Odpoveď na príspevok od mesiac1:
Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o radu s nefunk… @mesiac1 vyskúkšaj ho naprázdno, či doň ide voda.. skrátk napoj hadicu s vodou a stlač. bez elektriny.. musí cezeň pretekať voda až cez dýzu von, aj ked nie pod tlakom.. Ked netečie, tak je tam niečo upchaté a to by nasvedčovalo tomu, ako sa tá wapka správa..Odpoveď na príspevok od zicher:
@mesiac1 vyskúkšaj ho naprázdno, či doň ide voda.… @zicher Ahoj.to som skúšal. netecie voda.len co môže byť upchate? Ďakujem za info.Odpoveď na príspevok od mesiac1:
@zicher Ahoj.to som skúšal. netecie voda.len co m… @mesiac1 ved chod postupne.. od ventilu v stene, cez hadice, či preteká voda, potom skontroluj hadicovú rýchlospojku, snáď hadica upchatá nebude, lebo to by si bol za hlupáka.. Pokračuj do stroja, ked ho máš rozobratý, vymontuj ten vodný filter- to priesvitné na tej trubke, prefúkni.. ked ho budeš mať vonku, tak pozri do tej trubky, či tam niečo nie je... Ale bude to zrejme upchatý ten filter. Ked nebude, tak rozober vstupnú zostavu čerpadla.. Motor nie je zavodnený, inak by nevrčal.. Takže dalej už závada nebude, Za motorom je vysoký tlak ak by bola chyba tam, tak motor nebude vrčať, ale naopak, bude vypínať aj počas wapkovania. Ešte mi napadla jedna možná príčina- nízky vstupný tlak do stroja. Nepretlačí spätnú klapku na motore.Odpoveď na príspevok od zicher:
@mesiac1 ved chod postupne.. od ventilu v stene, … @zicher keď rozoberiem vstupnú časť čerpadla, tak tam nehrozí že tam nastane netesny spoj? Vyzerá to na pohľad že spoje sú niečím natreté,nejakou tekutou izoláciou aby tesnili.ked som volal do servisu povedali ze mohol odísť tlakový spínač.skusim sa ešte napojiť niekde u niekoho,kto ma väčší tlak.dik za rady.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Wapka si v pohode nasaje vodu... Na vstupe nepotr… @frantisekca ďakujem, kde by este mohla byť chyba,keď nie tlak ?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
Wapka si v pohode nasaje vodu... Na vstupe nepotr… @frantisekca to nie je celkom pravda, že si nasaje.. Práve spätná vibračná klapka je to, čo bráni vode, aby sa stlačená vracala spať do prívodnej vetvy. Objemové čerpadlo má piestik, ktorý kmitá hore-dolu a klapka usmerní stlačnú vodu, kam má smerovať-zabráni jej návat do prívodnej vetvy.. Ked je klapka- je to kužeľová alebo guličková ucpávka, zaseknutá, tak voda nemá ako zaplaviť piestik. Je to rovnaké, ako v pákovom kávovare, len vačších rozmerov.. Treba vačší tlak, aby odtrhlo tesniaci kužeľ, alebo gulčiku od sedla, aby piestik zaplavila voda. Ked motor hučí a voda netečie, tak nie je zaplavený vodou.. Na motore je tlakový spínač, ktorý vypína, ked je systém natlakovaný.. Po stlačení pištole klesne tlak a tlakový spínač zapne motor.Jde to relatívne primitívny stroj, ale bez spätnej klapky by nevedel fungovať.. Tá je namontovaná tesne pred piestom vo vstiupnej komore. Odpočúam, aby rozobral to filtračné sitko a strčil jemne skrutkovač a potlačil ihlu klapky, tým ju uvolní.. Ak je volne dosupná v tej rúrke.. Môže a nemusí byť, neviem, nemám tento typ stroja..Ale v každom prípade ten stroju musí ľahko prepúšťať vodu aj bez čerpadla.. T.j ked tam pripojí hadicu a stlačí pištoľ, tak musí cezeň pretekať voda.. tým pádom je ten spätný ventil voľný. Ked nepreteká, tak je tam bud nejaký sajrajt, alebo je zaseknutá.. Všetko ostatné je len dierka v hadici a na konci ventil v rúčke pištole.Odpoveď na príspevok od mesiac1:
