Oprava ložísk Rekuperácie Comair Hruc-e

Návod na opravu opotrebených ložísk vo ventilátoroch Rekuperácie Comair Hruc-e. Po 7,5 rokoch prevádzky začal jeden z ventilátorov vydávať nepravidelné zvuky, preto dozrel čas s tým niečo robiť. Po zistení, koľko stojí nový ventilátor (270€-400€ x 2 kusy) som si vyhrnul rukávy a pustil sa do rozoberania. Na moje počudovanie to išlo celkom jednoducho. Predpokladám, že veľmi podobné ventilátory majú aj iný výrobcovia rekuperačných jednotiek. Ak máte podozrenie, že aj vaša jednotka môže po rokoch mať opotrebované ložiská, nečakajte s opravou a riešte to, lebo môže vám to zničiť ventilátor ak sa začne vyosovať. Ak sa necítite na opravu, zverte ju niekomu skúsenému, alebo zavolajte servis. Ak sa pustíte do toho sami, je to na vašu zodpovednosť. Tento návod je len akýmsi uľahčením rozoberania pre šikovných ľudí. Budete potrebovať k oprave: Kvalitné 4 kusy ložísk 8mm x 22mm x 7mm Sadu štubovákov krížových aj torx Vŕtačku a vŕtak 5-7mm Vysávač Nitovačku a nity 4mm Návod aj popis už na foto. Endžoj
Odpovedať
Ake ventilatory tam mas? Lebo velmi napadne sa podobaju na EBM-papst, ktore mam v mojej Atrei. Ale tie su po 10 rokoch zatial OK, loziska som nemenil, len som ich mal par krat rozobrate koly cisteniu lopatiek.
Odpovedať
Ano presne tie 83W 0.75A. Mam tam dve ten co taha vzduch z domu bol v poho, menil som len preventivne ale tohtorocne saharske piesky asi opotrebili ten co taha z vonku. Prejavovalo sa to tym, ze ked rano v absolutnom tichu som v kuchyni pocul jemne nepravidelny zvuk, velmi tichy. Patral som po dome co to moze byt a ked som otvoril rekuperaciu vtedy bol jeden ventilator hlucnejsi ako druhy
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od stenlystenly:

Ano presne tie 83W 0.75A. Mam tam dve ten co taha…
@stenlystenly len doplnim sam seba, po vymene bolo pocutelne iba svistanie vzduchu, mechanicky zvuk zmyzol
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od supiiik:

Ake ventilatory tam mas? Lebo velmi napadne sa po…
@supiiik ano tie, musi byt pocut iba svistanie vzduchu, ak tam pocujes mechanicky zvuk tak su to loziska
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?