Problém s klimatizáciu

Ahojte idem si po radu možno mi tu niekto poradí :) Bývame v byte na 6 poschodí úplne pod strechou, cez tieto horúčavi mamé v byte hrozné teplo 31C. Preto sme sa rozhodli dať si namontovať klimatizáciu. Nemáme balkón. Kontaktovali sme správcu, ktorý sa pred nami tváril, že s tým nemá najmenši problém stačí ak si zoženieme podpisy od vlastníkov bytov stačí nám nadpolovičná väčšina a všetko bude ok. Žiadnemu susedovi klimatizácia nevadí........ V deň montáže klimatizácie nám prerušil montáž s tým, že nemáme povolenie od stavebného úradu a zavolal na nás políciu. Samozrejme nám žiadny dokument ohladne prerušenia montáže nedal. My sme si museli zaplatiť plošinu, ktorá nám klimatizáciu montovala a to nie je lacná záležitosť. Takže klimatizáciu máme namontovanú len v byte a môžem sa akurát tak na ňu pozerať. Prosím Vás vie mi tu niekto poradiť už som zúfalá so správcom sa nedá dohodnúť už nám nezdvíha ani telefón.......
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od dominika3737:

Ahojte idem si po radu možno mi tu niekto poradí …
@dominika3737 dobre spravil správca. Netreba len súhlas nadpolovičnej väčšiny, ale aj stavebné povolenie... Vybavuj stavebné povolenie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@dominika3737 dobre spravil správca. Netreba len …
@megdesign áno to viem treba to ohlásiť na stavebnom úrade tam už som bola, ale bez súhlasu správcu sa nepohnem ďalej a on mi ten súhlas nechce dať........... A súdiť sa a naťahovať s niekym kvôli klimatizácii ktorú som si dala robiť do vlasného bytu... príde mi to msiešne Keby viem dopredu, že bude robiť správca problém tak si klimatizáciu už nedám.......... teraz nemám ani klímu ani peniaze Susedia vedľa v bytovke majú bez problémov klimatizácie nikto im nerobil problém
Odpovedať

@megdesign áno to viem treba to ohlásiť na staveb…
@dominika3737 to nieje vo vlastnom byte ! ale spolocna fasada ... takze nie moje, ale nase ... a inak to plati aj o stenach, ale ludia si myslia, ze moj byt mozem vsetko zburat ... idealne aj nosne steny :D a treba suhlas vlastnikov, co znamena zvolat schodzu, tam sa to odsuhlasi a spravca vam da potom potvrdenie zapisnice, on sam vam povolenie nemoze dat, je to spravca len ... alebo potom mailom, obehat ... zalezi ako to mate zauzivane ... ale ako, s plosinou montovat, lepsie je uz pod / nad okno a pod ... lebo servisy budu drahe potom kef sa k tomu nik uz nedostane vez plosiny ...
Odpovedať

@megdesign áno to viem treba to ohlásiť na staveb…
@dominika3737 ty súhlas správcu nepotrebuješ. Potrebuješ súhlas väčšiny obyvateľov bytovky...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od shadowmilan:

@dominika3737 to nieje vo vlastnom byte ! ale spo…
@shadowmilan podpisy teda súhlas mám z celej bytovky nie len z nášho vchodu to viem, že treba, ale sú mi na nič lebo podpisy treba mať oficiálne zo schôdze, ktorú správca odmieta zvolať. mne sa skôr jedná o to či sa dá správca niak obísť aby som dostala povolenie zo stavebného úradu. Kamarátke stačilo si obehať susedov mala podpisy správca jej dal razítko isla s tým na stavebné a vybavené........tu záleží veľmi od správcu kto aký je........
Odpovedať

@dominika3737 ty súhlas správcu nepotrebuješ. Pot…
@megdesign áno súhlas väčšiny obyvateľov bytovky mám ale na stavebnom mi to nechceli uznať treba k tomu vyjadrenie aj od správcu a ten nám robí naprieky
Odpovedať