@frantisekca ďakujem, kde by este mohla byť chyba… @mesiac1 prosím ťa len tam nepchaj žiadny skrutkovač, ako ti tu niekto radí. Keď to pripojíš hadicou na rozvod vody, vytiahneš WAP z elektriny, zložíš hadicu, pištoľ, nástavec tak ako máš a stlačíš páku spustenia WAP, musí cez trysku striekať cícerkom voda. Ak nestrieka, je to niekde upchaté. Žiadny vysoký tlak tam nepotrebuješ.Odpoveď na príspevok od zicher:
@frantisekca to nie je celkom pravda, že si nasaj… @zicher https://youtu.be/CUvIDJv2RDs?si=1zQkU... Čas 8,20. https://youtu.be/hdde_ELTgSE?si=OPYxf... Čas 4,40. https://youtu.be/JbhaufuIRhQ?si=KGX0L... Čas 6,45. Moja K5 taktiež bez problémov si ťahá bez tlaku.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mesiac1 prosím ťa len tam nepchaj žiadny skrutko… @megdesign no a čo má urobiť, ked nestrieka? Vysvetli pls.Odpoveď na príspevok od zicher:
@megdesign no a čo má urobiť, ked nestrieka? Vysv… @zicher no určite tam pchať skrutkovač alebo podobné sprostosti.... Nájsť kde to je upchaté. Možno by stačilo dať dole pištoľ či ide voda z hadice... Môže byť zalepená tryska na nadstavci, keď to tri roky stálo v šope...Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@zicher https://youtu.be/CUvIDJv2RDs?si=1zQkU1e2… @frantisekca nie každá WAP dokáže nasávať zo suda...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zicher no určite tam pchať skrutkovač alebo podo… @megdesign keby bola zalepená tryska na hadici, tak mu vypne motor, lebo natlakuje systém.. Ale jemu motor hučí.. Takže chyba je na prívode, lebo motor nemá vodu.Odpoveď na príspevok od zicher:
@megdesign keby bola zalepená tryska na hadici, … @zicher napísal som možno, nie že je zalepená tryska... Nauč sa čítať... Proste to treba otvoriť a zistiť, prečo mu tlačí čerpadlo opačne. Podľa tej priesvitnej koncovky je to vidno, že tam žblnkoce voda, čo by nemala, keď je hadica pripojená na rozvod vody pod tlakom.Odpoveď na príspevok od megdesign:
@zicher napísal som možno, nie že je zalepená try… @megdesign tak si sa mal zamyslieť nad tým, čo píšeš. súhlasím, pokiaľ funguje vibračná klapka, tak každá nasaje.. Ale ked je klapka zaseknutá, či bordelom, alebo vodným kameňom, tak nenasaje žiadna. Vyšší prívodný tlak by ju mohol uvolniť. Alebo ju treba mechanicky ju rozhýbať. Zjavne jej zaseknutá, ked voda cez wapku netečie. A kedže na vstupe má filter pevných častíc, tak to nebudú nečistoty.. Skôr vodný kameň.Odpoveď na príspevok od zicher:
@megdesign tak si sa mal zamyslieť nad tým, čo pí… @zicher ja som písal príklad, možno, môže byť... Proste to môže byť čokoľvek. Ale určite nebudem radiť laikovi tam špárat v spätnej klapke, ktorá je na 98% z mosadze, aby ju doškriabal. Píšem že nie každá nasaje... Wapka nebola nikdy použitá, stála tri roky v šope. Vodný kameň? Wtf?!Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mesiac1 prosím ťa len tam nepchaj žiadny skrutko… @megdesign a už len zistiť, kde je to upchate.Odpoveď na príspevok od mesiac1:
@megdesign a už len zistiť, kde je to upchate. @mesiac1 podľa mňa to nieje upchaté... Ak ti hentak žblnkoce voda v tom priesvitnom rýchlokonektore a v hadici, ktorou ide voda do WAP, je tlak vody zo systému rozvodu vody domu, podľa mňa ti tlačí čerpadlo opačne...Odpoveď na príspevok od megdesign:
@mesiac1 podľa mňa to nieje upchaté... Ak ti hent… @megdesign ok.dakujem za info.Odpoveď na príspevok od mesiac1:
Ahojte, Chcel by som vás poprosiť o radu s nefunk… @mesiac1 Ta ako si to vyriešil ???