaha, okna 3skla drevohlinnik, dost v zime vyuzivam slnecne zisky. Ale aj ked mam vonkajsie zaluzia tak u nas v NR ked su totalne horacavy aspon 2 tyzde, tak aj mna prepali, ze sa neda spat, uz uvazujem aj nad klimou.
Odpovedať
Sú rekuperačky s entalpickým výmenníkom, tie tú vlhkosť vracajú. Neradi ich ale montujú do novostavieb práve kvôli tomu vracaniu vlhkosti. Novostavbám sa ešte pár sezón hodí práve zbavovať nadbytočnej vlhkosti zo stavebných procesov a zretia hmôt.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od toky1:

Sú rekuperačky s entalpickým výmenníkom, tie tú v…
@toky1 ale teraz ju mam vymienat za novu? ved nestala malo, to nevedie vyrobit tak aby sa dalo prepinat na vracenie vlhkosti alebo ciste odvlhcovanie?
Odpovedať
https://www.rekuperacia-brink.sk/pris...
Odpovedať

@toky1 ale teraz ju mam vymienat za novu? ved nes…
@slovakman22 Neporadím ti čo robiť. Nieže by som nechcel ale neviem.
Odpovedať

@slovakman22 Neporadím ti čo robiť. Nieže by som …
@toky1 ale potom podla mna musia mat vsetci problem so suchotou cez zimu
Odpovedať
Článok sa načítava...
Všetci nie určite. Ja napríklad nemám ani v dome ani predtým v byte som nemal. Ale nikdy som nemal rekuperáciu. :-) Priznám sa, že ja som si doteraz myslel, že ľudia riešia len nadmernú vlhkosť v domoch kvôli plesniam a vode vyzrážanej na oknách. Nikdy som nepočul o nikom konkrétnom kto by sa sťažoval na prílišné sucho v dome.
Odpovedať

Všetci nie určite. Ja napríklad nemám ani v dome …
@toky1 áno, v tomto má rekuperácia určite navrch pri novostavbe, že vie dostať vlhkosť zo stavby. Nehrozia vlhké rohy, plesne. Ale samozrejme že rekuperácia s krížovým výmenníkom vysušuje vzduch, čiže následne po vysušení zabudovanej vlhkosti je to jej mínus.
Odpovedať
Pre info, mám rekuperáciu a momentálne pozerám a mám v montovanom dome vlhkosť 54 percent a vonku je 70 percent.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzonyby:

Pre info, mám rekuperáciu a momentálne pozerám a …
@dzonyby entalpický alebo krížový výmenník?
Odpovedať
tiež máme vlhkosť do 30 % s rekuperáciou, bývame od septembra. ale stačí zapnúť sušičku a aspoň v jej okolí vlhkosť trošku stúpne na chvíľu :D horšie je, že akúkoľvek vôňu, čo máme doma vytiahne hneď, ale tak zas, aspoň nebudem na ne mínať € :D
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dzonyby:

Pre info, mám rekuperáciu a momentálne pozerám a …
@dzonyby Montovaný dom s lokálnymi jednotkami, kúrenie klímou, digestor s vnútorným obehom a tiež okolo 50-60 percent.
Odpovedať
V dielni tak dávam v zime sušiť prádlo na sušiaky 😅 Večer vyperiem, ráno tak er suché. Sušičku púšťam až na jar (čiže ďalšia úspora) 😎
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@dzonyby entalpický alebo krížový výmenník?
@megdesign entalpicky
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zdenkonr:

@dzonyby Montovaný dom s lokálnymi jednotkami, kú…
@zdenkonr aj ja mam klimu, jeden krat som nou skusil kurit iba na skusku a to iba chvilu ako to funguje...inak kurim iba krbom. Rekuperaciu mam sentinel.
Odpovedať
Profilova fotka

@slovakman22 ahoj, tiez mame jednotku co vysusuje a voda ide do kondenzu a kanalizacie.... Nejaky cas sme mali rotacny zvhcovac, trochu pomohlo, ale na velky dom nestacil. nejak sme si zvykli. a ked sa perie, veci sa susia v dome, tak to doplna vlhkost. poslednych 5 rokov to uz neriesim. reku ide na minimum, 20 percent
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?