Odpoveď na príspevok od rosio:
Caute, poprosim o radu, jedna sa o darcek pre man… @rosio A už ma nejaké baterkové náradie Makita? Ak nie, tak by bolo vhodnejšie kúpiť z Lidlu. Ale z tých čiernych, nie zelenú radu. Cenovo to bude o niečo lacnejšie a je aj možnosť ďalšieho, prípadného rozširovania. K tej Makite, rada 485 nemá zrovna spoľahlivé prevodovky, není na tom o nič lepšie, než ten Parkside performance. Tie 3 Ah Makita batérie taktiež nič moc a napr. 6Ah stojí okolo 70€. Parkside nakupovať zásadne v akcii, prípadne ak je napríklad na eshope výraznejšia zľava (dnes napr. -10%).Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rosio A už ma nejaké baterkové náradie Makita? … @frantisekca parkside nie,manzel chce skor znackovejsie.Odpoveď na príspevok od rosio:
@frantisekca parkside nie,manzel chce skor znacko… @rosio Sa tým mieni živiť?Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rosio Sa tým mieni živiť? @frantisekca to nie,ale naradie a vrtacky ma znackove a nechcem mu kupovat lacne.Odpoveď na príspevok od rosio:
@frantisekca to nie,ale naradie a vrtacky ma znac… @rosio Lenže je dobré sa držať jednej značky. Hlavne kôli kompatibilite. Makita robí už aj 40V náradie, tak trochu otázka, že ako dlho bude ešte to 18V držať. A k tvojej voľbe... Zodpovedz si otázku, či reálne využije ten (mechanický) priklep, keďže to je vhodné tak asi maximálne do Ytongu. Ak nie, tak je iba na obtiaž, kôli rozmeru a vyššej váhe.Odpoveď na príspevok od frantisekca:
@rosio Lenže je dobré sa držať jednej značky. Hl… @frantisekca nepoznam silu tohto priklepu ale otec ma cca 5-8 rokov nejaku lxt makitu utahovacku s priklepom v hodnote cca 300 eur v podobnom baleni ako toto a dokazali sme s tym priklepom navrtat diery na hmozdinky do plotu z betonovych tvarnic na schranku. Tie priklepy na nich nie su uplne marne. Zazraky od nich samozrejme cakat nemozno.Odpoveď na príspevok od sousedekovci89:
@frantisekca nepoznam silu tohto priklepu ale ote… @sousedekovci89 tak lepsie kupit s priklepom?Odpoveď na príspevok od rosio:
@sousedekovci89 tak lepsie kupit s priklepom? @rosio otacka je ci ho nevyhnutne potrebuje. Nam sa to vtedy hodilo, ze to ma taky jemnejsi priklep, nechceli sme rvat do plota riadnu priklepku aby nahodou niekde nepukol. Ja mam bez priklepu a zatial mi nechybal ani raz.Odpoveď na príspevok od rosio:
Caute, poprosim o radu, jedna sa o darcek pre man… @rosio Berte tu s priklepom. Lepsie je ho mat a pouzit iba obcas ako nemat ked treba. Ma uz manzel nejake aku naradie? Ak ano, kupit rovnaku znacku (za predpokladu, ze existujuce naradie nie je nejako extra stare a uz nekompatibilne s novsimi produktami). Ak este manzel nema ine aku naradie, tak ste si zvolili Makitu 18V radu, co ie je zle, na hoby veci uplne staci. Mne BOSCH vydrzala celu stavbu, navrtala toho pomerne vela, namiesala lepidla zopar vedier... Cize ak nebude vyslovene vadny kus, vydrzi toto vela.Odpoveď na príspevok od rosio:
Caute, poprosim o radu, jedna sa o darcek pre man… @rosio ja už som zopár uťahovákov a vrtačiek zodral... ale môžem povedať, že tá posledná čierna rada od pakrside je veľmi odolná.. Je lepšie mať jednu baterku a viac strojov, ako každý stroj so svojou baterkou. Batéria časom degraduje.. V lidli majú slušný záber strojov na jeden typ batérie. Batériu časom vymeníš a stále môžeš používať x strojov.. Nemusíš kupovať kompletku aj s batériou a nabíjačkou. Pre mňa jasná voľba. Mimochodom, ja radšej vrtam do betonu sieťoelektrickou vrtačkou. Mám 4 a každá má inú silu úderu, od 2 joule, do 50 joule. Tá najslabšia je výkonom porovnateľná s batériovými. ALe ak chceš vrtať a sekať beton tak, aby aj ubúdalo, tak potrebuješ aspoň 5 joule. A to je na baterku veľa. Batériová s príklepom, je taký švajčiarsky nožík. Chlieb s nim odrežieš, cibuľku nakrájaš, ale aj tak radšej použiješ poriadny kuchynský nôž..Odpoveď na príspevok od rosio:
Caute, poprosim o radu, jedna sa o darcek pre man… @rosio ku vasej otazke ja uz par rokov pouzivam na stavbe DHP485 - vencekovy priklep ma samozrejme svoje obmedzenia, ale ako doplnok ku ostatnemu naradiu vyborne, rozdiel v hmotnosti zanedbatelny. Makita je v pomere cena-kvalita dnes topka. U mna tento skrutkovac odstartoval kopletny prechod na aku naradie makita, sortiment makita na tieto baterie je nekonecny. Porovnanie s ciernym Parkside nie je namieste, naradia nehraju inu ligu, ale iny sport- vlastne skusenosti -co to som uz zodral, makita stale drzi, v pripade poskodenia je dostat komplet sortiment dielov.