Navitel-bud robim nieco zle alebo je to este pozadu

Zobraz úvodný príspevok
Isiel som do Obi do Ziliny. Ako frajer mam nie dlhu dobu kupenu navigaciu s kamerou od Navitelu. Z Obicka si hovorim, ze sa idem riadit iba nou a zadam trasu domov. Vychadzam z Obi a hned na kruhacu ma to nehodilo tam, odkial som prisiel. Tak si hovorim, idem jej verit. Na moje prekvapenie ma navigovala do zakazu. Vymotat som sa odtial snazil sam, lebo ona akoby bola v soku. Tak ideme dalej. Navigovalo ma aj na odbocku, ktora odbockou neviem ci uz nebola. Tak si hovorim nejdem ti verit, navigovala ma na odbocenie a ja si hovorim kaslem na teba. No tu uz som posluchnut mal..Vosiel som aj na take miesta, kde som ani nevedel uz ci mam prednost len auta na mna trubili (asi som prehliadol uz aj znacku), ale po tej Ziline sa mi po urcitych usekoch chodi katastrofalne. Moja otazka je, ci tie navigacie su takto este pozadu, alebo ci mam staru aktualizaciu( no asi nie, pretoze som ju minule na nete pozeral), alebo je navitel neschopny a mal som brat garmin, alebo su mobilne navigacie presnejsie..ja som z toho vedla. Jednoznacne nespokojnost. Neviem nerozumiem akosi tomu. Asi sme kazdy na nieco ine orientovani.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@duzu aj ked fotim svadby v tatrach alebo alpach nikdy som s eazom nemal problema vzdy pekne navigoval 🙂 a hoavne sa mi to cez apple carplay premieta priamo na displeja auta takze nemusim nic riesit a este popritom aj nabijam telefon 🙂 Ale hovorim, ak si niekto rad umyselne komplikuje zivot nech si riesi autonavigaciu, aktualizacie atd…. Ale ak ma problem nech cita navod/ pyta sa na autofore… Lebo ako sa ukazalo, na stavebnom fore sa este nedockal odpovede 😅
Odpovedať
@zipsuliak nič sa nedeje..urobil som dve chyby, že som trošku nepremyslene navigáciu kúpil a druhú asi to, že som todal tu na fórum..no o tebe som myslel, že si rozumnejši keďže tu máš aj foto..Nemyslel som iba ohľadom navigácie.
Odpovedať
@zipsuliak dnes natáčať svadby? a aké a naviac dnes to už môže každy na čom koľvek, na svatbách sa zarábalo tak pred 20 r. vtedy to nemal každý kamera stála hodne ak sa tu na niečo pýtam odpovedám len k tomu a nie prečo nemám chytrý-blbí mobil, zatiaľ je dôvod jediný internetové bankovníctvo takto ma môže niekto otravovať len cez email daj to či ono, no blbí mobi to povie za teba
Odpovedať
@ertezet Ešte donedávna som jazdil relatívne veľa. Nikdy mi nebol problém dostať sa z mesta A do mesta B, k tomuto navigáciu nikomu netreba. Istou komplikáciou však niekedy je nájsť v cudzom meste konkrétnu adresu. Nuž po dlhých rokoch bez navigácie ma napadlo, že či mi nebude pomocou(?) Prvú značku si už nepamätám, mal som ju krátko, no druhú som si kúpil MIO s doživotnou aktualizáciou máp. Bol som sklamaný aj z prvej navigácie aj z tej druhej. Podarilo sa mi ju vrátiť a už žiadnu ďalšiu samostatnú navigáciu si nekúpim. Jednoducho podľa mňa sú nepresné, neaktuálne a človek sa nemôže na nich bezhranične spoľahnúť. V tomto sa stotožňujem so @zipsuliak -om. Dnes už každý máme po vreckách smartfóny, a teda ak nechcem tam mať samostatnú navigo-aplikáciu, tak celkom presné sú Google mapy. (presnejšie než to čo som napr. mal ja v NOVÝCH navigáciách ja)... Prechádzam však na mapy.cz, lebo začínam mať pocit, že je to ešte lepšie než google. (A tvrdia to už aj mnohí iní užívatelia)
Odpovedať
@petersd tu sa nepýtame ako to ide ináč, ale na konkrétne navigácie tú moju tiež výrobca obnovuje akože zdarma ale len v najvyššej výbave kde chce naviac 10 tácou za blbosti ktoré nevyužijem alebo ma dokonca obmedzujú
Odpovedať
Profilova fotka
@duzu aj by som ti odpisal ze dnes su svadby ovela vacsi biznis ako kedysi ale zas by sme boli mimo temy a ja nechcem dostat ban 🤣 tak sa drzme radsej tych navigacii 🙂
Odpovedať
@zipsuliak máš pravdu že je to biznis, stretol som jedného v kúpeľoch čo robil reklamu na všetko čo na svadbu treba. lebo dnes je skutočná tak po 2 decku ,a navigácia niekedy žiadna a trafil som i na Krym ked ešte patril ZSSR, len sa musíš všade toho správneho pýtať , a tam to trvá ked bol len za humnom,lebo značka akurát benzín 350 km tu banán nie je ,akurát maže alebo i nick ako Radop no vytvoriť daľší zatiaľ nie je problém
Odpovedať
@ertezet no viac ti v tom nepomozem, nastavene by to malo byt spravne. Ostavaju uz iba stare mapy. Offline navigacia do mobilu je Sygic, zvyknu mat akcie na rozne licencie. Nestoji to vela a funguje uplne bez internetu v mobile. Staci mat vela miesta v mobile na mapy.
Odpovedať
@ertezet raz ma Google maps poslali na nejakú novú cestu pri Žiline cez dva tunely, tam má to poslalo do mesta, na prvom kruhovom otočilo späť a zas cez oba tuneli a potom poslalo na správnu odbočku, ale teda v podstate raz už minutá. Prišlo mi to že to bola chvíľu otvorená cesta lebo išlo iba jedno auto tadiaľ. Takže môže byť, že Žilina bola nejak zle zaktualizovaná ( aj keď mne to prišlo, že naschvál navigovalo cez tú novú cestu, nech to vidíme 😄 ).
Odpovedať
@ertezet ak nechceš mať mobil furt online, tak použi Sygic. Doma na Wifi stiahneš sadu máp, ktorú potrebuješ a potom sa veselo naviguješ aj offline. Nie je 100% rovnako dobré, ako keď si furt online (hlavne to nevie dopravné informácie, teda podľa toho nenájde najrýchlejšiu trasu), ale proti gustu..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?