Neznášam tepelné čerpadlá!

Zobraz úvodný príspevok
V okoli mam 3 susedov,ktori maju tepelne cerpadlo, v celom dome,hlavne vecer vkuse pocut neprijemny dunivy zvuk. Je to tak neprijemne,ze nemozem dobre spat,boli ma hlava.Vobec neviem,ako to riesit,kedze sa nizkofrekvencne zvuky siria zemou a konstrukciami.Som z toho na prasky ludia poradte nieco
Odpovedať
1
4
5
Profilova fotka
@jumt ja som myslel, ze sa tu bavime o stavbe domov :). Keby to tu fungovalo ako v USA, tak by tu bolo povstanie :). A ked si prepocitas emisie CO2 na HDP zistis, ze produkujeme viac emisii ako USA...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrumkava majú jednotky namontované na nejakých originál podložkách ? či len voľne položené na tvárniciach na zemi? https://www.dobraklima.sk/antivibracn...
Odpovedať
@majkoj to preto lebo máme nízky HDP..
Odpovedať
@dexter89 volne na tvarniciach na zemi
Odpovedať
@chrumkava To je prave ten problem, ze tam nie su tie silentbloky. Nemusia ich davat z auta, su na to urcene silentbloky priamo pod cerpadla (daj do googlu "silentblok tepelne cerpadlo" ). Obehnite susedov a vysvetlite im, ze sa vibracie z TC nesu zemou a rusia vas. Ak by boli neochotni, mozte im tie silentbloky aj kupit, nestoji to vela a za ten klud to stoji. Ak su tie cerpadla len volne na zemi, nemal by byt ani velky problem tie silentbloky namontovat. Ak by hluk neprestal ani po montazi silentblokov, tak sa pravdepodobne jedna o rezonanciu stavby s vibraciami cerpadla, to by bol uz vacsi problem, zavisi to od toho, z coho je stavba spravena. Potom by pomohlo bud vonkajsie odhlucnenie aspon najviac postihnutej steny, alebo vnutorne odhlucnenie steny, pripadne celej miestnosti, kde spite, ale to je cenovo uz dost vysoko. Urcite treba zacat tymi silentblokmi.
Odpovedať
Profilova fotka
to ako vazne nejaka firma namontuje TC bez silentblocku ?
Odpovedať
Mozne to je, setrenie nakladov... Mne napriklad namontovali klimu len na gumove podlozky, ale prichytavacia skrutka isla cez tu gumu az do podlozky pod klimou a prenasali sa mi tiez vibracie cez viac stien. Az ked som si tam sam namontoval silentbloky miesto tej gumy, tak vibracie prestali.
Odpovedať
@durino ahoj,dakujem za odpoved, zaujal ma tvoj postreh,ze ak by to nebolo silenblokmi,tak potom moze v zemi rezonovatvto cerpadlo ? 😯to ma svihne my mame dom z palenej tehly, medzi nami je mur cca 2 m a sused je pod nami, cize podlahu oproti nasej podlahe ma on o 2 m nizsie....tak laicky zensky vysvetlene Myslis,ze by sa s takymito parametrami prenasala rezonancia?
Odpovedať
@chrumkava Skor som to myslel tak, ze keby uz boli cerpadla na silentblokoch, tak ak by tie zvuky pretrvavali, tak ze ta stavba rezonuje, ale nie cez zem, ale cez vzduch, ze rozmery domu a skladba materialu je v rezonancii so zvukom cerpadla. Ale netreba hned malovat certa na stenu, najskor skuste vyriesit tie silentbloky a uvidi sa.
Odpovedať
@durino dakujem,nakupim silenbloky pre vsetkych 😂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@durino - ďakujem za hint. Tvoja rada mi veľmi pomohla. Kúpil som Silentbloky AV301 a momentálne úplna spokojnosť. Mne montážna firma realizovala tepelné čerpadlo na L-konzolu na fasádu domu a urobili presne tú istú chybu ktorú popisuješ, že použili tenké gumené podložky cca 3mm dodávané s konzolou cez ktorú prešla skrutka M8 s kovovými podložkami. Celé zle! lebo hlboké dunivé vibrácie nízkej frekvencie sa prenášali stenami (Ytong 30) do celého domu. Paradox toho celého bolo, že v miestnostiach vzdialenejších od vonkajšej jednotky bolo dunenie citelnejšie ako priamo za stenou, na ktorej bola jednotka pripevnená. Keď inverter moduloval kompresor na nízké otáčky, vtedy to bolo na prášky! A naopak, keď jednotka išla na vyšší výkon, vtedy ju nebolo takmer počuť.
Odpovedať
@chrumkava - celkom by ma zaujímalo a predpokladám že aj viacerých, ako tvoj príbeh dopadol s odstupom dvoch rokov 🙂 Jedna sada silentblokov stoji cca. 12-15€ tak verím, že to za to stálo.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 1 roku
ahojte, po dlhom case sa ozyvam...u nas to bol zvuk sposobeny viacerymi faktormi.... ten prvy bolo susedove cerpadlo, ano, nastastie sa mu pokazilo a prisiel servisak, ktoreho sme obstastnili nasim problemom, takze tam nieco podotajoval a tak.... nedzirym podrastli stromy, ploty, trochu to asi pomohlo, a mozno som si aj zvykla.... daksim zvukom je vzdialena fabrika Premac, ktora ked vyraba zamkove dlazby, je to des, hlavne v lete. Takze, myslite na mna, ze nespim, ked budete chodit po dlazbe od Premacu 😃
Odpovedať
Este dodam, ze v tom obdobi mojho problemu bola pokazena aj trafostanica v ulici pod nami, moj muz tvrdi, ze su ludia, ktori mizu citit tieto vlny ci co sa to siri... ja uz neviem, ale ked som extremne psychicky unavena, vnimam to viac
Odpovedať
Teraz mi napadlo, ze jeden sused postavil velky dreveny domcek pred svojim cerpadlom a z druhej strany id dalsieho suseda je nasa nova zasklena terasa, v zime sa ukaze, ci to pomohlo
Odpovedať
1
4
5
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?