Je to trochu mimo tém MS, ale neviem, kde by mi vedel niekto tak rýchlo poradiť, tu sa určite nájde dobrá duša. :-) V sobotu sa ženil syn a o dva týždne chcú ísť na svadobnú cestu do Egypta. Musí mať nevesta nový pas s novým priezviskom? Vďaka za každú radu.
@daniela15 zavolaj si na Okresne riaditelstvo policajneho zboru napr: http://www.minv.sk/?or-pz-ba-i
a spytaj sa tam na oddelenie cestovnych pasov podaju ti spravne a presne informacie a mas to hned z prvej ruky. Najlepsie je volat tam, kde by si to pripadne aj vybavovala.
@daniela15 áno musí mať. Ja som sa na to tiež pýtala u policajtov a ty mi povedali, že treba mať nový pas tak hneď som si aj ten vybavila na nové priezvisko. Ale radšej sa opýtajte, ja som menila pred dvoma rokmi.
ked nastane akakolvek zmena - ci uz zmena adresy, priezviska a pod. doklady nie su platne (tak mi bolo povedane na policii). Tiez sme sli na svadbonu cestu a kvoli tomu som si musela vybavit novy pas, s novymi udajmi. Rovnako to plati aj s OP a vodicskym. Samozrejme na vybavenie novych dokladov mas isty cas. Treba sa informovat ci uz na policii alebo na Okresnom riaditelstve.... tot moje skusenosti :-)
Dobrý den. Cestovní pas ? To nevím. Ale pás cudnosti ssebu určitě nebrat!!! Ani ten starý! :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
S pozdravem Laďa
:) to je presne nas pripad. My sme uz rok po svadbe. Vydavala som sa zac. septembra, a koncom sept. sme sli na svadobnu cestu do egypta:) Sla som na stary pas. Nikto mi ho neporovnaval s novym OP. Uuuuplne im stacil pas:) poznam aj dalsie dievcata, ktore to riesili tak isto:) Takze kluuuudne:)
Ja som bola vydatá 2 roky :) mala som starý op aj pas. Na policii mudra yetuska ze som to mala prist nahlasit a na moju otazku ze a čo teraz mi povedala citujem " teraz nic".