Peletové kachle teplovodné

Profilova fotka
Zdravim , mám takú otázku na Vás Kamarát ma peletové kachle s vodným výmenníkom 12 kw a má v okruhu 4 radiátory 60X160 Nastavená teplota v kotli je na 60 stupňov, ale pec nahrieva vodu v kotli až do 85 stupňov a začne pipať a hlási chybu prehriatie kotlovej vody Neviete čo to môže robiť ?
Odpovedať
Ako dlho mu to fungovalo bez poruchy...?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od dedo758:

Ako dlho mu to fungovalo bez poruchy...?
@dedo758 Neviem povedať Kachle mu fungujú v pohode , len sa nahreju a na 85 stupňov ,
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od buminka555:

@dedo758 Neviem povedať Kachle mu fungujú v poh…
@buminka555 Hľadá príčinu že čo to môže robiť V okruhu má asi 50 a 60 litrov vody
Odpovedať
A fungovalo mu to vôbec niekedy bez poruchy, ale je toto permanentný stav od začiatku?
Odpovedať
Profilova fotka

A fungovalo mu to vôbec niekedy bez poruchy, ale …
@dedo758 Práve s ním píšem , a povedal že tie kachle mu to robia odkedy ich kúpil
Odpovedať
Profilova fotka

@dedo758 Práve s ním píšem , a povedal že tie ka…
@buminka555 On ich nekúpil nové ,boli používané
Odpovedať

@buminka555 On ich nekúpil nové ,boli používané
@buminka555 v kachliach problém nieje. 12kW a štyri radiátory je že úplne zlý setup.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od megdesign:

@buminka555 v kachliach problém nieje. 12kW a šty…
@megdesign Aj ja som mu to vysvetlil Že by mal doložiť nejaké radiátory napríklad vertikálne na výšku , alebo vymeniť za staré liatinové , aby mal väčší objem vody v systéme
Odpovedať
Tak ako @megdesign píše. Ten kto mu to celé skladal a navrhoval, to nevymyslel dobre...
Odpovedať
Profilova fotka

@megdesign Aj ja som mu to vysvetlil Že by mal …
@buminka555 Alebo prinajhoršom predať kachle a kúpiť niečo vo výkone 7 ,8 kw
Odpovedať
... alebo "pomalšie" prikladať. :-)
Odpovedať
Profilova fotka

... alebo "pomalšie" prikladať. :-)
@dedo758 To je automatika peletové kachle A už sú nastavené na najmenšie podávanie peliet
Odpovedať
Článok sa načítava...
Tak už len zvýšiť objem vody v systéme - buď radiátormi, alebo akumulačnou nádobou...
Odpovedať
Profilova fotka

Tak už len zvýšiť objem vody v systéme - buď radi…
@dedo758 Môže to robiť aj čerpadlo?
Odpovedať
Teoreticky áno. Ak nestíha odoberať teplo a odovzdávať cez radiátory do priestoru. Treba skúsiť nastaviť na najvyšší výkon a sledovať teplotu vody, či "vystrelí" nad požadovanú...
Odpovedať
Profilova fotka

Teoreticky áno. Ak nestíha odoberať teplo a odovz…
@dedo758 Práve že kúri perfektne a čerpadlo je nastavené na najväčší výkon
Odpovedať
Ešte nech pozrie filter pred čerpadlom. Špina môže brzdiť prietok a prehrievanie kachlí...
Odpovedať
Profilova fotka

Ešte nech pozrie filter pred čerpadlom. Špina môž…
@dedo758 On ma čerpadlo v kotli automatické elektronické A myslíš že aj tam je nejaký filter? Lebo keď odvzdusnuje radiátory tak nemá špinavú vodu
Odpovedať
Filter, ak nie je priamo z výroby, tak tam mal namontovať ten, kto to celé skladal. To že nejde z odvzdušňovacieho ventila špinavá voda ešte neznamená, že v systéme nemôžu byť nečistoty, ktoré by zaniesli filter...
Odpovedať
Profilova fotka

Filter, ak nie je priamo z výroby, tak tam mal na…
@dedo758 Neviem možno že tam je ale pochybujem
Odpovedať
Vnútri nezvykne byť. Kvôli čisteniu sa montuje na prístupné miesto...
Odpovedať
Profilova fotka

@dedo758 Neviem možno že tam je ale pochybujem
@buminka555 Ževraj u neho bol technik , a tiež povedal že tá pec je kapacita na 4 radiátory tak neviem
Odpovedať

Zdravim , mám takú otázku na Vás Kamarát ma pele…
@buminka555 ako hrejú radiátory? Tiež sú také horúce, ako voda v zásobníku? Ak áno, tak naozaj veľa kúri. Ak nie, respektíve vrchná časť radiátora je horúca a spodná chladná, tak je problém s obehom- tj. treba nastaviť obehové čerpadlo na vyšší výkon, alebo viac otvoriť ventily na radiátoroch. Neviem, či tam má samotiaž, alebo náporový obeh. Pri samotiaži môže byť problém aj s hrúbkou rúr.. Musia mať dostatočný prietok. Ja mám doma krbové kachle s výmenníkom do raidáorov spolu s kotlom na plyn do spoločnej vetvy a som bez akmulačného zásobníka. Priamo zmiešavam spiatočku do kachlí na 60°C, aby nekondenzoval výmenník, ale reálne mi do radiátora ide tak 40-max 50°C. Pri danom obehu z kachlí nevytlačím viac, ako 65°C. Samozrejme, že záleží aj na počte radiátorov, ktoré odoberú teplo z média, to je alfa a omega kúrenia. Treba správne výkonovo naladiť odber k výkonu výhrevného telesa. Tiež mám 5 radiátorov, podkrovie mám odstavené. Ale mám trochu nižší výkon kachlí.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od zicher:

@buminka555 ako hrejú radiátory? Tiež sú také hor…
@zicher Vykuri to v pohode na tých 60, 65 stupňov Radiátory niesu nijako na spodku chladné , kúri to tak ako má Skôr si myslím že bude chyba v peci -Priliš silná 12 kw do vody na 4 radiátory, celý systém má asi Max do 60 litrov vody
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?