Odpoveď na príspevok od ralf364:
Kúp si sadu rovnakej značky. Budeš mať k dispozíc… @ralf364 Dakujjem. Takze zoberiem kamery Uniview, kedze rekorder je tej znacky. https://www.hacom.sk/eshop/uniview-ip...Odpoveď na príspevok od terry25:
Ahojte, mam na vas otazky ohladne kamier. Celu st… @terry25 mám tretí rok bez poruchy 5 ks tieto napojené na Dahua NVR: https://a.aliexpress.com/_EzWlfxd Ak chceš iné, hľadaj podporu ONVIF2.0. A samozrejme PoE.... A záznam? Mám tam disk pre NAS - WD Red 2TB Zas sa nenechaj nabalamutiť na jednu značku. 😉Odpoveď na príspevok od megdesign:
@terry25 mám tretí rok bez poruchy 5 ks tieto nap… @megdesign po prispevku ralf som si trochu o tom pocital....no a vidim, ze je to trochu aj alchymia. Chcem len take, s kupolou, lebo nie su take napadne ako tie, co mas tyOdpoveď na príspevok od megdesign:
@terry25 mám tretí rok bez poruchy 5 ks tieto nap… @megdesign napriklad toto: https://www.aliexpress.com/item/10050...Odpoveď na príspevok od ralf364:
Kúp si sadu rovnakej značky. Budeš mať k dispozíc… @ralf364 musi ist TP kabel do chranicky? Myslim, ked bude vedeny pod fasadnym EPSOdpoveď na príspevok od ralf364:
Kúp si sadu rovnakej značky. Budeš mať k dispozíc… @ralf364 "specialne" surveillance disky do nvr su marketing, creva rovnake... pokial to nie su SMR toshiby napriklad. Dome sice v exterieri trpi odleskami kupoly a teda je vhodna na "kratke" sceny, ale realne je to jediny format ako-tak antivandal, takze zalezi od pouzitia a neodsudzoval by som to. S AI mas pravdu ciastocne, moze mat rovnaku znacku, ak nema spravne modely, prd z toho. Z mojich skusenosti - ak to laik vie vhodne vyvrat a sparovat, je to nahoda .. Ale suhlasim, ze treba minimalne tripwire/intrusion level AI, inak je kamera v exterieri s MD nepouzitelna. MD bude triggrovat macka, snezenie, hmla, hocico...Odpoveď na príspevok od ralf364:
Nevidím zmysel v tom dávať kábel do chráničky. Čo… @ralf364 fuha, vdaka za siroku odpoved. Takze typ turret...a mozno nakoniec aj ten bullet. Ved to je jedno. A mas pravdu....musim si o tom par dni pocitat nieco a uvidim. Uz teraz som sa za dva dni dozvedel mnoho a myslim si, ze stale je to len minimum. Zvysne pride, ked bude treba konfigurovat systemOdpoveď na príspevok od ralf364:
Nevidím zmysel v tom dávať kábel do chráničky. Čo… @ralf364 prosím ešte o radu..... keď je v okolí tma ako v rohu, aký typ kamery je najvhodnejší? NVR rekordér chcem schovať, no tam nemám kábel na prepojenie k routeru. Je možné pripojiť rekordér aj bezdrôtovo? Načo ho vlastne pripájam r routeru, kvôli online sledovaniu? Nejaký wifi extender/zosilovač/ AP alebo čokoľvek?Odpoveď na príspevok od terry25:
@ralf364 prosím ešte o radu..... keď je v okolí … @terry25 Ak ťa nebude na tom mieste obťažovať svetlo čo sa zasvieti pri pohybe, tak ti odporúčam tam dať kameru s kombinovaným IR/plnofarebným nočným videním + ešte svetlo pohybovým snímačom. Pri pohybe sa kamera prepne z IR do farebného režimu, zapne sa na nej prisvietenie a navyše sa zopne aj reflektor. Ak by si viac uvítal, aby sa tam v noci nič nezasvecovalo, tak klasickú kameru s IR prísvitom. Tmavšie miesta môžeš