@shadowmilan podpisy teda súhlas mám z celej byto…
@dominika3737 správca ti musí dať razitko. On nieje majiteľ bytovky. Len ju spravuje. Takže ak odmieta komunikovať a ty máš podpisy od ostatných obyvateľov, normálne si zavolať políciu ako doprovod a vybrať sa za ním aj s nimi....
Odpovedať
Profilova fotka
Stavebny urad trva na vyjadreni od spravcu? Lebo to nie je potrebne. Co presne povedal spravca, preco nechce dovolit namontovat vonkajsiu jednotku? Moze to byt preto, ze je bytovy dom zatepleny a ak sa zasiahne do zateplenia, zrusi sa zaruka na zateplenie? Ak by bol toto takyto pripad, tak potom moze byt moznost kontaktovat firmu, ktora robila zateplenie a dohodnust sa s nimi, za akych podmienok povolia montaz konzol na klimu. Nam ked zateplovali dom, tak konzoly na klimu isli pod zateplenie a medzi konzolu a murivo musela ist vrstva izolacie na odstranenie tepelneho mostu
Odpovedať

Ahojte idem si po radu možno mi tu niekto poradí …
@dominika3737 toto riešil môj syn túto jar. Na bytovom družstve-správcu činžiaku, dostal tlačivo a s ním obehal komplet celý bytový dom s domovou dôverníčkou a vyzbieral dostatočný počet podpisov. Ten zoznam zaniesol na stavebné bytové družstvo, to sa k danej montáži vyjadrilo a so súhlasným stanoviskom šiel na mesto- stavebný úrad. Následne dostal povolenie k montáži.. Avšak táto montáž bola prevedená vlastne súbežne s vyzbieravaním podpisov, kedže už vedel, že súhlas dostane.. Mesto vydalo povolenie, ale klíma bola už dávno namontovaná... Nie je to štandardný postup, ale vlastnicí bytového domu boli vlastne radi, že to vybehal syn za všetkých, lebo väčšina si aj tak chce namontovať klimu.. Keže pre bytový dom už majú súhlasné stanovisko, tak si ostatní veselo môžu montovať klímy, stačí im iba danú skutočnosť oznániť na úrade... Mimochodom činžiak ped pár rokmi prešiel obnovou- tj. je komplet zateplený.. Trebalo k tomu dať fasádu do pôvodného stavu, čo bola podmienka od správcu.. Ale to nebol žiadny problém.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od sissik:

Stavebny urad trva na vyjadreni od spravcu? Lebo …
@sissik správca sa oháňal zárukou na fasádu. Kontaktovali sme firmu, ktorá fasádu zateplovala. Máme písomné vyjadrenie od firmy, že záruka na fasádu dávno zanikla. Nechápem prečo nám robí spravca takéto problémy. Nikto s tým nemá problém s vlastníkou bytov len on jediný..........
Odpovedať

@dominika3737 správca ti musí dať razitko. On nie…
@megdesign no práve to razítko nám odmieta dať. Tvrdí, že podpisy sú neplatné, treba to oficiálne odhlasovať na schôdzy čo uznávam má pravdu v zákone to tak je, ale každý koho poznám riešil klímu práve takto cez podpisy nikto nikomu nerobil problémy. Najhoršie, je že chceme schôdzu a on ju odmieta zvolať......nedvíha telefóny
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od zicher:

@dominika3737 toto riešil môj syn túto jar. Na b…
@zicher to máte super. My nemáme bytové družstvo ale správcovskú firmu tak tam je to komplikovanejšie. Ten správca nám tam robí patálie a nevieme ako to bez neho riešiť. Podpisy máme vyzbierané z celej bytovky len tam treba od neho razítko a to nám nechce dať
Odpovedať
Článok sa načítava...

@megdesign no práve to razítko nám odmieta dať. T…
@dominika3737 ako môže odmietnuť zvolať schôdzu, keď vy ako obyvatelia ste schôdzu iniciovali? Pošlite mu doporučený list, že pokiaľ nebude spolupracovať, budete nútení, ako spoločenstvo vlastníkov, vymeniť spravcovsku spoločnosť. Spravcovsku spoločnosť si vyberá spoločenstvo vlastníkov.
Odpovedať

@zicher to máte super. My nemáme bytové družstvo …
@dominika3737 Kto je vlastníkom bytov? Vy alebo správcovská spoločnosť? Ked máš nadpolovičnú vačšnu odsúhlasenú, tak správcovská spoločnosť nemá prečo robiť prieky. Iba ak by ste boli v nájme a vlastníkom bola daná spoločnosť, vtedy môže mať vlastné podmienky. megdesign má v tomto pravdu. Správcovskú spoločnosť môžete vymeniť, ale je pravda, že sa to ľahko napíše a ťažšie vykoná. .Zasa by ste si museli výmenu odsúhlasiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?