Odpoveď na príspevok od peterban:
Mame pracku bosch, ma 3 roky a zacala hadzat chyb… @peterban Ako vysoko máte odpady? Práčka má pomerne slabé čerpadlo a ak pracovalo na hrane svojich možností, možno už na to po rokoch nestačí.Odpoveď na príspevok od roman_:
@peterban Ako vysoko máte odpady? Práčka má pomer… @roman_ Máš pravdu. Ak majú zaustenie vývodu práčky do odpadu o 2 poschodia vyššie, tak práčkové čerpadielko to už asi nezvládne. Ale keď je situácia štandardná, tak každá jedna práčka by mala vytlačiť vodu min. do svojej výšky.Odpoveď na príspevok od peterban:
Mame pracku bosch, ma 3 roky a zacala hadzat chyb… @peterban ... niekedy, keď práčka pred žmýkaním nedokáže rovnomerne rozližiť váhu po obvode bubna, to vyhadzuje E chybu aj mne. Ale ako píšem.. ak dám prať napr zimnú bundu a niečo k tomu, čo je pred zmykanim menšie ako bunda, ale ťažšie, tak si to práčka nevie pred žmýkaním rozložiť váhovo, aby bubon nechcel vzlietnuť. Nemôže to byť aj váš prípad?Odpoveď na príspevok od peterban:
Mame pracku bosch, ma 3 roky a zacala hadzat chyb… @peterban ..Kľudne dávaj OCOT naďalej do práčky a po krátkom čase sa začneš čudovať, že budeš okolo práčky môcť založiť rybníček......🫣 OCOT nepatrí do práčky, UMR !!!!!!!😮Odpoveď na príspevok od technik007:
@peterban ..Kľudne dávaj OCOT naďalej do práčky … @technik007 mozete rozviest? dakujemOdpoveď na príspevok od jaronick:
@technik007 mozete rozviest? dakujem @jaronick ...čo chceš rozviesť??? To že sa ocot nedáva do UMR-pračky????Odpoveď na príspevok od technik007:
@jaronick ...čo chceš rozviesť??? To že sa ocot n… @technik007 áno tiež ma to zaujíma. VďakaOdpoveď na príspevok od ricir:
@technik007 áno tiež ma to zaujíma. Vďaka @ricir @jaronick--- Do UMR ako aj do pračky máš na to určené čistiace prostriedky a NIE ocot nakoľko ocot Ti likviduje tesnenie / elastičnosť tesnenia/ a po viac aplikáciach čistenia octom ostanú tesnenia /simering / stvrdnuté a máš vyrobený malér-únik vody, tesnenia pri ložiskách bubna,tesnenie čerpadiel, hlad.spínačov atď..Ocot môžeš dať tak akurát na vyčistenie od vodného kameňa do rýchlovarnej konvici,alebo do sifónov... Stačí???Odpoveď na príspevok od peterban:
Mame pracku bosch, ma 3 roky a zacala hadzat chyb… @peterban To čo máš chybu je viac menej čerpadlo na vypúšťanie, po 3rokoch je to bežná vec, nakoľko už sú iné čerpadlá ako v minulosti... Predošlé čerpadlá mali oddelenú priehradku od motora-čerpadlo, terajšie už majú rotor PONORENÝ do vody kde je aj saponát a po čase saponát pekne krásne v púzdre uloženia rotora čerpadla stráca svoj "rozmer" to znamená že sa púzdro vyderie a čerpadlo dáva nepríjemný piskot alebo sa jednoducho "zadiera" a stým pádom čerpadlo stráca "účinnosť" a nevyčerpá Ti vodu-vyhodí chybu čerpania vody...Netvrdím že je to na 100% táto závada,môže byť aj porucha na riadiacej doske ale toto je dosť častá závada po 3rokoch nielen u Bosch, aj u iných značkách..Je potrebné zistiť či pri vypúšťaní vody "dáva" dostatočný tlak čerpadlo...Skús ho pribrzdiť prstom /na hadici/ a zbadáš ako sa bude chovať čerpadlo....Odpoveď na príspevok od technik007:
@ricir @jaronick--- Do UMR ako aj do pračky máš n… @technik007 áno, vďakaOdpoveď na príspevok od technik007:
@ricir @jaronick--- Do UMR ako aj do pračky máš n… @technik007 A Ty si myslíš, že originálne čistiace prostriedky majú aké pH? To že súčasná guma po nejakej dobe začína tvrdnúť, nie je vinou napr. octu, ale zelenej lobby, ktorá presadila jej "ekologicku"výrobu.Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 A Ty si myslíš, že originálne čistia… @petersd ""To že súčasná guma po nejakej dobe začína tvrdnúť, nie je vinou napr. octu,""" áno aj!!!!!!!!!!!!!!!!!! a aj to druhé😀Odpoveď na príspevok od technik007:
@petersd ""To že súčasná guma po nejakej dobe zač… @technik007 Dnes je umenie nájsť gumu, všetko je polyuretán.... nielen podrážky na topánkach ale aj hlavné priechodly na kábloch koncernu VW..Odpoveď na príspevok od petersd:
@technik007 A Ty si myslíš, že originálne čistia… @petersd A čo s tým má spoločné pH? Môžeš mať látku, s pH 2, ktorá gume nevadí a tiež takú, ktorá ju zožerie alebo vytvrdne. Rovnako tak môžeš mať pH 12 a nájdeš látku, ktorá je v pohode a ktorá nie. Jeden príklad za všetky, pH Coca coly je 2,8. Rozožerie ti ústa a krk? Nie. Kyselina sírová s takým pH by ťa spoľahlivo zabila.