Predeliť priestor stenou v strede?

Zobraz úvodný príspevok
Priatelia, ideme stavať a architekt nám navrhol obývačku s kuchyňou tak, že je to jeden veľký priestor. Momentálne máme podobnú situáciu. Mne sa to zdá ale rušivé, ako jeden priestor v dennodennom používaní: keď napríklad varím, tak decká v obývačke dávajú telku naplno, lebo im vadí hluk a tiež mám radšej, keď sú tie priestory aspoň trošku oddelené. Chcela by som tam dať do stredu predelenie stenou, architekt sa prieči, že zabijem ten veľký priestor. Aké máte s týmto skúsenosti? Mne sa ten priestor zdá veľký aj keď bude predelený. Moja predstava je narysovaná žltou. Z každej strany by bol priechod 1.2m a stena by mala šírku 2m. Dĺžka celého priestoru je 11.25m a šírka 4.4m. Určite nechcem takú tú lamelovú stenu, lebo tá hluk neutlmí. Ocením každú radu. 🤩
Odpovedať
1
2
@betka8880 podľa mňa nie, jedna celá stena je presklená s otovoreným výhľadom. Takže to snáď bude ok.
Odpovedať
@jumt nápodobne. Najprv sa mi to zdalo ako dobrý nápad, ale teraz by som brala trochu oddelenú kuchyňu od obývačky. Nemôžem pustiť mixér, šľahač keď ide nejaký film, lebo potom nepočuť nič z telky. Otvorený priestor je jedna pekná vec, ale druhá je, že je to vlastne nepraktické 🙂
Odpovedať
trochu som nakreslila do tvojho, ako by sa to ešte dalo. Podľa mňa je tam dosť veľký priestor na tú stenu. Buď tá bordová línia - jedna možnosť, alebo oranžová - druhá možnosť. V stene môže byť krb, alebo knižnica, alebo na stene telka, obrazy, čokoľvek
Odpovedať
@btus Ďakujem ti, aj toto vyzerá dobre, zvážim. Tá oranžová verzia je fajn. Mne sa tie otvorené priestory vo všeobecnosti páčia, len keď má človek deti, už mu ide aj o tú praktickosť. A presne toto by sa dialo u nás, pustila by som šlahač a decká telku na 60. 😄
Odpovedať
@danaxi pokiaľ si tú stenu neuzatvoríš, i tak dajú telku "na 60" toto je len "vizuálny predel", zvuk sa bude šíriť cez prechod i tak.
Odpovedať
@zltalienka určite, toho som si vedomá, že to úplne neodhluční. Ale vďaka za upozornenie.
Odpovedať
Možno by stačilo viac tolerancie. Asi nešľaháte v kuchyni každý deň. Ak deti pozerajú niečo dôležité, tak si to môžu nachvíľu zastaviť, alebo vy budete sľahať počas reklamy. Okrem toho, vždy je to otázka pár minút. Ako spomínajú ľudia vyššie, hluk to neutlmí, bude to skôr iba optická bariéra.
Odpovedať
@raphael42 NO, napr. ja keď cez víkend pečiem tak šľahač ide cele doobedie, alebo poobedie 🙂 To nie je len 10 min. A napr cesto na chlieb sa miesi dlhšie ako je reklama 🙂 Ale každý si stavia dom pre seba a preto si ho urobí tak, aby vyhovoval jemu a nie ostatným. 🙂
Odpovedať
@btus neviem, asi som zvláštny, ale veď to sú normálne zvuky domácnosti. Neprežíval by som to tak. Ale ak je požiadavka na zvukové oddelenie kuchyne od obývačky, tak to nejaká stienka nevyrieši. Už túto tému nechám tak, držím palce, nech sa autorka témy rozhodne k vlastnej spokojnosti 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@danaxi priestor 9x4,3m. Prerábali sme starší dom. Tu priečku sme tam aj museli dať, lebo sme si neboli istí, či vydrží betónová deka a nepadne nám na hlavu.
Odpovedať
Profilova fotka
@danaxi Chces stenu daj si stenu. Ale neargumentuj detmi, to je s prepacenim cista blbost, vyhovorka. Deti nie su z porcelanu a nejaky mixer ich nezabije. Este aby som prisposobovala dom tomu, ze fagani potrebuju nerusene pozerat telku, no co som uz uplny ..... Zapoj ich do varenia a bude po "probleme". Ale ak oddelenie chces pre SEBA, tak si ho tam daj. Skus architektovi pomenovat realny dovod, preco to tak chces. Chces sukromie, vadi ti, ked ta niekto ocumuje? Ok. Chces vizualne oddelenie, lebo upratujes tak raz za dva tyzdne, ked nie je v sufliku ani jedna cista lyzicka? Ok. Nehladaj argumenty na internete, pomenuj tomu architektovi pravy dovod, preco to tak chces a mozno sa nebude tolko priecit. Ja osobne stavat nove, tak idem do samostatnej kuchyne.
Odpovedať
Profilova fotka
@danaxi jaj tak to potom áno, iné by to bolo, keby tam bola len taká klasická stena s oknom 🙂
Odpovedať
Článok sa načítava...
No ono niekedy aj keď človek chce, nebude to buď vyzerať dobre alebo tak celkovo to nebude ok, radšej počúvať architekta 🙂
Odpovedať
@maslenka47 wow. Ja sa pýtam na veci ohľadne stavania a tu sú ešte aj odborníci na výchovu a spolunažívanie. 😄
Odpovedať
Pokial si niekto nevie predstavit, ze by niekedy mohol chciet mat klud v obyvacke aj kuchyni naraz a nerusit sa navzajom, tak si tam tu stenu neda. Pre mna je to nepochopitelne, ale nemusim rozumiet vsetkemu. Je to problem, mam s tym osobnu skusenost a inak nez oddelene by som staval jedine garzonku (aj to mozno nie, lebo staci pustit rychlovarnu kanvicu a hlasitost ide na 100%).
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?