Problém so stavebnou firmou

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Po 4 mesiacoch od odovzdania hrubej stavby sa nam ozvala stavebna firma ze material, ktory nechali na nasom pozemku bol ich. Konkretne ide o palety s tvarnicami, ktore nepouzili na stavbu domu. O tom, ze je to ich material nam ale samozrejme do teraz nepovedali ani slovo a to sme ich viackrat kontaktovali ohladom dokoncenia este niecoho plus sme chceli od nich dalsie prace. Boli sme v tom, ze palety su nase a tak sme ich konecne predali. Teraz chce firma od nas 1700 euro. Alebo ze ak im nezaplatime ze nam pridu rozobrat strechu a vezmu si spat skridlu. Na co som povedala ze tak v tom pripade zavolam policiu. A takto skoncil nas telefonat. Co si myslite ako mame postupovat ? Mne to pride ako vyhrazanie. dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@katarinka16 To je tiež pravda ;-) je to celé zložité a riadne zamotané...hlavne im prajem nech sa to vyrieši čím skôr a bez problémov :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Firma keď odovzdáva stavbu tak musí mať vypratané stavenisko.Tj mali si všetko čo bolo ich odviesť ešte pred odovzdávaním diela.Ak tak neurobili mali aspoň upozorniť že si to odvezú dodatočne.Podľa mňa ste plne v práve.
Odpovedať
@zuxik Výrobca škridlí - Bramac si účtuje zálohy za palety a keď sa palety vrátia, zálohu kupujúcemu vrátia. Možno preto povedali, že si zoberú škridlu. Oni určite majú faktúru a v stav. denníku bude info o termíne pokládky strechy. Keď ti stavala firma nemala si žiaden preberací protokol, výkaz o kúpe materiálu a spotrebe a pod. ? To akože ste stavali bez zmluvy ? Ako to bude zo zárukou ?
Odpovedať
@zuxik nestresuj sa. su to hulvati a dobre vedia, ze si na teba mozu dovolit. prvu vec by som im povedala, ze odteraz ich ziadas, aby komunikovali pisomne a druhu iba cez tvojho pravnika. my pravnici sme na sproste telefonaty zvyknuti a aky pozicaj, taky vrat :-D ak budes potrebovat poradit, napis mi ip. drz sa!
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?