Potrebujem poradit - Bojler na teplu vodu BOSCH Tronic 6000T ES 120

Dobry den, prisiel som si sem po radu. Vie niekto cim moze byt toto sposobene (vid foto) ? Mama zevraj citila nieco spalene a v kryte sme nasli toto (vid foto). Vyzera to ako uhlik. Bojler zevraj hreje ale ako keby slabsie. Ja sa vobec nevyznam v tomto takze netusim ze ci je to vazny problem alebo sa da s tym fungovat a co sa vlastne stalo. Alebo ci je mozna aj oprava. Dakujem sa vase postrehy. EDIT: pri vyrobku sa uvadza: "Vykurovacie teleso vôbec neprichádza do styku s vodou a horčíková anóda sa stará o posilnenie ochrannej vrstvy" Moze to byt prave ta horcikova anoda ktora sa spalila ?
Odpovedať
Tento "prášok" vyzerá ako vodivá tepelná výplň, ktorá je medzi vyhrievacím telesom a jímkou, v ktorej je zabudované. Spálené mohlo byť cítiť z toho, že sa roztavil kryt okolo prechodu vyhrievacieho telesa do bojlera a prášok sa vysypal. Preto bojler slabšie hreje. Ak je ešte v záruke, určite reklamujte, ak nie, tak je to na výmenu. A anóda je vnútri vo vode, tej sa nestalo nič...
Odpovedať
@dedo758 preto bojler nemôže slabšie ohrievať kam by sa podelo to teplo so špirály?preto môže akurát ohrievať neskôr, možno stačí zvýšiť teplotu na termostate,mohol vzniknúť skrat vo vinutí suchej špirály,treba premerať odpor samotnej špirály a medzi obalom, má tak menší výkon, ide to i vyčistiť musí sa vybrať a prečo po slovensky český výraz"jímka"?rúrka, alebo obal
Odpovedať
@duzu EDIT: pri vyrobku sa uvadza: "Vykurovacie teleso vôbec neprichádza do styku s vodou , správne je že by sa nemala dostať voda na špirálu, ale obal sa mohol prederaviť znehodnotil prášok, ak ho tam vôbes mal ,lebo bývajú i suché kde je len vzduch, ohrieva obal a následne vodu, ja mám radšej špirálu priamo vo vode,len sa musí ohriavať na nižšiu teplotu 40-45 st., aby nevznikal kameň
Odpovedať
@duzu Neviem o rozumnom slovenskom ekvivalente. Aj niektoré slovenské e-shopy to bežne používajú. Čidlo zasuniem do...? - Jímky...
Odpovedať
@dedo758 jímka je nádrž,žumpa,šachta ale špirálu dávajú väčšinou do rúrky, a slovenská jamka je dulka, a horníci chodia do dolu, majú švestky ale slivovicu, to sme sa nasmiali na vojenčine
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?