Poškodenie obkladu v kúpelni zistené mesiac po výmene stupačiek

ahojte, ako by ste postupovali, aK: cca mesiac dozadu boli v našom bytovom dome menené komplet stúpačky, v kúpeľni mame za wc sadrokartón a na ňom nalepené obkladačky, pri výmene robotníci museli vymeniť dva spodné rady obkladačiek. Všetko ok, upravili do pôvodného stavu s použitím našich odložený ch obkladačiek. K meračom vody máme takú odkrývajú dosku so 6 obkladačkami nad wc a keď som pri odchode na dlhú dovolenku ako to vždy robievam išla vypnúť vodu a odložila som túto dosku, vysunul sa rad obkladačiek, ktorý bol pod ňou a vypadá, že odpadne...s touto časťou "steny" robotníci nemanipulovali priamo, ale materiál, ktorý pri stúpačkách naniesli do priestoru za ňou, ju zrejme vytlačil. Môžemm to "reklamovat" ?
Odpovedať
Nespravis vobec nic, ale skusit mozes 🙂 Pokial ich realne mas tak ich rozobrat a znovu nalepit a zaskarovat.
Odpovedať
@celievi Nemôžeš. Vlastník bytu je povinný sprístupniť stúpačky (ktoré sú spoločným majetkom) v prípade výmeny či havárie. U nás, keď menili stúpačky, tak každý vlastník musel sprístupniť šachtu v plnej dĺžke a následne si opravy urobiť vo vlastnej réžii a na vlastné náklady. Buď rada, že ti ten spodný rad opravili zo spoločných peňazí. Nie je to bežná vec. Ale môžeš skúsiť im zavolať.
Odpovedať
@chrobak7 Opravili to za moje peniaze - normalne sme si to zaplatili na faktúru my ako súkromná osoba, tusim 50e, ale pokazil sa iny rad obkladaciek, nie ten opravovany, čiže to poškodili pri výmene stupaciek
Odpovedať
@celievi Keď sa menia stupačky, tak to nerobia v rukavičkách. Neviem povedať, či firma, čo menila stúpačky, zodpovedá za takéto škody. Myslím, že v zmluve bude, že nezodpovedá. Ale keď si si zaplatila opravu toho spodného radu, tak si asi budeš musieť zaplatiť aj opravu tohto radu. Ťažko sa radí, keď sú k dispozícii len kusé informácie a ani to poškodenie sme nevideli. Nevieme potom posúdiť, ako sa to mohlo poškodiť, či to naozaj poškodila tá firma.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?