Postup prác úprava okolia rodinného domu

Dobrý deň, Chcel by som poradiť s čím mám najskôr začať pri úprave okolia. Mam stavať plot, zarovnať terén,osadiť obrubníky ? Myslim si že najprv obrubníky potom zarovnat - nakoniec plot ale plot treba si zamerať aby sme vedeli pokial ísť s obrubníkmi ale jeden obrubník vynechať a potom doplniť. Keby ste poslali aj fotky pre inšpiráciu plot parkovanie pred bránou za bránou Ďakujem za odpovede
Odpovedať
Profilova fotka
@jarosciak96 Musis sa odpichnut o vysok na pozemku. Mas to nejak zmapovane? Aj zdanlivo rovny pozemok moze"plavat" +- 10-20 cm ti spravi kubiky zeminy... Potom si je najlepsie vytycit vysky (zatlct drevene koliky), obrubnikov, plotov atd... Postup je potom na tebe. Ci chces najprv plot alebo chodniky.. alebo vsetko naraz 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Isiel by som cestou plot brana a branicka a chodniky parkovanir riesil nasledne. Vodoroviny treba dodrzat mezi obrubnikmi samotny chodnik moze byt nakloneny. Ja byvam v krajine rovine a naklon na 30m je 2m takze chodniky kopiruju teren.
Odpovedať
Profilova fotka
osobne by som najskor poriesil plot a od toho by som sa odrazil, co sa tyka chodnikov obrubnikov a podobne
Odpovedať
@richard71 takto to asi aj spravím nameral výšky, spravím obrubníky a od nich sa odpichnúť výškou terénu ďalej. Pozemok pláva niekde nic niekde 30cm niekde 10. Bola to záhrada kedysi Ďakujem za rady
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?