dosvietiť doplnkovým IR reflektorom so súmarkovým snímačom z Aliexpresu za 15-20€. Ale pozor aby si trafil rovnakú vlnovú dĺžku. Pokiaľ viem, väčšina rekordérov neumožňuje bezdrôtové pripojenie a do toho by som ani nešiel ak nemáš hneď vedľa router. Je tam veľký dátový prenos - môže dosahovať aj 15Mbps a aj viac podľa typu systému. Hlavne je to náročné na stabilitu pripojenia. Je to streaming, bez nejakého extra bufferovania, takže tam by sa ti sekanie asi moc nepáčilo. Na internet ho pripájaš kvôli tomu, aby si sa mohol pripojiť aj z iných zariadení napr. mobilu. Ak ti to netreba a postačí ti monitor pripojený k NVR, na ktorom si raz za čas prebehneš čo je nové, tak ho na net pripájať ani nemusíš. Ale kamerový systém bez online prístupu v dnešnej dobe myslím že nie je úplne výhra. Snaž sa všetko preto urobiť, aby si tam dotiahol LAN kábel. Ak to predsa len nepôjde, môžeš skúsiť použiť extender do elektrickej zásuvky - Ethernet Over Power resp. Powerline. Jeden dáš k routru, druhý k NVR. Ak by si to riešil takto, objednaj, vyskúšaj, uvidíš či to dobre pôjde a ak nie tak vráť. Ak to nepôjde takto, dal by sa vyriešiť asi aj nejaký wifi extender, AP a podobne, ale s tým ja neporadím a veľmi by som sa takému riešeniu snažil vyhnúť.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@terry25 Ak ťa nebude na tom mieste obťažovať sve… @ralf364 celú dobu premýšľam, ako ten kábel potiahnuť. To je tak, keď sa neplánuje vopred 🤷♀️ Mám viac možností, no vždy buď treba otvoriť SDK a potom niekde pomedzí konštrukciu pchať dúfať, že sa to podarí.......alebo sekať zase.... No pozerám teda powerline....celkom dobré recenzie to má 🤔 https://m.alza.sk/tp-link-tl-pa4010-s...Odpoveď na príspevok od terry25:
@ralf364 celú dobu premýšľam, ako ten kábel potia… @terry25 Ked uz rozmyslaj, precitaj si aj o dome kamerach. Maju problem s tym sklickom, ked nan svieti slnko a tiez ked oprsia moc cez ne nevidno.Odpoveď na príspevok od terry25:
@ralf364 celú dobu premýšľam, ako ten kábel potia… @terry25 Malé upozornenie - Ten adaptér sa musí zapojiť priamo do zásuvky. Nie do predĺžovačky ani rozvodky. Ak je dostatok zásuviek v mieste zapojenia tak ok. Ale ak je len jedna, treba kúpiť taký s priechodnou zásuvkou, aby si si do nej mohol potom zapojiť čo treba.Odpoveď na príspevok od ralf364:
@terry25 Malé upozornenie - Ten adaptér sa musí z… @ralf364 došiel som na to, ako si inteligentne potiahnuť všetko k routeru a aj dorobiť ďalšiu skriňu aby ju nebolo vidno. Takže žiadny powerline nebude. Kamery som vybral reolink a to buď: RLC 820A, P344 alebo alebo RLC 810A. Rekordér asi Reolink RLN8-410-2TOdpoveď na príspevok od terry25:
@ralf364 došiel som na to, ako si inteligentne po… @terry25 RLC 820A má po tme trošku slabší prísvit v porovnaní s konkurenciou sa mi zdá. P344 (vyzerá že rovnaké označenie ako RLC-1224A) je novší model, iná konštrukcia prísvitu aj vyššie rozlíšenie, s tým skúsenosť nemám, ale asi by som šiel radšej do toho. Rekordér ok, ale ak náhodou budeš kupovať používaný, pozor na HW verziu. Niektoré staršie sú kompatibilné len s kamerami s nižším rozlíšením. https://support.reolink.com/hc/en-us/...