Plynové gamatky

Dobrý deň. Prisťahoval som sa do bytu kde sa kúri plynovými gamatkami. V dvoch miestnostiach som ich spustil bez problémov na základe videonávodu. Tretie gamatky sa mi nepodarilo spustiť, nakoľko ide o iný spôsob a návod sa mi nepodarilo nájsť. Chcem si najprv overiť, či je chyba na mojej strane, predtým ako zaplatím možno zbytočný výjazd správcovi bytu. Prikladám fotku gamatiek. Vopred ďakujem za rady.
Odpovedať
Zatlačte to červené tlačidlo a držte ho .Potom skúšajte stláčať to vrchné tlačidlo s tou iskrou.Malo by biť vidieť iskra.Niekde by tam malo biť takové malé sklenené okienko kde by to malo biť vidieť.Niekedi to trvá dlhšie.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alik1986:

Zatlačte to červené tlačidlo a držte ho .Potom sk…
@alik1986 Ďakujem veľmi pekne. Funguje to.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od peto165:

Dobrý deň. Prisťahoval som sa do bytu kde sa kúri…
@peto165 @alik1986 u niektorých typov to môže byť nie okienko, ale také malé zrkadielko
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od petersd:

@peto165 @alik1986 u niektorých typov to môže by…
@petersd mal som aj takové gamatky ktoré mali takové zrkadielko.Väčšinou to mali tie staršie gamatky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od alik1986:

@petersd mal som aj takové gamatky ktoré mali tak…
@alik1986 Dobrý večer. Akú ste mali skúsenosť s tými gamatkami? Tieto som síce spojazdnil, ale mám pocit, že nimi nevykúrim ani jednu miestnosť. Mal som ich cca 3 hodiny pustené maximum a v miestnosti je iba o niečo teplejšie. V kuchyni mám iný typ, tie vykúria miestnosť bez problémov aj za kratší čas. Bolo mi povedané, že by to menší byt malo vykúriť aj na dvojke. Neviem, či nefungujú tak ako majú alebo len mám od toho prehnané očakávania. Viem, že je ideálne zvoliť iný spôsob vykurovania, ale aktuálne to nie je možné.
Odpovedať
V starom dome máme Karma 4kW, nastavene na st. 2 a udržujeme teplotu na cca 16 st. v 2 och izbach 5x4 m. Ak pridam na 3-4 tak je krasne teplo za hodinku.
Odpovedať

@alik1986 Dobrý večer. Akú ste mali skúsenosť s t…
@peto165 Moja skúsenosť je taká, že v zime, keď je vonku cca -8°C, gamatky mám nastavené na 2-ojke a tempetujrm cca na 13-14°C. Keď prídem po týždni domov, ako prvé nastavím na 5-ku a pokiaľ ponosím z auta do domu veci, čo je tak 15-20 minút, mám vykúrené na 23°C. Miestnosť cca 16m², 4kW gamatky, kamenný, nezateplený dom.
Odpovedať

@peto165 skúsenosť som mal dobrú.Krásne vytopily čo mali len keď nahríly miestnosť a vypli sa tak strašne pukali ako chladli.Možno máte vadní termostat.
Odpovedať

@peto165 Gamatky spravidla kúria ako divé. Doteraz som sa nestretol s nikým, kto by pri gamatkách mrzol, nech by to bola stavba akákoľvek. Avšak jedna vec je kúrenie (teplo) a druhá vec efektivita. Gamatky patria medzi najmenej hospodárne plynové vykúrovacie telesá - zožerú ešte aj Teba 😁.
Odpovedať

@peto165 Gamatky spravidla kúria ako divé. Dotera…
@petersd Je pravda, že gamatky majú veľkú spotrebu, ale to hlavne vďaka večnému plamienku. Lepšie sú ba tom tie novšie, ktoré už večný plamienok nemajú a zapaľujú elektronicky. (karma elektro???)Okrem toho sa účinnosť dá veľmi efektívne zvýšiť núteným prúdenim vzduchu a to namontovanie dvoch ventilátorov do spoddnej časti gramaticky.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@petersd Je pravda, že gamatky majú veľkú spotreb…
@chinatech Tými ventilátormi veľmi efektívne naserieš manželku, lebo tmavý prach nebudeš mať len kolo gamatiek, ale po všetkých stenách. Síce manželku až tak nie, ale seba - lebo Ty budeš musieť opakovane maľovať steny 😁 Ta nízka efektivita gamatiek spočíva najmä v tom, že sú takmer priamo spojené s vonkajším prostredím odkiaľ to ťahá do izby zimu. Tie padajúce žaluzie, roletky na otvore sú iba málo účinné
Odpovedať

@chinatech Tými ventilátormi veľmi efektívne nase…
@petersd No v každej domácnosti to nie sú práve chlapi, ktorí sa starajú o maľovku 😄 Ale tak pokiaľ im to tak funguje a vyhovuje. 😅
Odpovedať
Článok sa načítava...

Odpoveď na príspevok od marek746:

@petersd No v každej domácnosti to nie sú práve c…
@marek746 Tí, potom musia mať k dispozícii pár stovák, či tisícok na maľovanie bytu...😉
Odpovedať

@chinatech Tými ventilátormi veľmi efektívne nase…
@petersd Vieš, že ani nie? Manželku nemám, tak naseriem práve tak sám seba.🤣
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chinatech:

@petersd Je pravda, že gamatky majú veľkú spotreb…
@chinatech pridaním ventilátora nezvýšiš účinnosť tá je pri gamatkách stále nízka ,diera do domu cez ktorú fučí stále, akurát sa teplo rýchlejšie dostane i do najchladnejšieho miesta, to isté platí pri radiátore, viac tepla bude len teplejšou vodou,a zvýšiť výkon
Odpovedať

@marek746 Tí, potom musia mať k dispozícii pár st…
@petersd tisícku na maľovanie? to by som musel mať pozlátené všetko, kúpim vedro maľovky za 20Eur akurát najhoršie je to sťahovanie prikrývanie a nakoniec riadenie, u nás sa hovorí radšej vyhorieť ako maľovať a preto radšej častejšie všetko čistiť od prachu a nemať nič kde sadá, koberce sa vyhodili je len plávajúca alebo dlažba, to sa jednoducho udržiava čisté a maľovka všade biela,miestnosť je svetlejšia, k tomu pasuje akákoľvek farba na všetko ostatné a nemusíš stále miešať rôzne farby
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?