Ahojte strecháči, prosím vás, ktorí máte komplet dom na elektrinu, čiže aj podlahové, aké ste mali prvé vyúčtovanie za elektrinu v novostavbe?!
Mame bungalov, 120m2 úžitková plocha, nasťahovali sme sa v decembri 2021, tesne pred Vianocami.
Kotol sme napajali v polovici novembra, do začiatku decembra sme temperovali, kúriť sme začali začiatkom decembra, bojeler spustený v polovici decembra, spotrebiče nahodené začiatkom decembra spolu s kuchyňou a prišla nám nenormálna faktúra z SSE 1843€ (po odrataní zálohových platieb, inak 2500€)🤦♀️ zdá sa mi to neskutočné na to, ako krátko bývame /kúrime. Viete mi niekto poradiť aká je cca normálna spotreba na rok pre 3clennu rodinu?! Ďakujem
11mWh to spotrebujem asi za min ked je nie žiaden odber v NT , to je len spotreba stykača, a 11 MWh sa oplatí už pre tarifu DD5 všade
@blackomt len tie poplatky za distribúciu sú za tvoju spotrebu,takže je jedno či ťa to zaujíma alebo nie ale platíš to
@sonau
V Bratislave určite 🤣. Ale aby ste tu nemudrovali tak vôbec ma nezaujíma cena za spotrebu EE. Všetci tu riešime ako ušetriť a pritom najväčšia položka je hypoteka 🤣
@sonau
Daj tvoju spotrebu EE na porovnanie, nech ti môžem závidieť 🤣. Rýpať vieš ale to je všetko. Ako si už poradil dotyčnej osobe ,ktorá diskusiu založila?
@milan_toman@hockto
ahojte, tak vyzerá to na poruchu kotla 🙄 ešte čakáme na skúšku, ale teda bude chyba na 99% tam 😩 este, že vyúčtovanie neprišlo v lete, lebo to si nechcem ani predstaviť 🤦♀️
@zltalienka pochybujem že môže byť vyššia spotreba pri el. kolti,môže byť ak vykuruje na vysokú teplotu vzduchu, ten je totiž dobre istený,zvlášť v novostavbách musí mať sieť TNS a ochranný istič,jeho výkon je tak vysoký že ťažko bude tiecť prúd niekde cez zvod len do nulového vodiča, nemôže sa prehriať ani systém, a kto má dnes kotol bude mať aj IMS elektromer, tam si môže zistiť spätne spotrebu, alebo priamo na EM aktuálnu spotrebu, porovnám zo štítkom na aký výkon ide a ihned viem či je OK , no môže sa nájsť niekto kto sa o to po celý rok ani nepozrie a zbadá až pri ročnom vyúčtovaní