Dobrý večer, viem, že to tu nepatrí, ale stala sa mi taká nemilá vec. Išla som si vymazať pár nepotrebných fotiek z mobilu, označila som ich a samozrejme som stlačila alias označila "všetko"....jedna nepozornosť a 7000 fotiek v ťahu. Mobil som zdedila, takže až neskôr som prišla nato, že nie je nainštalovaná ap google fotky a samozrejme v mobile chýba pamäť. karta....hneď ako som videla, že sa mažú, vypla som telefón, nič lepšie ma v tom šoku nenapadlo, chalan v Orangei mi povedal, že zbytočne...v istom obchode s telefónmi mi zase chalan tvrdil, že mobil nie je ako počítač, že nemá kôš???? no ten môj má, ale nič som v ňom nenašla, tak neviem, či niečo nepokašľal ten chlapík v Orangei...väčšina tvrdí, že sú fotky nenávratne preč, ale prečo sa mi objavili fotky, ktoré boli cca 1 až 3 týždne dozadu vymazané? To sa fakt s tým už nič nedá urobiť? Som z KE, odmena za pomoc istá, vďaka.
@telma321 neviem ako na mobile, ale na pc to funguje tak ze zmazes súbor, napr foto, tak system ju zmaze ale iba na oko, pre teba, pokial dane miesto neprepise iny súbor, stale vies foto obnovit, su na to programy, firmy ktore sa na to špecializujú, nepises aky telefon mas, resp co za system ale zrejme android, tam by to mohlo ist tiez, radim ti nepouzivat telefon kym sa na to nepozrie niekto kto tomu ozaj rozumie a vyhnut sa akemukolvek zapisu dat a panacikom v orindzi co ti vie ponuknut akurat vianocnu ponuku z portfolia...
Narychlo mi napada podobna rada, ako pisal cukrik25. Telefon ponechaj vypnuty, az sa zbytocne nezapisuju do pamate nejake nove data. Pohladaj si na internete alebo od znamych servis, ktory sa venuje zachrane dat a podla moznosti su v tom dobri. KE su velke mesto, mala by si tam niekoho najst. Pripadne ak by to nebolo z KE, nevadi, existuje aj posta, pripadne si spravis vylet. Kontaktuj ich a popytaj sa, co by sa s tym dalo urobit. V Orangei robia casto 22 rocni chlapci, ktori ovladaju ledva ponuku svojho zamestnavatela.
Update - na Youtube som nasiel rozne videa, ako obnovit zmazane subory. Daj si Huawei deleted photos recovery. Nemam s tym ziadnu osobnu skusenost a asi by som sa vyvaroval instalcii nejakej aplikacie do predmetneho telefonu. Mozes to (s niekym) skusit doma. Mozno usetris peniaze a podari sa to, no riskujes ze nie a o fotky prides. Ja by som to radsej zveril niekomu, kto s tym ma skusenosti.
@telma321 pokiaľ mal telefón Cloud cez Huawei, všetky fotky sa dajú obnoviť... A ak je tam Android 8+, je tam kôš kde sa storageuju deletnute files po dobu 30 dní. Takže kľudne zapnúť mobil, v správcovi súborov nájsť zmazané položky a dať ich restore... No problémo.
@telma321
ak by to neslo, dobre skusenosti mam so softom recuva, diskdrill, photorec.
https://www.youtube.com/watch?v=5VO32...
Nainstalujes na PC, prepojis mobil s kablom, nazdielas interne alebo externe ulozisko, neinstalujes ziadne appky na mobil. Vymazane subory maju flag,ktory tento sw najde a vrati to naspat.
https://www.handyrecovery.com/fat32-f....
ak mas iny fs (extfs4),recuva funguje tiez.
zo Samsungu sa mi to akosi podarilo pred nejakým časom, teraz mám iphone a obávam sa, že tam by už nepomohlo nič a už by som tie fotky nijakým spôsobom nevydoloval 😄